QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Půlnoční mše letos v Plzni nebude. O uložení Ježíška do jesliček ale nepřijdeme

15.12.2020 17:25

Vzhledem k nepříznivé epidemiologické situaci rozhodl plzeňský biskup Tomáš Holub, že se bohoslužby a další akce o Vánocích v plzeňské diecézi budou konat v omezeném režimu.

14ukladani-jeziska-sp_cropped

Omezení se dotknou také oblíbených „půlnočních“. Vzhledem k nepříznivé epidemiologické situaci a platným vládním nařízením biskup Tomáš Holub rozhodl, že od 24. prosince od 19:00 do 25. prosince do 7:00 nebudou v plzeňské diecézi probíhat žádné bohoslužby.

Obvykle hojně navštěvované půlnoční bohoslužby tedy letos neproběhnou. Podle aktuálních možností v jednotlivých farnostech ale bude navýšen počet konaných vánočních bohoslužeb. Zájemci o účast na těchto bohoslužbách si budou moci zarezervovat své místo podobně, jako to dělají nyní, tedy na webu nebo na telefonu konkrétní farnosti.

Biskup Tomáš a starosta plzeňského centrálního obvodu David Procházka ale 17. prosince odpoledne uloží Ježíška do jesliček na plzeňském náměstí. Konkrétní čas není oznámen kvůli platným vladním nařízením, která zamezují shromažďování většího množství lidí na jednom místě.

Foto: Diecéze plzeňská

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24