TOP 5 připravovaných projektů ze světa Star Wars

16.12.2020

Studio Disney každoročně pořádá událost nazvanou Disney Investor Day, ve které představuje připravované novinky. Ani rok 2020 nebyl výjimkou, ale výjimečný rozhodně byl. Disney totiž představilo na 61 různých projektů, na kterých v současnosti pracuje. A jelikož pod Disney spadá řada oblíbených značek, jako je Marvel, Pixar nebo Star Wars, jsou to skutečně obrovská oznámení.

Na poslední zmíněnou sérii jsme se proto zaměřili i v našem dnešním článku, kde vám představíme pětici těch nejzajímavějších Star Wars projektů, které Disney desátého prosince odhalilo. Zajímá vás, jaké příběhy z dávných časů a předaleké galaxie nás v dohledné době čekají? Pak vítejte na Showbiz.cz!

5. Rangers of The New Republic

O seriálu s názvem Star Wars: Rangers of The New Republic toho zatím moc známo není. Jediné, co s jistotou víme, je období, ve kterém se budou jeho události odehrávat. Rangers of The New Republic se totiž svezou na vlně úspěchů Mandaloriana, který ukončí svou druhou sérii 18. prosince, a přesně do tohoto časového období budou jejich příběhy zasazeny.

Zatím však nevíme ani, kdo bude v seriálu hrát, ani kdo jej povede. Z názvu seriálu však řada fanoušků Hvězdných válek usoudila, že se budou jeho příběhy točit kolem životů pilotů stíhaček X-Wing, kteří vykonávají práci strážců zákona na okraji galaxie. Fanoušci také předpokládají, že by Rangers of The New Republic být částečným spin-offem zmíněného Mandaloriana, a že by se jedné z hlavních rolí měla ujmout Gina Carano (38), která v Mandalorianovi hraje ostřílenou drsňačku Caru Dune.

4. Lando

U dalšího seriálu je však na rozdíl od Rangers of The New Republic nad slunce jasné, koho se budou jeho příběhy týkat. Stačí vám základní znalosti ze světa Star Wars, abyste poznali, že hlavním hrdinou seriálu Lando nebude nikdo jiný než Lando Calrissian. Lando je stálicí Hvězdných válek už od filmu Impérium vrací úder, a objevil se i v posledním díle série.

Zatím není jisté, do kterého časového období bude seriál zasazen, a tak se může role nejslavnějšího podvodníka vesmíru ujmout jak Billy Dee Williams (83), který si jej zahrál ve všech hlavních dílech série, nebo Donald Glover (37), který jej ztvárnil v předloňském Solovi. Pravděpodobně ale role Landa připadne mladšímu Gloverovi. Ten už se totiž v minulosti nechal slyšet, že by se chtěl do světa Star Wars ještě vrátit.

3. Rogue Squadron

pilotům vesmírných stíhaček se vrátíme ještě jednou, a to skrze Star Wars: Rogue Squadron. Tentokrát však nepůjde o seriál na službě Disney, ale o celovečerní film, který půjde do kin. Režie se ujme Patty Jenkins (49), která v minulosti natočila Zrůdu nebo Wonder Woman. Film se má inspirovat nejen v komiksech a seriálech, ale i videohře s názvem Star Wars: Squarons, která vyšla letos.

Jenkins je vynikající volbou pro natáčení filmu o pilotech. Nechala se slyšet, že Rogue Squadron udělá nejlepším filmem tohoto žánru, aby tak vzdala hold svému otci, který byl vojenským pilotem. Star Wars je navíc také její srdeční záležitostí, tak by mohl být nový snímek opravdu povedený. Na výsledek si však budeme muset počkat až do prosince 2023, kdy má jít snímek do kin.

2. Ahsoka

Následujícím seriálem se opět vrátíme k Mandalorianovi, protože právě jemu vděčí Star Wars: Ahsoka za svou existenci. Postavu Ahsoky Tano budou znát jen opravdoví fanoušci Hvězdných válek, jelikož ji v žádném z filmů z tohoto světa nenajdete. Byla totiž jednou z novinek, které představil uznávaný animovaný seriál s názvem Klonové války.

Ahsoka je v něm mladou padawankou Anakina Skywalkera a svou milou náturou a pozitivním náhledem na svět si okamžitě získala srdce mnohých fanoušků. Právě jí byla velká část seriálu věnována a postupně se stala jeho hlavní hrdinkou. Má za sebou spletitý příběh, který chtějí tvůrci nového seriálu rozvíjet dál.

Ačkoliv se Ahsoka objevila už v několika seriálech, vždy šlo o animáky. Poprvé jste ji mohli vidět „naživo“ právě v Mandalorianovi, kde si ji zahrála Rosario Dawson (41). Ta má u této postavy zůstat i v nadcházejícím sólovém seriálu, ve kterém má být na stopě Admirála Thrawna.

1. Obi-Wan Kenobi

O vzniku posledního seriálu dnešního článku se hovoří už delší dobu. V minulosti byl seriál zaměřený na život Obi-Wana Kenobiho několikrát potvrzen, jen proto, aby byl později zase zrušen. Teď to ale vypadá, že jeho vznik už nic nezastaví. K roli jediského mistra se vrátí Ewan McGregor (49), který ho hrál v prequelové trilogii.

McGregor však nebude jedinou známou tváří, která se z prequelů vrátí do světa Star Wars. Návrat přislíbil i Hayden Christensen (39), který se ze záře reflektorů po třetí epizodě s názvem Pomsta Sithů prakticky vytratil. Nyní se však vrátí k roli Anakina, který bude už kompletně proměněný v Dartha Vadera. Příběh minisérie se totiž bude odehrávat přibližně deset let po konci Pomsty Sithů, kdy Obi-Wan žil jako poustevník na písečné planetě Tatooine.

(tod)

Fandím
2 fanoušci
Nesnáším
0 antifanoušků
Celebrity:
Billy Dee Williams, Rosario Dawson, Gina Carano, Ewan McGregor

Filmy:
Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů, Star Wars: Klonové války

Kategorie:
Filmy, Filmové novinky,

Tagy:
sci-fi, připravované filmy, Hvězdné války, Star Wars, Rangers of The New Republic, Lando, Rogue Squadron, Ahsoka
TOPlist