Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Aquatlon MČR České Budějovice

Ze Simy jsem nadšenej, mohl by přijít do West Hamu, říká Souček. Zájem Bayernu prý neřeší

Tomáš Souček nepolevuje a jeho fazóna pokračuje dál. Naposledy se trefil v pátek proti Leedsu a v posledních dnech se čile hovoří dokonce o zájmu bavorského velkoklubu z Mnichova. Reprezentační opora se ale potenciální nabídkou nezabývá, zároveň ale podobné spekulace lijí Součkovi krev do žil a sílu do dalších zápasů s West Hamem. "Zatím ale takovéhle nabídky neřeším," přiznává mimo jiné v rozhovoru pro ČT sport.

Tomáš Souček se raduje z gólu v síti Manchesteru United
zdroj: REUTERS

Součkův um na ostrovech rezonuje a tak není divu, že potenciální zájemci jsou nejspíš proklatě blízko.

"Hodně lidí se mě na to ptá. S mým manažerem Pavlem Paskou mám dohodu, že dokud není něco na stole, nechci se o tom skoro bavit," říká pětadvacetiletý záložník v pořadu Dohráno Plus.

"Takhle jsem to měl ve Slavii, že jsem přestupoval tři roky a pořád jsme byli v kontaktu s trenéry a panem Tvrdíkem (šéf představenstva, pozn. red.), že jsme se bavili spíš spolu. Ani jsem ty kluby neřešil," dodává hráč, který má ve West Hamu smlouvu do roku 2024 a klub mu jí v souvislosti s událostmi posledních dní možná brzy vylepší.

Pokud tedy Paska potenciální zájem z Bayernu zaregistroval, Součkovi prý o něm každopádně neříkal. Alespoň prozatím.

"Takže jsem v klidu ve West Hamu a užívám si ten čas tady. Určitě se to ale hezky čte nebo slyší, dává mi to sílu do zápasů a jsem za to rád. Já zatím takovéhle nabídky neřeším," komentuje možné bombastické stěhování k úřadujícímu šampionovi Ligy mistrů.

Je nám líto, video expirovalo.
Souček: Zájem Bayernu? Neřeším to

V pátek se Souček trefil na hřišti Leedsu a West Ham i díky němu zvítězil 2:1, když otáčel utkání. Předtím zase skóroval proti Manchesteru United. Havlíčkobrodský rodák prostě jede.

"Musím to zaťukat, ale je to pro nás skvělý start. Víme, jaká byla minulá sezona, bylo to těžký, do posledního kola skoro o sestup. Byl jsem zvyklý na Slavii všechno vyhrávat a chtěl bych být i s West Hamem v horní polovině tabulky."

A to teď West Ham je. Po dvanácti zápasech je v Premier League šestý s dvaceti body a další chce přidat už ve středu doma proti Crystal Palace.

FOTBAL FOKUS PODCAST: Jak obstála Slavia v Evropské lize?

"Jsem strašně rád, že tam teď jsme. Teď v zápase bylo vidět, že jsme vejš, věřili jsme si a zaslouženě jsme vyhráli. Doufám, že to nebude přestávat a teď to potvrdíme," tvrdí muž, jehož přínos týmu pravidelně chválí trenér David Moyes i spoluhráči.

Pro úvodní vyřazovací kolo Evropské ligy dostala Slavia při losu anglický Leicester. Nečeká ji tedy vůbec nic lehkého. Souček dává přesto svému bývalému klubu svého srdce velké šance.

"Dozvěděli jsme se to po konci pondělního tréninku, kdy bylo losování. Všichni vyhlíželi anglický týmy, s kým hrajou, a viděli tam Slavii," popisuje.

"Všichni vědí, že my dva (spolu s obráncem Vladimírem Coufalem, pozn. red.) jsme ze Slavie. Tak se nás ptali, jak to bude, že budeme moct poradit, jak Slavii, tak ve West Hamu říct, jak na tom Slavia bude. V šatně bylo hodně věcí, i trenér si toho všiml. Myslím, že to bude až hodně před tím zápasem, ale o Slavii všichni vědí, těší se na to a bude to hodně sledovaný zápas."

O síle Leicesteru, který je momentálně v tabulce za Tottenhamem a Liverpoolem, ale logicky něco ví.

"Je to třetí tým anglický soutěže, jsou strašně dobrý. Nám to s nima zrovna vyšlo, porazili jsme je 3:0, takže asi trenérovi napíšu, že můžou kouknout na video z našeho zápasu," směje se.

Sport
zdroj: ČT4

Pak ale zase Souček zvážní.

"Leicester je velkoklub, strašně těžký zápas pro všechny, ale Slavia je myslím natolik kvalitní, že si dokáže poradit s takovými týmy. Viděli jsme, jak jsme postoupili přes Sevillu, jak jsme hráli s Chelsea, a to bude dost podobný zápas. Teď bude mít tři měsíce na to se dát líp dokupy než teď. Budu jí určitě fandit."

Český šampion zahájí dvojzápas play-off EL 18. února doma a odvetu odehraje o týden později venku.

Na své bývalé spoluhráče se jinak Souček snaží koukat zápas co zápas. "Když je to možný a nehrajeme my. Sleduju to a jsem rád, jak do toho v lize a Evropské lize skočili. Obě soutěže jsou naprosto zasloužený. Jak bodově, tak fotbalově to zvládli. Je dobře, že se jim takhle daří."

Je rád, že se Slavia dokázala vypořádat i se změnami v kádru. "Za poslední dva roky odešlo nespočet hráčů a je jen dobře, že celá Slavia si s tím dokáže poradit a pořád jsou ty výkony takový," říká domácí Fotbalista roku 2019.

Sport
zdroj: ČT4

Jedno jméno ho však udivuje nejvíc a asi nebude překvapením, že tou postavou je devatenáctiletý úkaz Abdallah Sima.

"Co ho vidím, tak musím říct, že jsem z něho nadšenej. Ty jeho góly jsou hodně spojovány s tím, co jsem dával já. Jsem rád, že se našel takovej hráč, ale není to jenom o tom. Prokazuje kvality jeden na jednoho, zakončení, prostě typický křídlo," chválí senegalského útočníka.

"Musím říct, že kluci nebo média okolo West Hamu o něm vědí. Já bych byl jen rád, kdyby přišel další hráč ze Slavie, ale to je ještě daleko. Pořád je to mladej hráč a musí to prokazovat. Ale hodně lidí o něm ví a všímá si ho. Jenom dobře pro něj."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články