Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Třikrát a dost. Ricco inkasoval doživotní trest za doping

Potřetí dostal bývalý italský cyklista Riccardo Ricco distanc za doping, tentokrát doživotní. Někdejšího elitního vrchaře potrestal národní antidopingový tribunál kvůli tomu, že byl v roce 2015 přistižen, jak si na parkovišti v Livornu kupuje od dvou dealerů krevní doping EPO a testosteron.

Riccardo Ricco
zdroj: AP autor: LAURENT REBOURS

Ačkoli už dlouho nemá závodní licenci, inkasoval sedmatřicetiletý Ricco doživotní zákaz působení v cyklistice a musí zaplatit pokutu a náklady na antidopingové řízení v celkové výši 4378 eur (115 tisíc korun).

Ricco vyhrál v roce 2008 dvě etapy na Giru d'Italia a obsadil průběžné druhé místo, ale o několik měsíců později byl na Tour de France pozitivně testován na krevní doping CERA. Po dvouletém trestu se v roce 2010 k cyklistice vrátil, následující rok však jeho profesionální kariéru ukončil incident, kdy málem zemřel kvůli špatně provedené transfuzi vlastní krve, kterou si uchovával doma v lednici.

Za druhé dopingové provinění dostal Ricco distanc na 12 let, ale s cyklistikou neskončil. Zúčastnil se několika amatérských dálkových závodů a plánoval rekordní výjezdy na slavné cyklistické vrcholy, jako je třeba Mont Ventoux.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články