Hlavní obsah

Opilý cizinec v Přerově ve snaze ujet naboural do auta policie

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Opilý čtyřiatřicetiletý cizinec za volantem osobního auta Škoda Octavia v Přerově ohrožoval okolí, naboural policejní vůz a z vozidla musel být vytažen násilím. O případu, který se stal v sobotu večer, informoval Právo v pondělí policejní mluvčí František Kořínek.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Článek

Policisty na řidiče upozornili před 20. hodinou, když se po Bajerově a Kozlovské ulici pohyboval bez rozsvícených světel a navíc narazil do obrubníku vozovky. „Na místo ihned vyrazili policisté, kteří po vozidle pátrali. O několik desítek minut později jsme pak na lince 158 přijali další oznámení o pohybu vozidla v ulici Vsadsko, kdy jeho nebezpečnou jízdou mělo dojít i k ohrožení autobusu,“ uvedl mluvčí.

Kříženec ridgebacka nechtěl pustit strážníky ke zpitému páníčkovi, pomohla šunka

Krimi

Policisté podle něj následně vozidlo rychle vypátrali. Řidič sice na znamení zastavil, pak se však octavia rozjela a narazila do přední části policejního vozu. „Řidič se poté pokusil z místa ujet. To se mu však nepodařilo, protože byl zasahujícími policisty rychle s využitím donucovacích prostředků z vozidla vytažen, přestože kladl odpor,“ konstatoval Kořínek.

Přes dvě promile

Provedenými dechovými zkouškami policisté u cizince změřili hodnoty 2,13 a 2,23 promile alkoholu. „Dalším šetřením bylo zjištěno, že v jeho domovském státě má uložen zákaz řízení všech motorových vozidel. Ke zranění osob při jízdě ani při následném užití donucovacích prostředků nedošlo. Výše škody způsobené dopravní nehodou byla předběžně vyčíslena na 15 tisíc korun,“ podotkl mluvčí.

Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykových látek, za který mu hrozí až tři roky vězení. „Další okolnosti jeho protiprávního jednání stejně jako upřesňování právní kvalifikace bude předmětem dalšího policejního šetření,“ doplnil Kořínek.

Reklama

Výběr článků

Načítám