Ozbrojené přepadení čerpací stanice. Prodavačka dala lupiči tisíce, měla strach o život

Loupežné přepadení v Prachaticích

Loupežné přepadení v Prachaticích

Ve středu večer došlo v Prachaticích k loupežnému přepadení čerpací stanice. Neznámý muž donutil obsluhu střelnou zbraní v ruce k vydání finanční hotovosti. Odcizil tak z místa sumu v řádu tisíců korun. Na místo i z místa činu šel pachatel pěšky. Policisté po něm nyní pátrají.

„Podezřelý donutil obsluhu čerpací stanice střelnou zbraní v ruce k vydání finanční hotovosti, kterou mu ze strachu o svůj život a zdraví vydala. Poškozené organizaci tak vznikla škoda v řádech několika tisíců korun,“ uvedla mluvčí policie Martina Joklová.

Podle popisu policie se jednalo o muže hovořícího česky, středního věku, který měl na sobě kalhoty, boty i rukavice v khaki barvě, nepromokavou šusťákovou bundu tmavé barvy s kapucí, tzv. klokanka, v horní třetině na zip oranžové barvy. Kapuci měl přehozenou přes hlavu. Na obličeji měl dále nasazenou gumovou nebo plastovou masku tělové barvy s otvory pro oči a přes tu měl zdravotní jednorázovou roušku.

Prachatičtí kriminalisté nyní žádají veřejnost o spolupráci. Pokud by někdo muže na fotografii poznal, prosí, aby neprodleně oznámil informace kriminalistům na tísňové lince 158, doplnila Joklová.

Tagy: