15. prosince 2020 • 10:45

Další potíže pro nároďák. Lenc kvůli hraničnímu testu netrénoval

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté se na dnešním prvním tréninku před Channel One Cupem v Moskvě museli obejít bez Radana Lence, který měl hraniční hodnoty testu na nemoc covid-19. Útočníkovi Liberce bude odebrán další kontrolní vzorek a na jeho základě se rozhodne o Lencově účasti na turnaji.



„Bohužel z ničeho nic se tréninku neúčastnil Radan Lenc, což mu řekli půl hodiny před tréninkem. Není vyloženě pozitivní, ale měl nějaké hraniční výsledky, tak nebyl vpuštěný na led a dneska ve tři hodiny místního času by ho měli retestovat. Tak uvidíme, jestli stihne vůbec večerní trénink,“ řekl Pešán v on-line rozhovoru s novináři.

Podobným způsobem začala 'bublina' na minulém listopadovém turnaji Karjala v Helsinkách pro obránce Filipa Hronka z Hradce Králové a útočníka Pavla Nováka z prvoligových Litoměřic. Oba ale tehdy nakonec po dalším přezkoumání vzorků a předání zdravotní dokumentace už druhý trénink dne absolvovali.

Dnes se jako poslední připojí obránce David Sklenička z Jokeritu Helsinky, který ještě v pondělí hrál v Kazani. „Přijíždí okolo třetí hodiny na hotel, takže by měl být k dispozici na večerní trénink,“ uvedl Pešán.

Složení národního týmu na tréninku:

Šustr, Mašín, Knot, Vitásek, Košťálek, Pýcha, Gazda - Jaškin, D. Kaše, Nestrašil - Radil, L. Sedlák, Šťastný - Mandát, Jašek, Rousek - P. Zdráhal, A. Zbořil, Lakatoš - Kodýtek, Blümel.

„Míříme víceméně k prvnímu zápasu, ale ještě se může udát sousta věcí,“ komentoval Pešán sestavu zatím bez Lence a Skleničky. Vedle nejlepšího střelce KHL Dmitrije Jaškina tak počítá s Davidem Kašem a Andrejem Nestrašilem. „Protože se mi těsně před odjezdem omluvil Robin Hanzl, tak jsme lajny trošku přeházeli a do prvního centra jsem nominoval mladého Kašeho,“ doplnil Pešán.

Gólmanům Dominiku Furchovi, Šimonu Hrubcovi a Romanu Willovi už nastínil své plány s jejich nasazením do jednotlivých zápasů. „Vědí, ale poprosil bych o zveřejnění až před zápasem, možná klidně v průběhu zítřka,“ nechtěl prozradit kouč, jak si trio krajánků z KHL rozdělí duely s Finskem, Ruskem a Švédskem.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud