Trutnovští zastupitelé schválili rozpočet města na rok 2021

15.12.2020 16:55

Na posledním letošním zasedání Zastupitelstva města Trutnova byl projednán rozpočet města na rok 2021. Ten pro následující rok počítá s pokrytím mandatorních výdajů a dokončením významných investičních akcí z letošního roku. Pro rozpočet hlasovalo 21 zastupitelů z přítomných 30.

Trutnovští zastupitelé schválili rozpočet města na rok 2021
Foto: Miloš Šálek
Popisek: Trutnov, Krakonošovo náměstí

V pondělí 7. prosince se uskutečnilo poslední letošní zasedání Zastupitelstva města Trutnova, kterého se zúčastnilo 30 zastupitelů. Jedním z nejdůležitějších bodů programu bylo projednání rozpočtu města na rok 2021, který počítá s příjmy ve výši 655 milionů korun a výdaji ve výši 671 milionů korun. Rozdíl bude hrazen ze zůstatku peněžních prostředků města. Po delší diskuzi zastupitelé rozpočet schválili, a to v poměru 21 pro, 2 proti a 7 se zdrželo. ,,Rozpočet na následující rok jsme koncipovali s ohledem na aktuální pandemické a ekonomické dění. Jsme totiž v obtížné situaci. Není ještě schválen státní rozpočet a pravděpodobně nastanou změny v příjmech kvůli novému daňovému balíčku a výběru daní,“ vysvětluje Ivan Adamec, starosta města Trutnova, a dodává, že „v rámci tvorby trutnovského rozpočtu jsme pokryli mandatorní výdaje, které jsou nižší než očekávané příjmy, a dále budeme pokračovat v investičních akcích z letoška a v akcích, které jsou kryté jinými zdroji jako například státními či evropskými dotacemi.“

Rozpočet města Trutnova na rok 2021 počítá s dokončením rekonstrukce pěší zóny na Horské ulici, která by měla být hotová v červnu 2021. Celková částka za proměnu veřejného prostoru od Krakonošova náměstí po náměstí Republiky je 44 milionů korun. Další akcí pokračující z letoška je výměna oken na budově ZUŠ ve Školní ulici za celkem 7,7 milionu korun. Dokončovat se také bude výstavba zázemí pro pálkové sporty na Kryblici za 5,6 milionu korun. 

I v roce 2021 město podpoří soukromé vlastníky nemovitostí v městské památkové zóně, kteří v případě oprav podloubí a dlažby mohou požádat o příspěvek na regeneraci. V plánu je také pořízení projektové dokumentace na chatu Bažina, která desítky let sloužila žákům Základní školy kpt. Jaroše, ale v roce 2019 shořela.

Technické služby Trutnov, s. r. o., na příští rok plánují pokračovat v opravách škod po srpnových povodních, na které vyčlenily 6,6 milionu korun. Celkem 1,5 milionu korun pak půjde na opravy dětských hřišť a sportovišť. „Další reálné investice a aktivity, jako například rekonstrukci kina Vesmír či opravu skleněné lávky v ul. Na Struze, doplníme na březnovém jednání zastupitelstva v rámci rozpočtových změn, a to v závislosti na výsledku hospodaření za rok 2020 a vývoji legislativy, zejména v oblasti daní,“ uzavírá trutnovský starosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.