Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kateřina Zemanová po boku otce: Předali 1,5 milionu na ohrožené děti v Klokáncích

Autor: simao - 
15. prosince 2020
15:25

Prezident Miloš Zeman a jeho dcera Kateřina dnes na Hradě předali Fondu ohrožených dětí finanční dar 1,5 milionu korun. Není to letos poprvé, kdy se prezidentova dcera vydala na dobročinnou akci, kdy peníze ze Zemanova fondu putují na pomoc potřebným.

„Jde o výtěžek z Nadačního fondu Miloše Zemana. Od roku 2015 věnoval prezident republiky ve prospěch Klokánků celkem 13 900 000 Kč,“ uvedl na twitteru v úterý hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Fond založil Zeman v roce 2013, kdy oznámil, že bude sloužit ke snížení státního dluhu. O dva roky později změnil fond svůj účel a začal podporovat nestátní zařízení poskytující dětem namísto ústavní výchovy přechodnou rodinnou péči.

Naposledy Zeman předal předsedkyni Fondu ohrožených dětí Hance Kupkové letos 8. ledna, tedy ještě před začátkem koronakrize, šek na 2 miliony korun.

Současné předávání dalšího šeku však poznamenala pandemie covidu-19. Zeman, jeho dcera Kateřina i předsedkyně FOD Kupková nasadili roušky, akce pak byla pouze pro pozvaná média. 

O své dceři Kateřině, která se po čase opět ukázala na veřejnosti, přitom Zeman mluvil ve svém podzimním vystoupení v pořadu Blesku S prezidentem v Lánech.

„Moje dcera je na home office, dodělává si bakalářskou práci a v Londýně kvůli známým problémům s epidemií zatím býti nemůže,“ uvedl Zeman v říjnu.

Zemanová předávala za fond šek i v červenci

V červenci Zemanův fond šekem na 164 tisíc korun podpořil pro změnu matky samoživitelky, jejichž děti se potýkají s vážnými onemocněními mozku. Na neurorehabilitační klinice v Praze-Nuslích nechyběla právě Kateřina Zemanová. „Myslím, že jste neskutečné bojovnice, a doufám, že vám částka pomůže,“ vysekla poklonu maminkám.

Prezidentův nadační fond původně přispíval pouze Klokánkům, letos v dubnu rozšířil v reakci na situaci s koronavirem svou působnost. Nyní podporuje i lidi, kteří se kvůli koronavirové situaci dostali do finanční tísně.

Video  „Je na úrovni jednoho roku,“ říká maminka tříletého chlapce s dětskou mozkovou obrnou. Pomůžou jí peníze z nadace prezidenta Zemana. Ty jí před kamerou Blesk Zpráv symbolicky předala „první dcera“ Kateřina Zemanová. (8. 7. 2020)  - Sabina Dračková
Video se připravuje ...

 

 

 

 

nespokojeny ( 15. prosince 2020 20:07 )

Pokroku: Pokud si přečteš článek, tak hned budeš vědět odkud....

Dává ze svého, ne jako některé neziskovky z peněz daňových poplatníků.
A to si vyplácí tučné měsíční odměny za svoji činnost. To se to rozdává,
když je to nic nestojí. těmto lidem, co dělají tzv. charitu budu věřit
až prodají část nebo celý svůj majetek. Potom ano.

ANO_nam_bude_lip ( 15. prosince 2020 18:06 )

To dokládají jeho dvě rozpadlá manželství.

1917 ( 15. prosince 2020 16:40 )

Zajímavé, že tuto samozřejmost nikdo z diskutujících, kteří to nyní považují za samozřejmost u Zemana a Babiše, toto nepovažoval za vlády modrých strak po Klausovi a jeho patolízalech!!!! Opak byl pravdou!

illenne ( 15. prosince 2020 16:13 )

Chvály hodné, ale všude jinde je to normální, že hlava státu finančně pomáhá. On se svojí rodinou nejde od výplaty k výplatě, jako spousta dalších lidí. Slečna studuje, tak se aspoň objeví v tisku. A co první dáma?

xiioma ( 15. prosince 2020 15:56 )

To je od něj velice šlechetné......

.....ale stejně je to zlý, mstivý a zákeřný lhář.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa