Lounský plavecký bazén zůstává vypuštěný kvůli pokračující epidemii koronaviru

14. prosinec 2020 12:30

14. prosince by měla vláda rozhodnout, jestli zpřísní opatření kvůli stále se šířící nákaze koronavirem. Lounští radní proto raději kvůli nejisté situaci rozhodli, že plavecký bazén ve městě zůstane vypuštěný.

Plavecká hala je zavřená od začátku října. Začátkem prosince se v ní obnovilo alespoň plavání kojenců.

„Nechodili jsme dva měsíce, takže se nám docela stýskalo. Máme zaplacených deset lekcí, ale zatím jich moc, kvůli těm pauzám, nemáme – možná čtyři,“ popisuje maminka malého Matyáška.

Plavecké kurzy jim před dvěma měsíci přerušilo povinné zavření plavecké haly. Začátkem prosince se kojenecké plavání zase rozjelo.

Radost z toho má také Ivana s dcerou Lindou: „Jsme byli nadšení, že zase můžeme někam mezi lidi. Už to bylo dlouhé.“

S ředitelkou Andreou Kuďouskovou jsme nahlédli do kojeneckého bazénku, kde batolata pod odborným dohledem zkoušejí svá první tempa.

„Maminky neměly obavy. Naopak, si myslím, že se těšily. Psaly nám dotazy, kdy se otevře a jestli ten provoz pro ně opravdu spustíme. Kvitovaly to s nadšením – kurz je plně obsazen,“ konstatuje Kuďousková.

Aktuálně je v lounském plaveckém bazénu obnoveno kojenecké plavání obnoveno a sauny. Velký bazén s plaveckou a relaxační částí vypustili 28. října.

Příprava na obnovení provozu potřebuje podle ředitelky Andrey Kuďouskové 10 dní. I to teď hrálo roli při rozhodnutí, bazén zatím nenapouštět.

Spustit audio

Související