Tygr ukousl ženě ruku: Příběh, jaký Česko nepamatuje! Co se stalo?

Ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

15. prosince 2020 11:21

Tygr není zvíře, se kterým je běžné se v Česku potkat, najdou se ale lidé, kteří exotické kočkovité šelmy chovají. Tato zvířata však opravdu není vhodné provokovat. Na Pardubicku včera došlo k neštěstí.

Již od roku 2000 chovají ve Chvojenci na Pardubicku kočkovité šelmy, konkrétně pumy americké, rysy, servaly, levharty a také tygry. Na pondělí 15. prosince tam ale nebudou vzpomínat v dobrém. Došlo tam totiž k závažnému zranění.

Šestašedesátiletá žena byla na návštěvě příbuzného a procházela se kolem výběhu s tygrem. Měla však velice špatný nápad. Přestože byla v minulosti několikrát upozorňována, aby to nedělala, strčila do klece ruku. Zvíře si chtěla pohladit.

Jak potvrdila mluvčí krajské policie Dita Holečková, tygr ženě ukousl část ruky. Na místo vyrazili záchranáři. „Stabilizovali jsme ji, dali léky proti bolesti a následně převezli do Fakultní nemocnice v Hradci Králové,“ řekl ČTK mluvčí ZZS Pardubického kraje Aleš Malý.

Chovatel na místě ve chvíli neštěstí nebyl. Krajská policie momentálně prověřuje, zda nedošlo k porušení předpisů či spáchání trestného činu.

Témata: Tygři Zvířata Pardubický kraj Policie ČR