InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Šéf extraligy a Motoru debatovali o rekordní pokutě. Řeší se přesný výklad, expert ČT navrhuje snížení

PRAHA/ČESKÉ BUDĚJOVICE – Zajímavou debatu na téma rekordní pokuty 100 tisíc korun pro Madeta Motor České Budějovice za údajné porušení aktuálních pravidel pro vstup diváků na stadion dnes přinesla Česká televize v pořadu Hokej Den poté. Hosty byli ředitel extraligy Josef Řezníček a generální manažera budějovického Motoru Stanislav Bednařík. Předseda disciplinární komise Viktor Ujčík, který pokutu vyměřil, pozvání do pořadu odmítl s tím, že své stanovisko už vyřkl a nemá k tématu co dodat. Jihočeši už skrz webové stránky avizovali, že se proti pokutě odvolají, to také Bednařík v pořadu potvrdil. Stanovisko disciplinární komise (rovnou i s fakturou k uhrazení) dostal klub v sobotu dopoledne, obratem podal odvolání s vysvětlením. Řízení bude pokračovat dál.

Aktuálně platí, že může dorazit na stadiony 300 diváků z řad dlouhodobých partnerů klubu, kteří budou mít negativní PCR test starší méně než 48 hodin, budou odděleny příchody a odchody a každý prostor bude oddělen pro maximálně deset osob. Určitou zodpovědnost Jihočeši přijímají jen za možné nedodržení rozestupů, tedy poslední podmínky. Jinak Madeta Motor ČB označuje za dlouholeté partnery klubu i fanoušky, kteří jsou zapsáni ve spolku Motorfans, dále v prémiovém balíčku pro příznivce Klub 1928 a v neposlední řadě také dlouholeté majitele permanentních vstupenek. „Ti jsou nejvýznamnějším partnerem. Nebýt jich, tak nám pak chybí i řada velkých sponzorů. Považujeme je proto celkem pochopitelně za dlouholeté partnery klubu," uvedl Bednařík.

Z pohledu Řezníčka bylo jednoznačně porušeno především to, že má organizátor zápasu zařídit nepřítomnost fanoušků. To je prý ten zásadní problém. Na otázku, zda nejsou Bednaříkem vyřčené fanouškovské skupiny dlouhodobými partnery, se Řezníček vyjádřil tak, že mohou být, ale diváci měli být ve vnitřních VIP prostorách, případně skyboxech. „Přesný výklad toho, co jsou vnitřní prostory, byl velmi nejasný. My třeba v Budějovicích skyboxy nemáme. Řečeno bylo, abychom to konzultovali s místní hygienou. Oslovili jsme tedy ředitelku Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje a dospěli k názoru, že pokud zorganizujeme zápas takovým způsobem, jakým jsme ho zorganizovali, tak nic neporušíme. Rozhodně jsme nechtěli překročit žádná nařízení vlády a postupovali jsme podle nejlepšího vědomí a svědomí," uvedl Bednařík. Jde tedy v zásadě zejména o přeformulování a přesný výklad toho, co jsou vnitřní prostory.

Hokejový expert Pavel Richter se v pořadu přiklonil na stranu Motoru, že logicky argumentují obě strany, ale rekordní pokuta 100 tisíc je naprosto nepřiměřená. „Pokutu bych snížil třeba na nějakých dvacet, pětadvacet tisíc, tohle je strašně moc. Navíc je to první přestupek a ještě v této době, kdy jsou kluby ovlivňovány dopadem koronaviru," dodal společně s moderátorkou pořadu Darinou Vymětalíkovou. Ta se také ptala ředitele extraligy přímo na osobu Viktora Ujčíka, zda by měl právě on pokutovat podobné přestupky, když nedávno veřejně vystupoval během nouzového stavu při demonstraci na Staroměstském náměstí. Tehdy tam uvedl, že „Kdo chce chodit na hokej, tak na něj chodit může. Kdo se bojí, ať nechodí... Ale pojďme žít jako svobodní lidé, a ne jako před rokem 1989." Na to Řezníček odpověděl, že demonstrace probíhala v osobním volnu Viktora Ujčíka a dále by na otázku měl odpovídat právě Ujčík. Ten ale, jak už bylo řečeno, vyjádření odmítl.

Diskuse k článku - 4 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Šašci 

    Reagovat

     

    Jinak se to snad ani nedá říct. Očekávam pokutu na urovni Richterovo návrhu a svazáci budou zas pro ostudu...

    Vloženo 16.12.2020 10:29:02

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Ujčík je posera a Řezníček takový to chrochtavý

    Vloženo 14.12.2020 18:41:10

  • Reppys 

    Reagovat

     

    Když vidim, jakym způsobem "argumentoval" šéf extraligy, samý vokecávání a neochotný přiznání, koktání při každej otázce ze studia od tý ženský ("my jsme přesvědčení, že to a tamto")..., tak se nedivim, že ta soutěž vypadá, jak vypadá. Ste zas něco nedořešili, pánové svazáci :DD

    Vloženo 14.12.2020 18:04:46

    • K3c1m0T 

      Reagovat

       

      Zajímalo by mě, kde udělali soudruzi z NDR chybu ????????????

      Vloženo 15.12.2020 06:30:51

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace