QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Magistrát města Plzně opět ocenil pracovníky a dobrovolníky v sociálních službách

15.12.2020 12:30

V pátek 11. prosince se konal již třináctý ročník udělení tohoto mimořádného ocenění pro pracovníky a dobrovolníky ze sociálních služeb, kteří pomáhájí potřebným a sociálně znevýhodněným. 

201214_Andel_2

Poněkud zvláštní atmosféra připadla na třináctý ročník této tradiční akce. V době, kdy jsou zaměstnanci a dobrovolníci v sociálních službách nejvíce potřeba, se konala akce vzhledem k epidemiologické situaci bez slavnostního galavečera, neboli andělského sletu. „Je mi velmi líto, že zrovna v tak zátěžovém roce, kdy sociální služby zakouší nesmírně vyčerpávající období, není možné se osobně potkat a poděkovat těm, bez nichž se naše společnost neobejde," uvedla rezortní náměstkyně Eliška Bartáková.

Letošní udílení cen Anděl roku 2020 a Andělská ruce 2020 bylo uděleno více jak 330 lidem. In memoriam bylo uděleno ocenění Anděl navždy 2020 PhDr. Josefu Cerhovi, za jeho dlouholetý přínos pro zlepšení životní situace zrakově postiženým a Aloisi Muchovi, který vytrvale podporoval aktivní život seniorů a byl zakladatelem Senior kapely.

Ocenění Dobrá duše bylo mimořádně uděleno také devíti týmům z plzeňských sociálních a zdravotních služeb, kteří se zasadili v boji proti onemocnění covid-19. Oceněné organizace jsou následující: „Městský ústav sociálních služeb v Plzni, Dětské centrum Plzeň, Městská a Diecézní charita Plzeň, Domovinka – sociální služby, domov Senior residence Terasy, domov SeneCura MOPT Plzeň, domov Baculus ve Vejprnicích, Ústav pro seniory v Třemošné, Hospic sv. Lazara v Plzni a Mezigenerační a dobrovolnické centrum TOTEM," uvedla vedoucí odboru sociálních služeb Alena Hynková.

„Přijměte, prosím, naše srdečné díky za vše, co pro naše město a jeho občany činíte, a to nejen dobách mimořádných… Děkujeme Vám za všechny, k nimž se skláníte a kterým dodáváte sílu v časech dobrých i zlých…" poděkovali závěrem primátor Martin Baxa, náměstkyně Eliška Bartáková a vedoucí odboru Alena Hynková nejenom všem oceněným, ale také ostatním zaměstnancům a dobrovolníkům za jejich obětavost, dosavadní úsilí a práci v nelehké době.

FOTO: Plzen.eu

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24