Slávista Sima pokračuje ve skvělých výkonech. Trpišovský doufá, že v týmu zůstane i na jaře

Fotbaloví novináři pokrývající ligové zápasy pražské Slavie mají v posledních týdnech jednoduchou práci. Texty svých reportáží by si snad mohli předpřipravit už doma. Do titulku stačí napsat, že rozhodl Abdallah Sima.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Abdallah Sima slaví gól proti Liberci se spoluhráčem Oscarem Dorleyem

Abdallah Sima slaví gól proti Liberci se spoluhráčem Oscarem Dorleyem | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

Jméno senegalského křídelníka rezonuje i po utkání Slávistů s Libercem. Stále ještě devatenáctiletý Sima totiž dvěma góly výrazně pomohl Pražanům k vítězství 3:0, a znovu se na něj sypou slova uznání.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté Slavie dál vedou ligu o pět bodů. V souboji dvou pohárových účastníků porazili Liberec 3:0, když dva góly vstřelil Abdallah Sima. Co na výkon hvězdného Senegalce říkali jeho spoluhráči, a trenér Jindřich Trpišovský

„Skoro se na něj můžeme spolehnout, že dá v zápase gól, což je výborné hlavně v těchto zápasech, kdy nějakým způsobem dobýváte branku. Je schopný dát gól ze standardky, z brejku, po centru... Pro nás je to hrozný přínos,“ chválí svého spoluhráče na Radiožurnálu obránce Slavie Lukáš Masopust.

Taky on měl na výhře domácích velký podíl. Na první trefu Abdallahu Simovi sice přihrál Lukáš Provod, pod gól Petera Olayinky na 2:0, a zároveň i závěrečný Simův zásah se asistencí podepsal právě Masopust.

„Bavili jsme se o tom, že stopeři chodí na malé vápno a pod nimi je pak mezera. Nejdřív jsem chvilku chtěl střílet, ale viděl jsem, že gólman šel proti mně, že si to vůbec nehlídal. Pak už jsem jen koukal a hledal jsem červenobílý dres, abych někoho našel,“ popisuje třetí branku Lukáš Masopust.

Sima znovu řádil, dvěma góly pomohl Slavii k výhře nad Libercem. Sparta vydřela tři body na Slovácku

Číst článek

Celé Slavii začíná být jasné, že v rychlonohém Senegalci se skvělým výskokem mají Pražané skvost, který bude třeba zpeněžit.

Slávistický kouč Jindřich Trpišovský ale doufá, že Sima tak rychle přestupovat nebude a jeho cenovka ještě naroste: „Byl bych rád, kdyby tady na jaro zůstal. Myslím si, že tomu hráči bude postupně narůstat cena, jako to bylo s Tomášem Součkem.“

Simova skvělá bilance šesti gólů v posledních čtyřech ligových zápasech ale bude jistě přitahovat supy kroužící na lednovém přestupovém trhu. I díky němu totiž Slavia dál vede tabulku nejvyšší soutěže o pět bodů. Výhrou nad Libercem 3:0 totiž odpověděla na výzvu druhé Sparty, která zvítězila na trávníku Slovácka 2:1.

František Typovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme