15. prosince 2020 • 20:30

SESTŘIHY: Sparta dál válí, demolice Vítkovic 0:6. Bílý Tygr Musil 3+1!

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová Tipsport extraliga pokračuje i přes reprezentační přestávku. Směsice dohrávek začala zápasem Sparty proti Českým Budějovicím, které Pražané přehráli 2:1 a připsali si pátou výhru v řadě. Třinečtí Oceláři v prvním sezonním derby s Vítkovicemi zničili rivala rozdílem 6:0. Liberec si zastřílel proti Karlovým Varům a vyhrál 7:3. Hattrickem a asistencí zazářil útočník Adam Musil. Kometa zabrala proti Olomouci a po výhře 4:1 ukončila bídnou sérii čtyř porážek v řadě. Mladá Boleslav přestřílela Hradec Králové rozdílem 4:3. Pardubice porazily Litvínov 2:1 po nájezdech a vyhrály potřetí za sebou.



Forman asistoval proti „své“ Spartě, ta natáhla sérii

Hosté při účasti kapitána Pavla Pýchy na Channel One Cupu v Moskvě, útočníka Martina Beránka v přípravě na mistrovství světa dvacítek v Edmontonu i dalších absencích nastoupil jen se šesti beky a deseti útočníky, mezi nimiž nechyběl ze Sparty zapůjčený Miroslav Forman. Spartě chyběli kvůli reprezentaci bek Jan Košťálek a útočníci Lukáš Rousek i junior David Vitouch.

V úvodu hostujícího gólmana Pateru otestoval Tomášek, s dorážkou neuspěl ani Zikmund. Další možnost měli domácí z přečíslení, ale Horákova přihrávka nenašla Řepíkovu hokejku. Na druhé straně zahrozil obránce Vydarený. Motor se ubránil při Venkrbcově trestu a právě v oslabení měl největší šanci. Gilbert se šikovně dostal přes Janduse, ale na Neužila nevyzrál.

Na začátku druhé části se dostal sám před Pateru Řepík, ale se zakončením ztroskotal na levém betonu gólmana Motoru. Ve 28. minutě se mohl prosadit Forman, ale Neužil jeho šanci kryl. Vzápětí se radovala Sparta. Němečka sice fauloval právě Forman, ale sparťanský bek stihl ještě nahodit puk a ten se odrazil od Buchteleho do branky. Sudí si platnost branky ještě ověřili u videorozhodčího.

Další možnost domácích měl Pech, který ale přestřelil. V polovině utkání už však Sparta zvýšila. Z levého kruhu se trefil Tomášek. Třetí branku mohl přidat po Pechově přihrávce Říčka, ale Patera zasáhl. Sparta odolala při Poláškově trestu i při zkrácené přesilovce po Jandusově faulu, kterou přerušil nedovoleným zákrokem Roth.

V úvodu závěrečné třetiny šel pykat i domácí Němeček a při hře čtyř proti čtyřem sebral Neužilovi čisté konto střelou od modré čáry Plášil. Sudí ještě u videa ověřovali, jestli stínící Doležal nezasáhl puk vysokou holí.

Ve 46. minutě si řekl o střídaní zraněný Neužil a ve sparťanském brankovišti duel dochytal Machovský. Zvýšil náskok Sparty mohli Šmerha a Horák. Hosté ke smazání ztráty nevyužili ani Tomáškovo vyloučení. V 59. minutě ještě udržel Patera Motoru naději při šanci Buchteleho, ale stav se nezměnil ani v závěrečné power play.

Ohlasy trenérů

Miloslav Hořava (Sparta): „Jsme rádi za tři body, byl to těžký zápas, ale byl hlavně našich gólmanů. Jakub Neužil i Matěj Machovský nám vychytali tři body, protože jsme nebyli lepším týmem. Neužil jde na vyšetření, vypadá to na nějaký natažený vaz nebo přitahovač.“

Václav Prospal (České Budějovice): „Tyto zápasy rozhodují malé chyby a my jsme je udělali. Nedokázali jsme je našimi góly nahradit, proto jsme opět o ten jeden gól prohráli. Jinak hráčům nemůžu vytknout nasazení, bojovnost. Všechno, co tam mělo být, tak tam bylo. Bohužel je to porážka. Když se podíváme na tabulku, tak je porážek daleko víc, než by mělo být. A jsme tam, kde jsme. Jsou to všechno zápasy, které nás svým způsobem posouvají dál. My jsme ale dnes na zápase číslo 22 a musíme je uhrát minimálně na remízu a jít do prodloužení. Je jedno, kdo proti nám stojí.“

SESTŘIH: Sparta Praha - České Budějovice, 2:1. Pátá výhra Pražanů v řadě! Rozhodl Tomášek
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 27:47. Buchtele, 30:46. Tomášek

Hosté: 41:10. Plášil

Sestavy

Domácí: Neužil (46. Machovský) – Němeček, Piskáček (A), Polášek, M. Jandus, Tomáš Dvořák, Kalina, Kulhánek – Sobotka, Horák, Řepík (C) – Kudrna, Tomášek, Buchtele – Říčka, Pech (A), Šmerha – Dvořáček, Sukeľ, Zikmund.

Hosté: Patera (Čiliak) – Vydarený (A), Slováček, Suchánek, Plášil, Lytvynov, Roth – Forman, Venkrbec (C), Z. Doležal – Michnáč, Gilbert, Karabáček – Christov, Jonák, D. Voženílek – Prokeš.

Rozhodčí

Jeřábek, Obadal – Ondráček, Špůr

Stadion

O2 arena (Praha - Vysočany)

Ocelářská demolice Vítkovic

Domácí, kteří nastoupili bez Filipa Zadiny, tak bodovali i ve dvacátém utkání sezony, z toho v sedmnácti zvítězili. Skóre otevřel Matěj Stránský, který si připsal už 17. gól v tomto ročníku. Dvakrát se trefil Erik Hrňa, Josef Kořenář udržel poprvé v sezoně nulu. Hosté prohráli osmý z posledních devíti utkání.

Skóre úvodní třetiny stanovily přesilové hry. Hosté v ní putovali na trestnou lavici čtyřikrát a Třinec jejich první dva fauly potrestal. V šesté minutě tečoval Stránský střelu Gernáta a o chvíli později našel Růžička křížným pasem Hrňu, který ranou bez přípravy zvýšil. Vítkovice byly střelecky aktivnější (15:7), ale hrozili hlavně domácí a Růžička slavící dnes 35. narozeniny ještě dvakrát zblízka v dobré šanci minul.

V sestavě Ocelářů nahradil obránce Adámek od prostřední třetiny ve druhém útoku Marcinka, který obdržel trest do konce utkání za vyhození části zlomené hokejky do hlediště během nepřerušené hry.

Třinec kuriózní okamžik nepoznamenal a přidal po přestávce rychlé góly. Kundrátkovu střelu dorazil v přesilové hře do odkryté branky Ondřej Kovařčík. O dvě střídání později Růžička nepohrdl krásnou přihrávkou Kundrátka a vyhnal Svobodu z branky.

Hosté působili ve druhé třetině až na šanci Baláže neškodným dojmem a inkasovali ještě před odchodem do kabin popáté z hole Hrehorčáka. Dolejš ještě předtím několikrát tým podržel.

Třinec nepolevoval a Hrňa využil ve 45. minutě tvrdou ranou z pravého kruhu čtvrtou přesilovku Ocelářů v zápase. Domácí se hnali za sedmým gólem, kterým by vyrovnali svou nejvyšší výhru v historii derby s Vítkovicemi v extralize (7:0, play off 2003). I když další branku nedali, i tak si připsali nejvyšší vítězství v sezoně. To hosté už v průběhu ročníku utržili horší debakl, když podlehli Českým Budějovicím 0:7.

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (Třinec): „V úvodní třetině to bylo malinko nervózní, hlavně v první polovině. Tak nějak jsme se hledali, Vítkovicím jsme darovali nějaké příležitosti, se kterými ale nenaložili správně. Když potom přišly přesilovky, tak jsme postupně odskakovali. Ve druhé třetině jsme hráli velmi pohledný hokej a třetí byla z naší strany také velmi dobrá. Jednoznačně jsme si došli pro tři body, kluci si za dnešní výkon vítězství zasloužili. Filip Zadina musel jít na vyšetření zranění, které tady prodělal v letním období. Už ale proběhla komunikace s Detroitem a ukončilo se jeho působení u nás k 14. prosinci. Filip by tak stejně nemohl hrát, tento týden odlétá. Děkuji mu za jeho služby, pomohl nám v náročném startu sezony a věřím, že je dobře připraven na sezonu, která ho čeká.“

Miloš Holaň (Vítkovice ): „Je to krutý výsledek, ale naprosto zasloužený. Od začátku zápasu jsme nebyli důrazní v osobních soubojích, neměli jsme jiskru. V naší hře bylo málo střelby i pohybu. Hráli jsme od začátku hodně ustrašeně. Soupeři jsme dali spoustu přesilovek, o kterých víme, že je v nich nebezpečný. Hodnocení určitě není kladné.“

SESTŘIH: Třinec - Vítkovice 6:0. Demolice rivala v derby! Kořenář má první nulu
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 05:19. M. Stránský, 09:29. Hrňa, 22:55. O. Kovařčík, 24:53. Martin Růžička, 36:06. Hrehorčák, 44:53. Hrňa

Hosté:

Sestavy

Domácí: Kořenář (Štěpánek) – M. Doudera, Gernát, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, Jaroměřský, M. Adámek – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), M. Stránský – Hrňa, Marcinko, Dravecký (A) – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák – Kurovský, R. Veselý, Kofroň.

Hosté: Mi. Svoboda (25. Dolejš) – R. Polák (C), Trška, Štencel, Koch, R. Černý, L. Kovář, Kubeš – Werbik, Hruška (A), Schleiss (A) – M. Kalus, Marosz, Dej – Mallet, Baláž, Dočekal – Lednický, J. Mikyska, Fridrich.

Rozhodčí

Pešina, Lacina – Lhotský, J. Svoboda

Stadion

WERK ARENA, Třinec

Oslabenou Plzeň srazil Vopelka

Hosty, kteří nastoupili pouze se třemi útoky, mohl v úvodu poslat do vedení kanonýr Gulaš. Po Kantnerově přihrávce z protiútoku ale zlínského brankáře Hufa zblízka nepřekonal. V osmé minutě si zpracoval puk volný Okál, jeho pokus minul levou tyč hostující branky. Do šance si nabruslil také Suchý, v zakončení mu nicméně hokejkou zabránil domácí zadák Matyáš Hamrlík.

Po přímočaré plzeňské akci vyslal střelu zápěstím Pour, horní roh Hufovy branky však netrefil. V čase 16:28 se poprvé měnilo skóre. Čerešňák našel v přesilovce Kracíka, jenž z levého kruhu příklepem zamířil nad Hufovu lapačku.

Ve druhé třetině byl blízko vyrovnání po Ondráčkově přihrávce Karafiát, brankáře Pavláta však nepřekonal. Při vyloučení Honejska mohl druhý gól hostů přidat Kracík, před odkrytou brankou mu ale v poslední chvíli zablokoval hůl obránce Nosek. Od zadního mantinelu se vytočil Gulaš, Huf jej ovšem vychytal. V pádu si poradil i s dorážkou Suchého.

I díky tomu Zlín mohl vyrovnat. Důrazný Honejsek objel branku a dotlačil puk za Pavlátova záda. Ve 37. minutě se domácí prosadili podruhé. Od mantinelu napřáhl Vopelka a trefil se nad pravý Pavlátův beton.

Zkraje třetí části neúspěšně dorážel Vopelkovo nahození Okál. V početní převaze hostů zastavil Huf pokusy Gulaše a Kracíka. Další plzeňskou šanci měl Kantner, kotouč po forhendové kličce ale poslal jen do betonu pozorného Hufa. Na druhé straně nenavýšil zlínský náskok osamocený Ferenc. Plzeň se ještě snažila vyrovnat, nepomohla jí k tomu však ani krátká hra bez brankáře v závěru. Zlín tak zakončil sérii čtyř domácích zápasů v řadě první výhrou.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (Zlín): „Bylo to hodně ubojované vítězství. Na mužstvu byla velká tíha, v posledních utkáních jsme hráli špatně. Kluci, podpoření vynikajícím Hufem, se ale ze sebe vydali. Moc hokejové krásy tam sice nebylo, ovšem makalo se nadoraz. Měli jsme štěstí a vyhráli.“

Ladislav Čihák (Plzeň): „Nepředvedli jsme ideální výkon. Nepomohli jsme si ani v přesilovkách. V první a druhé třetině jsme měli ze svých šancí vytěžit více. Nebylo to dobré a bohužel je to další porážka. Musíme si na to sednout a pořádně to rozebrat.“

SESTŘIH: Zlín - Plzeň 2:1. Berani doma srazili Západočechy
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 32:04. Honejsek, 36:03. Vopelka

Hosté: 16:28. Kracík

Sestavy

Domácí: Huf (Kořének) – Ferenc, Řezníček, M. Novotný, Žižka (C), Nosek (A), Hamrlík, Dluhoš – J. Ondráček, Karafiát, Köhler – Vopelka, Honejsek, Okál – Šlahař, P. Sedláček, Kubiš (A) – Poletín, Pšurný, Sebera.

Hosté: Pavlát (Frodl) – L. Kaňák, Čerešňák, Budík, Stříteský, Vráblík, Kvasnička, Lang – Kantner, Suchý, Gulaš (C) – Straka (A), Kracík (A), Eberle – Pour, Rob, Slanina.

Rozhodčí

Hradil, Kubičík – Lederer, Rožánek

Stadion

Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín

Sedmigólovou nálož řídíl Musil prvním hattrickem

Vstup do utkání přitom vyšel lépe Západočechům. Ve 4. minutě si Flek dojel vyhozený puk, obkroužil Kváčovu branku a nekompromisní střelou pod horní tyčku překvapil libereckého brankáře.

Bílí Tygři se v minulých zápasech trápili v koncovce, dnes se jim však střelecky dařilo. Již o 43 sekund později vyrovnal Rachůnek, který do Liberce přišel před sezonou právě z Karlových Varů.

O dvě minuty později již domácí vedli, Hamrlu v brance Energie překonal Jelínek. V 10. minutě hráli domácí přesilovku, ve skrumáži před Hamrlovou brankou se nejlépe zorientoval opět Jelínek a pro sedmnáctiletého gólmana zápas skončil, nahradil jej Novotný.

Hosté vzápětí kontrovali, o 32 sekund později snížil Mikúš. Liberec si však vzal dvoubrankové vedení zpět. V 17. minutě se poprvé prosadil Musil, který nastoupil v elitní formaci místo reprezentanta Lence.

Hned na začátku druhé části přišly Karlovy Vary o kapitána Skuhravého, který dostal za protesty nejprve desetiminutový osobní trest a poté putoval předčasně do kabin. O jediný gól ve druhé části se poté postaral domácí Špaček, jenž se tak prosadil v premiérovém startu v nejvyšší soutěži v této sezoně.

Další branky přišly až v polovině třetí třetiny. Nejprve Musil zužitkoval přihrávku Filippiho a zvýšil na 6:2, o 33 sekund později měl smůlu Kváča, jenž si bruslí srazil střelu Černocha do branky. Poslední slovo měl ale Musil, který zkompletoval první hattrick v profesionální kariéře a potvrdil, že se mu proti Energii daří. V této sezoně ji dal již pět branek.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (Liberec): „Jsem rád, že jsme konečně byli produktivní. Sedm branek jsme vstřelili naposledy v prvním utkání sezony. Celkově se nám zápas vydařil a myslím, že jsme si došli pro zasloužené vítězství.“

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): „Utkání se mi nehodnotí dobře, protože zápas jsme ztratili už v první třetině. Sice jsme dali první branku, ale poté jsme sami třikrát zbytečně inkasovali. Ještě jsme se vrátili do hry druhým gólem, ale čtvrtý gól domácích nás asi nakonec zlomil. Poté už Liberec ukázal svou velkou ofenzivní sílu a dovedl zápas do vítězného konce.“

SESTŘIH: Liberec - Karlovy Vary 7:3. Musil hattrickem režíroval gólové hody pod Ještědem
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 03:45. T. Rachůnek, 05:54. P. Jelínek, 09:01. P. Jelínek, 16:57. A. Musil, 23:14. D. Špaček, 49:26. A. Musil, 51:10. A. Musil

Hosté: 03:02. Flek, 09:33. T. Mikúš, 49:59. Černoch

Sestavy

Domácí: Kváča (J. Pavelka) – Šmíd (A), T. Hanousek, Rosandić, Havlín, Derner, Kolmann, Kunst – Birner (A), Filippi, A. Musil – T. Rachůnek, P. Jelínek (C), Pekař – J. Vlach, Hrabík, R. Pavlík – D. Špaček, Šír, Rychlovský.

Hosté: Hamrla (10. F. Novotný) – M. Rohan (A), Šenkeřík, Graňák, Weinhold, Pulpán (A), Zábranský, D. Mikyska – Hladonik, Kverka, Flek – M. Kadlec, T. Mikúš, O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Skuhravý (C), Vondráček.

Rozhodčí

Šír, Sýkora – Frodl, Komárek.

Stadion

Home Credit Arena, Liberec

Dynamo jede, vyhrálo potřetí v řadě! 

Už ve třetí minutě mohli jít domácí do vedení. Válek dostal skvělou nahrávku od zadního hrazení, měl čas zamířit, jenže puk za zády pardubického gólmana Vladaře zastavila levá tyčka. Brzy poté fauloval Havelka, Dynamo si však v přesilovce větší šanci nevypracovalo.

Pokusy Jarůška i Pospíšila pokryl pozorný Vladař. Ve 14. minutě šli do vedení Východočeši. Hollandovo nahození od modré čáry tečoval Rohlík mimo dosah domácího brankáře Godly, devatenáctiletý útočník tak oslavil svůj první extraligový gól. Ještě krátce před přestávkou mohl ze sóla zvýšit Camara, jenže Godla byl při jeho zakončení do forhendu proti.

Rovněž na začátku druhého dějství si Pardubičtí zahráli přesilovku, ale opět bez efektu. Helt naopak v oslabení nebyl daleko od vyrovnání, hosty však zachránil Vladař.

Ve 28. minutě dostal Jarůšek puk do branky, jenže ruce nad hlavu zvedal zbytečně. Střídačka hostů sáhla k trenérské výzvě a video odhalilo, že Vladařovi bránil při zákroku Svoboda, jenž ztratil sám stabilitu a skončil v brankovišti. Jarůšek si mohl spravit náladu v posledních sekundách druhé dvacetiminutovky, ale měl znovu smůlu - jeho rána se odrazila od pravé tyčky do levé a následně do bezpečí.

Slibnou příležitost k navýšení náskoku měl Kousal, jenže ztroskotal na Godlovi. Po polovině třetí třetiny už se Severočeši přece jen dočkali. Poskakující puk sice zakončující Hanzl netrefil ideálně, ale Vladařovi ztížil reakci Jarůšek, který při pokusu o teč těsně před ním promáchl. V začínající poslední minutě mohl rozhodnout Paulovič, v pádu ale minul.

Za stavu 1:1 se tak prodlužovalo. Ščotku vychytal parádním zákrokem Vladař. Zahanbit se nenechal ani Godla, když odmítl rozhodnutí na začátku 65. minuty při Machalově zakončení zblízka. V samém závěru ještě nebezpečně pálil Zygmunt a na druhé straně vzápětí ujel do sóla Kusý, jenže pálil mimo tři tyče.

V nájezdech Mikuš hned v první sérii zavěsil pod horní tyčku. Úspěch hostů pak potvrdil ve čtvrté sérii Svačina, brankář vítězů Vladař dokázal pochytat všechny čtyři pokusy domácích.

Ohlasy trenérů

Vladimír Országh (Litvínov): „Myslím, že jsme viděli vyrovnaný zápas. V první třetině byl soupeř lepší, často jsme ho tam pouštěli do brejkových situací. Ve druhé třetině jsme se zvedli a zlepšili, přišly i šance, které jsme však neproměnili. Ve třetí třetině to bylo vyrovnané, podařilo se nám vyrovnat, myslím, že to byla po základní době zasloužená remíza. V nájezdech byli hosté silnější. My se strašně nadřeme na gól. V dané situaci, když se podíváme na tabulku, je ale každý získaný bod dobrý. I když jsme chtěli dnes víc, i s tím bodem musíme být spokojení.“

David Havíř (Pardubice): „V první třetině bych řekl, že se hokej přeléval nahoru dolů, hra byla oboustranně vyrovnaná. Ve druhé třetině jsme prohráli vysoko na střely (2:11), tam jsme trošku odešli z hokeje, co jsme chtěli předvádět. Využili jsme trenérskou výzvu, to se nám povedlo, i díky tomu jsme výsledek 1:0 drželi. Třetí třetina byla znovu vyrovnaná. Po malé chybičce přišlo vyrovnání, ale i my jsme tam měli šance, abychom to otočili v naše vítězství. V prodloužení byly znovu šance na obou stranách. Na nájezdy jsme byli šťastnější.“

SESTŘIH: Litvínov - Pardubice 1:2sn. Hosté vítězí. Vladař exceloval v nájezdech
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 50:48. M. Hanzl

Hosté: 13:50. Rohlík, . Mikuš

Sestavy

Domácí: Godla (Zajíček) – Irving, Ščotka, Balinskis, Cibulskis, Štich (A), Demel, Kudla – Zygmunt, M. Hanzl (A), Jarůšek – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš – P. Svoboda, Gerhát, Válek – Helt, Jícha, M. Havelka.

Hosté: Vladař (Kantor) – J. Kolář (A), Nakládal (C), Mikuš, J. Zdráhal, Ďaloga, Holland, Vála – Svačina, Poulíček (A), Claireaux – Camara, R. Kousal, Paulovič – Kusý, Anděl, Rohlík – Machala, Matýs, Zeman.

Rozhodčí

Horák, Kika – Gabauer, Hlavatý

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov

Čtvrté místo pro Mladou Boleslav

Týmy šly do zápasu s jasnou představou. Vítěz se mohl prosadit do elitní čtveřice tabulky nejvyšší soutěže. Hosté byli od začátku snaživější, tvrdší, nebezpečnější. I když vyložených šancí se nerodilo příliš. Snad jen hostující Kousal mohl překvapit Mazance zajímavou střelou bekhendem či domácí Zachar se dostal do dobré pozice. Hostující Růžička zasáhl.

Nakonec se však lepší Boleslav dostala do vedení. Kapitán Zohorna si najel z druhé vlny, dostal přihrávku od pravého mantinelu, puk si posunul kolem protivníka a poté střelou pod vyrážečku překonal Mazance. Kmenový hráč Pittsburghu si tak připsal dvanáctý gól v sezoně.

Na začátku druhé části dostal Hradec možnost na vyrovnání - a to přesilovku. Jenže v ní dvakrát chybovali zkušení hráči. Nejprve Smoleňák, poté Zámorský. Hostující Stránský se dostal k puku a přes Zámorského i do zakončení, Mazanec nestačil.

Hosté byli na koni, jenže dlouho jim to nevydrželo. Těsně po uplynutí početní výhody, v níž skórovali, totiž Mountfield snížil. Hronek si najel před bránu a dal desátý gól v sezoně. Pro domácí to bylo povzbuzení, brzy však zhaslo. Ve 26. minutě chyboval před vlastní brankou Kevin Klíma, což potrestal Flynn. Gólman Mazanec poté odjel na střídačku, do hry šel jeho náhradník Lukeš.

Hradečtí se vrátili do hry díky přesilovkám. Nejprve ji sice neproměnili, byť měli slušné možnosti Orsava a Filip Pavlík. V následující se ale už prosadil po Hronkově nahození kapitán Smoleňák. A to klasicky, puk zametl z brankoviště do sítě. Hradec byl blízko vyrovnání, dokonce hrál 42 vteřin přesilovku pět na tři. Skórovat však nedokázal.

Ve třetí části se hrálo o klíčový gól. Hradečtí se nedostali do větších šancí, naopak hosté byli přímočařejší. Ve 44. minutě jel Alderson sám na Lukeše a hradecký brankář zasáhl skvěle lapačkou. O tři minuty později však už tak úspěšný nebyl. Cienciala projel lehce kolem Zámorského a blafákem pokořil gólmana domácích.

Čtyři minuty před koncem svitla domácím naděje. Jank nastřelil puk před branku, zachytil jej Perret a překonal Růžičku. Sto jedna vteřin před koncem začal hrát Hradec power play, Lukeš zůstal na střídačce. Přes několik závarů před hostující brankou ale Východočeši vyrovnat nedokázali.

Ohlasy trenérů

David Kočí (Mountfield HK): „Rozhodlo, že jsme dostali čtyři góly při hře pět na pět. To je hodně a na domácím hřišti nám to zhoršuje možnost vyhrát. Diametrální rozdíl byl v tom, že oni se okamžitě po ztrátě kotouče vrací na sto procent, což my jsme nedělali. V tom je rozdíl. Odchází nám Filip Hronek, bude to velká ztráta. Ale na druhou stranu to může zvednout motivaci pro ostatní.“

Pavel Patera (Mladá Boleslav): „Chtěli jsme si dát pozor na začátek utkání. Před čtrnácti dny na nás Hradec vletěl a my jsme nevěděli, kam dřív skočit. Ale brzy jsme se dostali do zápasu, dali jsme pěkné góly. Hradec se pak ale vrátil do hry, nakonec to rozhodl náš krásný gól. Tabulka vypadá dobře, ale to vlastně nic neznamená. Přijdou vánoční svátky, které jsou zrádné. I během nich se sbírají hodně důležité body.“

SESTŘIH: Mountfield HK - Mladá Boleslav 3:4. Středočeši v přestřelce urvali čtvrté místo
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 22:29. Hronek, 35:13. Smoleňák, 56:00. Perret

Hosté: 11:41. R. Zohorna, 21:15. J. Stránský, 25:01. Flynn, 46:01. Cienciala

Sestavy

Domácí: Mazanec (26. Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Hronek, Šalda, F. Pavlík (A), Jank, Zámorský, Čáp – Orsava, Cingel, Kelly Klíma – J. Sklenář, M. Zachar, Smoleňák (C) – Perret, Koukal, Kevin Klíma – R. Pilař, Lev, Jergl.

Hosté: J. Růžička (Krošelj) – Šidlík, Allen, Moravec, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Hrdinka – Lunter, R. Zohorna (C), Kotala – Jääskeläinen, Cienciala, Alderson – Flynn, Najman, P. Kousal – J. Strnad, Bičevskis, J. Stránský.

Rozhodčí

Pražák, Micka – Brejcha, Gerát

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Probuzení Komety, zářil bek Král

Po opatrném úvodu se do první šance dostali v přesilové hře domácí, brankář Komety Klimeš si však se střelou Koloucha poradil. Lukeše na druhé straně mohl prověřit Holík, puk mu ale ve slibné příležitosti přeskočil hokejku.

Hosté následně nevyužili první početní výhodu, v 18. minutě se ale již dostali do vedení. Skóre otevřel Horký, jehož první pokus sice Lukáš vyrazil, po následné kombinaci útočníka Brna s Vincourem ale již kapituloval.

Olomouci se ale v závěru první třetiny podařilo vyrovnat. Za Klimešova záda prošla 60 sekund před odchodem do kabin skrytá střela Škůrka od modré čáry.

Začátek druhé třetiny vyšel lépe Kometě, která využila přesilovku. Na trestné lavici seděl Kucsera, Král tvrdě vystřelil od modré čáry, puk odražený od betonů Lukáše našel nejrychleji Mueller a pohotovou dorážkou posunul svůj tým zpět do vedení.

Oba celky se poté mohly prosadit v početních výhodách, brankáři ale své týmy podrželi. Blízko ke gólu měl hostující Zaťovič, neuspěl ale stejně jako domácí Kucsera.

V úvodu třetí části měli Hanáci opět šanci vyrovnat v přesilovkách, místo toho ale sami potřetí inkasovali. Po rychlém protiútoku se přesně trefil obránce Král.

Snížit se pokoušel střelou od modré čáry Burian, trefil však jen betony Klimeše. Když poté předčasně ukončil další početní výhodu Olomouce faul Ondruška, rozhodli se domácí při hře čtyři na čtyři zariskovat bez brankáře. Místo vyrovnání ale inkasovali popáté. Patnáctý gól v sezoně si připsal Schneider.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (Olomouc): „Je to zklamání. Ne ani tak z výkonu, jako spíše z výsledku a neproměňování našich střeleckých a brankových šancí. Hlavně v přesilových hrách, kdy jsme šancí měli poměrně dost a nebyli jsme úspěšní ani produktivní. Myslím, že to byl vyrovnaný zápas, ale bohužel produktivita nás dneska stála body. Dostaneme gól v naší přesilové hře, žádnou jinou jsme neproměnili, to je špatně. Potřebujeme být důraznější v zakončení. Jejich brankař chytal výborně, to musím uznat. Doufali jsme, abychom vítěznou sérii protáhli. Vrátil se nám dneska Ostřížek, ale s odchodem Kuska a Valského si budeme muset vypomoci s Máchou z Jihlavy a budeme s Jihlavou jednat i o dalších možnostech. Nějakou dobu to bude z vlastních rezerv, ale uvidíme.“

Jiří Horáček (Kometa Brno): „Jsme samozřejmě rádi a šťastní za vítězství, za odpracovaný výkon celého týmu podpořený v čele se skvělým brankářem. Trošku jsme si hru v závěru zkomplikovali vyloučeními, ale zahráli jsme výborně a musím říct dnes samá pozitiva. Nezbývá nám teď v krátké pauzičce nic jiného, než potrénovat, abychom se nachystali na další dobré zápasy a navázali výkonem v dalším zápase. Kluci, kteří hrají v oslabení to odpracovali výborně.“

SESTŘIH: Olomouc - Kometa Brno 1:4. Hosté po dlouhé době bodovali za tři body
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 19:01. Škůrek

Hosté: 17:36. L. Horký, 21:33. Mueller, 44:44. F. Král, 57:10. Schneider

Sestavy

Domácí: Lukáš (Konrád) – Švrček, Škůrek, Valenta, Dujsík, Ondrušek (A), A. Rutar – Burian (C), J. Knotek, Bambula – J. Káňa, Kolouch, Kucsera – Olesz, Nahodil, Valský – Ostřížek, Kusko, V. Tomeček – Gřeš.

Hosté: Klimeš (Vejmelka) – F. Král, Pyrochta (A), Barinka, O. Němec (A), Gulaši, Freibergs – Plášek ml., P. Holík, Mueller – Zaťovič (C), Klepiš, Schneider – L. Horký, Brabenec, Vincour – Kunc, F. Dvořák, Šoustal.

Rozhodčí

Oldřich Hejduk, Petr Úlehla – Lukáš Kajínek, Ondřej Malý

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Liberecký útočník Adam Musil se proti Karlovým Varům blýskl hattrickem
Liberecký útočník Adam Musil se proti Karlovým Varům blýskl hattrickem

Z V VP PP P Skóre B
1. Sparta 52 32 3 6 11 194:116 108
2. Třinec 52 31 4 5 12 187:130 106
3. M. Boleslav 52 26 6 7 13 167:126 97
4. Liberec 52 24 8 5 15 152:118 93
5. Plzeň 52 24 6 7 15 170:128 91
6. Mountfield 52 26 4 3 19 144:127 89
7. Pardubice 52 21 7 4 20 141:146 81
8. Vítkovice 52 20 4 6 22 130:142 74
9. Brno 52 19 5 6 22 144:152 73
10. K. Vary 52 17 8 6 21 145:176 73
11. Litvínov 52 17 8 5 22 133:146 72
12. Olomouc 52 14 6 5 27 105:156 59
13. Zlín 52 11 3 4 34 108:178 43
14. Č. Budějovice 52 6 4 7 35 128:207 33
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud