Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Český volejbalista bojuje o místo v nejlepším týmu světa: Věřím, že dostanu víc šancí se ukázat

Má za sebou hodně slušnou kariéru a teď se snaží prosadit na jejím vrcholu. Volejbalový reprezentant Jan Hadrava bojuje o pevné místo v italské Civitanově, která je považována za nejlepší tým světa. Zatím ale devětadvacetiletý univerzál nedostává tolik šancí hrát, jak by si sám představoval, a zatím netuší, co bude po skončení roční smlouvy. "Věřím, že příležitostí hrát dostanu víc," říká v rozhovoru pro ČT sport z Itálie.

Jan Hadrava
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Do Itálie přišel přes angažmá ve Francii a Polsku, ale uznává, že v Civitanově je určitě největší konkurence. "Jsou tu nejlepší hráči i nejlepší liga, a strašně vyrovnaná," vysvětluje, kde se octl. "Včera jsme prohráli v Trentu 0:3. Každý zápas je tady nadoraz a vždycky je to vyrovnané," dodává s tím, že jeho celek je v tabulce zatím druhý za Perugií.

I v nejlepším týmu volejbalového světa podle Hadravy mezi hráči chemie funguje. "Atmosféra je dobrá. Všichni se berou s respektem, nikdo se na nikoho nepovyšuje, každý ví, že kdokoliv sem přijde, tak něco umí," popisuje, jak to funguje v týmu plném hvězd.

Vzhledem k tomu, že není herně tolik vytížený jako v předchozích týmech, se neubrání myšlenkám na změnu dresu. "Chtěl bych víc hrát, myslím stále na to, jestli odejít jinam. Protože kdyby to zůstalo takhle, tak bych asi nechtěl strávit další rok v podobné situaci," zamýšlí se nad současnou pozicí v týmu. Ale hned dodává: "Možná změním názor."

Je nám líto, video expirovalo.
Hadrava v Civitanově: Věřím, že dostanu víc šancí

Pochází z volejbalové rodiny, hráli už jeho děda i otec, bratr i sestra, takže zasvěcených názorů na svou budoucnost má spoustu. "Děda u televize prožívá každý zápas, a když moc nehraju, tak je zklamaný, ale táta mi říká, ať jsem trpělivý a že šanci dostanu a předvedu, co umím," vysvětluje volejbalista.

Civitanově se zatím vyhýbá koronavirus. "Jsme jeden ze dvou týmů v soutěži, kde ještě nikdo nebyl pozitivní," vysvětluje vousatý dvoumetrový chlapík, který je stejně jako ostatní pod stálým dohledem hygieniků. "Máme každý týden povinné testování, jednou i dvakrát."

Rád a dobře hraje také plážový volejbal. "Přes léto si užívám každý turnaj, každý zápas a těším se, až se setkáme," vysvětluje, jaký má vztah k téhle disciplíně, ale ví, že příští rok v létě se k němu asi moc nedostane. "Prioritou zůstává šestkový volejbal a program bude strašně nabitý. Evropská liga, kvalifikace na MS, v září mistrovství Evropy doma v Česku. Snad najdu nějaký čas, abych odehrál nějaký zápas a turnaj v plážáku," doufá.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články