Láká vás cestování obytnou dodávkou? Pak nepřehlédněte tuto knihu

Láká vás cestování obytnou dodávkou? Pak nepřehlédněte tuto knihu

Tisk

zivot v dodavce 200V nakladatelství BizBooks vyšla kniha Život v dodávce s podtitulem Náš příběh od Foresta Trenze a Barbory Masaříkové.

 

 

Tito dva od chvíle, kdy se seznámili, snili o radikální změně životního stylu. Oba jsou dobrodružní, záleží jim na životním prostředí, chtěli zažít nějaká dobrodružství a cestovat. To vše však nezávisle a svobodně. Výsledkem bylo, že si pořídili obytnou dodávkou s názvem Dodynka, upravili si ji, podnikli další nezbytné kroky jako je například Forestův řidičák a společně se psem Samem vyrazili do světa.

Kniha se dělí na čtyři části, kdy první pojednává o velké cestě, druhá podrobně popisuje přestavbu dodávky na domov na kolech, třetí nabídne stručné ohlédnutí a poslední představí autory příběhu. Vše je ještě rozděleno do menších kapitol a prokládáno zelenými stránkami s praktickými a dodatkovými informacemi typu, co vezou s sebou, jak to mají s internetem a vodou nebo podle čeho vybírají místo na spaní.

zivot v dodavce 1

Dodynkou trojice vyráží nejprve na jih Evropy, nějaký čas stráví také v Africe, ze které si kromě zážitků odváží hrnec na tajine, zastaví se i v Nizozemí a poté vyráží na sever. Tam zažijí nejrůznější pracovní zkušenosti a některé z nich výrazně ovlivní jejich budoucí život. Autoři na cestě příliš neplánují, nechávají se takzvaně zavát na různá místa, užívají si chvíle s domluvenými i náhodně potkanými lidmi.

Pokud jste někdy uvažovali o podobném způsobu cestování, tak Život v dodávce vás nadchne a nakopne. Forest, Barbora a Sam jsou sympaťáci, jejich vyprávění se velmi dobře čte a člověka při něm opravdu láká někam vyrazit. Navíc kniha poskytuje spoustu praktických informací, které jen tak někde nenajdete.

Forest Trenz se narodil v roce 1992 a od dětství nejraději trávil čas v hlubokých lesích. Studoval grafický design, přivydělával si jako fotograf a barman. Jako podnikatel na volné noze byl administrátorem erotického webového portálu. Zážitky a fotografie ze svého života sdílel na online blogu, díky kterému se seznámil s Bárou.

Barbora Masaříková studovala střední uměleckou školu v Brně, poté Akademii výtvarných umění v Praze a živila se restaurováním historických fasád. Má vášeň pro severské země, cestovala dva měsíce po Ukrajině, Rusku a Mongolsku, kde ji nadchnul nomádský způsob života.

Sam je pes, kterého Barbora v jejich šestnácti letech získala za láhev vína. Prošli společně Českou republiku ze severu na jih, zvládli hřebeny Alp i zimní přechod Velk Fatry. Sam tak navštívil 15 zemí Evropy a Afriky a má přes 13 let.

Více o nich najdete na webu: https://zivotvdodavce.cz/

zivot v dodavce

Život v dodávce
Autor: Forest Trenz a Barbora Masaříková
Žánr: non-fiction, cestování
Nakladatelství: BizBooks, Albatros Media
Rok vydání: 2020
Počet stran: 264
Hodnocení: 85 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/62292002/zivot-v-dodavce/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

NEZAPOMÍNEJME DĚTEM VYPRÁVĚT - Rozhovor se Spolkem Storytelling

Storytelling200Spolek Storytelling se věnuje vyprávění příběhů už několik let. Vypráví na nejrůznějších akcích, ve školách, knihovnách, na festivalech, v divadlech i kavárnách. Učí také zájemce na seminářích, jak poutavě a zajímavě vyprávět, ať už dětem ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Pačinko: dramatické osudy několika generací korejské rodiny v Japonsku

 Pačinko obalÚstřední postavou nového románu Pačinko z nakladatelství Jota, je chudá dívka Sundža, která vyrůstá se svými rodiči v jihokorejské vesnici. Otec jí zemřel ve 13 letech a od té doby se s matkou musely o sebe postarat samy.


Literatura

Hrůzy třicetileté války v realistickém historickém románu

demoni apokalypsy 200Nakladatelství Moba se pravidelně zaměřuje zejména na detektivky, ale především i historické romány. V jejich spisovatelské “stáji“ se nacházejí taková esa jako Vlastimil Vondruška, František Niedl nebo Michael Weber. Právě kni...

Divadlo

Nahlédneme pod pokličku herectví

Herectvi 200S herci se setkáváme všude, na divadle, v kinech i při pohledu na televizi. Někdy nás uchvátí bezprostředností i uvěřitelností své práce, jindy jen kroutíme hlavou, neschopni přijmout nabídnutý produkt. Někdy se kolem herectví vytváří převtěl...

Film

Zkrocení slizkých duchů

altFilm Krotitelé duchů byl uveden už v roce 1984, a přestože se o podobných příbězích u nás tenkrát téměř nevědělo, vznikl v podstatě jako odpověď na tehdy už velmi různorodé filmy o hrdinech. Krotitelé duchů jsou jiní ...