Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Zkrat bouřliváka Dudy. Z tribun urážel Vampolu, podle svědků mel křičet i jméno zesnulého Rachůnka

Sport

  5:00
Benátky nad Jizerou - Velmi kontroverzní moment zanechalo sobotní utkání první hokejové ligy mezi Benátkami nad Jizerou a pražskou Slavií (3:4). Mládežnický trenér domácího celku Radek Duda totiž z tribuny urážel útočníka sešívaných Petra Vampolu, podle očitých svědků měl použít i jméno zesnulého Karla Rachůnka, blízkého přítele Vampoly.

Radek Duda ve slovní roztržce s Petrem Vampolou. foto: Hokejka TVReprofoto

Běžela 39. minuta do té doby poklidného utkání, v němž vedla Slavia nad Benátkami 4:1, když se do sebe při vzájemné bitce chtěli pustit Jan Šír s Václavem Veberem. Rozhodčí oba kohouty nakonec rozdělili, největší konflikt se ale v tu chvíli rozehrál na opačné straně kluziště.

Radek Duda ve slovní roztržce s Petrem Vampolou.
Radek Duda.

Bývalý vyhlášený hokejový provokatér, bouřlivák a v současnosti trenér mládežnického výběru Benátek Radek Duda totiž neudržel nervy na uzdě a z tribun viditelně urážel Petra Vampolu. Slávistický útočník na jeho slovní útok reagoval velice podrážděně a jen díky zásahu rozhodčí nedošlo k možné pěstní konfrontaci, Duda byl poté ze stadionu vykázán, Vampola dostal trest do konce utkání.

Podle očitých svědků Duda zmínil i jméno tragicky zesnulého Karla Rachůnka, který spolu s Janem Markem, Josefem Vašíčkem a dalšími hokejisty ruské Jaroslavle zahynul při pádu letadla v září roku 2011. Rachůnek byl blízkým přítelem Vampoly, slávistický útočník navíc v současnosti s vdovou Kateřinou vychovává dva potomky Rachůnka.

Celý incident je zaznamenaný v zápisu utkání a je tak více než pravděpodobně, že se jím bude zabývat disciplinární komise.

Autor:

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...