A co bylo dál - tři týdny nejhranější domácí skladba v našich rádiích

16. prosinec 2020

Slovenská zpěvačka a porotkyně The Voice Jana Kirschner je u nás známá takovými hity jako V cudzom meste, Pokoj v duši nebo Bude mi lehká zem, což byla píseň, kterou nazpívala společně s Petrem Hapkou. Podobný hlas jako on má i lídr skupiny Jelen Jindřich Polák a právě on dal Janě Kirschner nabídku nazpívat s ním duet.

Skupina Jelen

Jen málo písní vzbudilo u posluchačů v posledních letech tolik emocí jako píseň A co bylo dál. Jednoho dne oznámil její autor Jindra Polák, lídr skupiny Jelen tuto zprávu: „Přátelé, stala se bombastická věc… Ve studiu jsme se potkali s jednou z nejlepších česko-slovenských zpěvaček minulosti, současnosti a dovolíme si tvrdit i budoucnosti: s Janou Kirschner. Ještě bombastičtější ale je, že jsme natočili společnou píseň“.

Jelen je česká akustická kapela s vlastní tvorbou, získala cenu Anděl v kategorii Objev roku a Anděla v kategorii Skupina roku. Hraje od roku 2012, stále se vyvíjí a neustále nabírá nové fanoušky. V roce 2014 vydala kapela Jelen své první album a okamžitě bylo beznadějně rozebráno. Rok na to tedy album Světlo ve tmě dostalo reedici, která obsahuje navíc i rádiový megahit Co bylo dál.

Jindru Poláka při psaní písní neinspirují jenom vlastní prožitky, vnímá také dění okolo sebe a říká: „Píseň nevymyslíš, lítají tady všude okolo nás a jde jenom o to ji chytit. Každý den máš kolem sebe stovky lidských příběhů.“

autor: Jaroslav Kopejtko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.