Frýdek: Musím říct, že zázemí Luzernu je ještě na lepší úrovni než ve Spartě

Frýdek: Musím říct, že zázemí Luzernu je ještě na lepší úrovni než ve Spartě

Exsparťan Martin Frýdek má za sebou ve švýcarském Luzernu, jehož kádr rozšířil ve druhé říjnové dekádě, již několik vystoupení a spokojen je jak jeho momentální zaměstnavatel, tak sám univerzál s reprezentačními zkušenostmi...

"Jsem teď maximálně spokojený, mohu si vyzkoušet zahraniční angažmá. Navíc v německy mluvící zemi, což bylo moje tajné přání. Můžu říct, že všechno vypadá dobře. Přestože doba na větší hodnocení teprve přijde," přednesl v interview pro sport.cz odchovanec letenského "S", jehož tým je v desetimístné tabulce po jedenácti kolech sedmý.

Protože však byl déle bez herní praxe a trénoval jen se svým otcem či bratrem, naskočit do zápasového rytmu nebylo úplně nejlehčí. "Lhal bych, kdyby řekl, že to bylo snadné. První trénink v Lucernu jsem se necítil dobře, musel jsem se pořádně rozběhat. První zápas proti Youg Boys Bern jsem hrál poločas, ale myslím, že jsem ho zvládnul dobře. Od té doby jsem odehrál všechno," připomněl na webu sport.cz starší ze synů vicemistra Evropy z roku 1996, který má na kontě k tomuto datu sedm startů ve švýcarské lize a 584 minut.

Jaké zázemí má jeho nynější klub například ve srovnání se Spartou? "Musím říct, že je ještě na lepší úrovni než ve Spartě. Klub má krásný, nový stadion, postavený před osmi lety. Když jsem přijel, byl jsem mile překvapený. Zázemí je vážně moc hezký. U stadionu je několik tréninkových hřišť. Jedno je jednom pro áčko, druhé pro juniorku. Akademie má pak k dispozici dalších osm," doplnil hráč s minulostí v Senici či Slovanu Liberec, jehož slova vyšla na sport.cz.

Svého někdejšího chlebodárce, v jehož dresu strávil řadu sezon, leč titul nikdy nezískal, navíc osmadvacetiletý fotbalista stále sleduje. "S bývalými spoluhráči si pořád píšeme nebo voláme. Snažím se koukat na jejich zápasy, pokud mi vyjde čas. Ten poslední na Slovácku jsem bohužel na internetu nikde pořádně nechytnul. Klukům fandím, přeju jim, aby se jim dařilo. Aby Sparta konečně získala titul. Sparta má ale letošní sezonu pořád solidně rozjetou. Doufám, že Slavia ztratí, aby byla liga zajímavější. Koukal jsem na Spartu v Evropské lize, myslím, že kluci nehráli špatný fotbal. Jen škoda, že se nezvládly zápasy s Lille. Každopádně věřím, že Spartu čekají úspěšné časy, moc bych to klubu i fanouškům přál," uzavřel na sport.cz rodák z Hradce Králové.

Čech po návratu: Přesně tohle jsem potřeboval, kdyby byla nouze a musel bych naskočit do Premier League

Zdroj: sport.cz