Hlavní obsah

Plzeň rozdrtila neškodné Teplice! Budějovice znovu bodovaly, Jarolím čeká na výhru

dos, rjm, panČTKSport.cz
Aktualizováno

Fotbalisté Jablonce remizovali v úterním utkání 12. kola první ligy na hřišti Karviné 2:2, když v závěru přišli o dvoubrankový náskok. Mladá Boleslav podlehla Baníku Ostrava 1:3 a nezvítězila tak ani ve druhém duelu pod vedením kouče Karla Jarolíma. Výhru slaví Bohemka, která si poradila s Příbramí 2:1, jen bod naopak bere Olomouc za remízu 1:1 s Českými Budějovicemi. V posledním úterním utkání vyhrála Plzeň nad Teplicemi drtivě 7:0 a ukončila sérii čtyř zápasů bez výhry.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Plzně se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Jablonec byl po čtyřech výhrách v Karviné blízko dalšímu tříbodovému zisku, když ještě chvíli před koncem vedl o dvě branky. Jenže pak přišel drtivý finiš domácích, kdy se dvakrát gólově prosadil Roman Haša a zápas skončil nerozhodně 2:2.

Baník rozhodl o výhře na hřišti Mladé Boleslavi už v úvodním dějství, kdy se trefili Dyjan Carlos de Azevedo a Daniel Tetour. Krátce po přestávce snížil Jiří Klíma, ale pojistku přidal v nastavení střídající David Buchta. Slezané zvítězili v lize počtvrté za sebou, navíc mají k dobru dvě odložená utkání. Boleslav nevyhrála ani ve druhém duelu po návratu trenéra Karla Jarolíma, z posledních čtyř kol získala jediný bod a je patnáctá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Zahustel z Mladé Boleslavi a Jiří Fleišman z Baníku Ostrava během utkání.

Bohemka ukončila sérii Příbrami

Fotbalisté Bohemians vstoupili do zápasu s Příbramí lépe, když je v 25. minutě poslal do vedení Kamil Vacek. Hosté však stihli ještě do konce prvního poločasu vyrovnat, v 43. minutě překonal domácího gólmana Patrika Le Gianga Zdeněk Folprecht. Podruhé se Klokani dostali do vedení v 73. minutě díky trefě Vojtěcha Nováka. Na to už svěřenci trenéra Pavla Horvátha odpovědět nedokázali a z Ďolíčku odjíždějí s porážkou 1:2.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva Kamil Vacek z Bohemians a Tomáš Pilík z Příbrami.

Jihočeši i v oslabení vyrovnali

Důležitý moment utkání mezi Olomoucí a Českými Budějovicemi přišel v 35. minutě utkání, kdy byl po faulu v pokutovém území Jihočechů vyloučen ukrajinský obránce Dynama Maksym Talověrov a Martin Nešpor se z pokutového kopu nemýlil. Hosté však i v oslabení dokázali ve druhém poločase vyrovnat, když se v 77. minutě prosadil Lukáš Jánošík a uzavřel skóre na konečných 1:1. Svěřenci trenéra Horejše tak bodovali již v šestém utkání v řadě.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Rozhodčí Jan Machálek vylučuje Maksyma Talověrova (druhý zprava) z Českých Budějovic.

Čermák zničil Teplice hattrickem

V jednoznačnou záležitost proměnili fotbalisté Plzně duel s Teplicemi. První branka Beauguela v 13. minutě nebyla po konzultaci s VAR pro ofsajd uznána, francouzský útočník si však zpravil náladu o devět minut později, kdy překonal teplického Němečka a poslal domácí do vedení. Po trefách Ba Loua z 32. minuty a Čermáka v nastavení prvního poločasu vedli Západočeši po prvním poločase už 3:0 a o vítězi utkání tak bylo prakticky rozhodnuto.

Jízda Plzně však pokračovala i ve druhém poločase. Po brankách v 56. a 70. minutě završil Aleš Čermák hattrick, šestou branku přidal David Limberský a na konečných 7:0 uzavřel skóre Pavel Bucha.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Adriel D´Avila Ba Loua z Plzně a David Černý z Teplic.

Program 12. ligového kola:
Úterý
Karviná - Jablonec 2:2
Branky: 87. a 90. Haša - 25. Schranz, 84. Doležal
Mladá Boleslav - Ostrava 1:3
Branky: 51. Klíma - 30. Azevedo, 41. Tetour, 90.+1 Buchta.
Olomouc - České Budějovice 1:1
Branky: 34. Nešpor, 77. Jánošík
Bohemians - Příbram 2:1
Branka: 26. Vacek, 73. Novák - 43. Folprecht
Plzeň - Teplice 7:0
Branky: 23. Beauguel, 32. Ba Loua, 45., 56. a 70. Čermák, 73. Limberský, 84. Bucha
Středa
14:00 Liberec - Opava
14:00 Brno - Slovácko
16:00 Sparta - Pardubice
18:00 Zlín - Slavia
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama