Zemřel náčelník z Nebojsy Kožka (†66): Našel ho soused! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zemřel náčelník z Nebojsy Kožka (†66): Našel ho soused!

Štefan byl nejen herec, ale také režisér.
Štefan byl nejen herec, ale také režisér. (Foto Nový Čas, reprofot film Nebojsa)

Náhlá smrt! Slovenský umělecký svět přišel v pondělí o herce a režiséra Štefana Kožku († 66). Čeští diváci ho mohou znát jako náčelníka loupežníků z vánoční pohádky Nebojsa. Měl problémy se srdcem a osudným se mu stal zřejmě covid.

Hercovo bezvládné tělo měl najít soused v domě v maďarské Rajce, kam se Kožka loni přestěhoval po bouřlivém rozvodu s herečkou Zuzanou Skopálovou (54). V podstatě začínal znovu. Dlouho si ale nový dům neužil...

Co řekne pitva

Zprávu o jeho smrti potvrdila Ingrid Fašiangová (60), generální ředitelka bratislavského Divadla Nová scéna, kde herec a režisér působil. „V rámci divadla víme, že byl pozitivní na covid. Ve čtvrtek byl na testech. Měl těžký průběh nemoci,“ potvrdila Fašiangová. Přesnou příčinu úmrtí ale potvrdí až pitva. „Minulý týden se objevil v divadle. Vypadal velmi špatně, byl vyhublý a stěžoval si, že se necítí dobře,“ prozradil webu cas.sk zdroj z hereckého prostředí. „Měl nemocné srdce a do toho ten covid...“ dodal zdroj.

Od Fontány po Cikány

Kromě pohádky Nebojsa si Štefan Kožka zahrál také ve filmech Tisícročná včela, Fontána pre Zuzanu 2 či seriálu Alžbětin dvůr. Na Slovensku se v poslední době proslavil hlavně postavou veterináře v oceňovaném seriálu Horní Dolní. Na Nové scéně režíroval hlavně muzikály – Vlasy, Cikáni jdou do nebe či Vyhazovači.

Napadl nožem manželku a dceru

Štefan měl podle kolegů z divadla problémy s alkoholem. Když se napil, byl agresivní. V prosinci 2015 dokonce napadl svou ženu Zuzanu a její dceru Zuzanu s nožem v ruce! Herec skončil ve vazební cele, kde si pobyl dva dny. Kvůli agresivnímu chování byl i na čtyři roky vyhozen z divadla.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.