16. prosince 2020 • 11:01

Končím! oznámil šéf futsalového svazu. Ohlášený je první kandidát

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zásadní oznámení padlo na dosud posledním Výkonném výboru Svazu futsalu České republiky. Předseda Otakar Mestek, který je s tímto sportem spjatý téměř třicet let skončí, oznámil totiž svou rezignaci. Dojít k ní má po termínu 9. Valné hromady SFČR, která by měla proběhnout 13. března 2021.



V příštím roce to bude už jedenadvacátý rok, co bude stát v čele českého futsalu. Předtím ještě navíc zastával v letech 1992 až 2000 roli sekretáře. Téměř třicetileté spojení Otakara Mesteka a futsalu ale brzy skončí. Konkrétně už na jaře 2021.

„Končím z osobních a rodinných důvodů,“ oznámil brzy padesátiletý Mestek, který coby předseda zažil čtyři postupy na mistrovství světa a hned osm na evropský šampionát. A to včetně zisku dvou bronzových medailí.

„Garantoval jsem Výkonnému výboru SFČR, že novému vedení předám vše v pořádku, aby nový předseda mohl navázat na mou dlouholetou práci. Upřímně svému nástupci přeji, aby futsal dál posunul. Zejména, aby ho legislativně a právně dotáhl tak, jak má být,“ přeje si Mestek, který by chtěl, aby se jeho futsalová pouť uzavřela úspěchem. „Chci se rozloučit postupem na deváté mistrovství Evropy,“ řekl. Reprezentace o účast na EURO 2022 v Amsterdamu zabojuje na jaře 2021.

V návaznosti na Mestekovu rezignaci přišlo i oznámení prvního kandidáta na nejvyšší futsalový post. Kandidaturu totiž potvrdil Daniel Kolman, předseda ligového Grémia a přední představitel Slavie.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud