Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zbrojovka díky parádnímu obratu v závěru porazila Slovácko a slaví první domácí výhru

Fotbalisté Zbrojovky slaví první domácí výhru! Brněnští hráči vydřeli obrat a Slovácko porazili 2:1. První výhru tak slaví pod (staro)novým trenérem Richardem Dostálkem, který v úterý nahradil na lavičce Miloslava Machálka.

Zbrojovka vyhodila trenéra Machálka. Tým převezme asistent Richard Dostálek

Pouhý rok vydržel na lavičce brněnské Zbrojovky fotbalový trenér Miloslav Machálek. Kouč, který převzal tým v první polovině minulé sezóny a nakonec vybojoval se Zbrojovkou postup do první ligy, dostal vyhazov po víkendové prohře s Pardubicemi....

Změnu trenéra pocítili fanoušci domácích hned při pohledu na sestavu, ve které staronový trenér áčka Zbrojovky udělal nejednu změnu.

Komplikace se Zbrojovce nevyhnuly ani tentokrát. Už po deseti minutách musel pro zranění opustit hřiště Adrián Čermák, kterého nahradil Ondřej Vaněk. První větší šanci si vytvořili domácí, konkrétně dvojice Štepanovský - Šumbera, ale rána druhého jmenovaného minula branku Slovácka. O chvíli později se mohl proslavit Peter Štepanovský, ale jeho rána z hranice vápna nenadělala větších problémů hostujícímu brankáři. A tak začlo hrozit Slovácko.

Nejblíže gólu byl zcela určitě hostující Kliment, jenž po centru z pravé strany hlavičkoval nikým nehlídán do břevna, od nějž se míč odrazil na brankovou čáru, kde jej odpálil Šustr. Rozhodčí si ještě celou situaci nechal zkontrolovat u videa, které potvrdilo, že se o gól nejednalo. V závěru poločasu si Slovácko vypracovalo několik tutovek, ale ani Kliment, Srubek, nebo Kadlec míč do sítě nedotlačili. V nastavení si ještě Šustr poradil s ostrou ránou Petržely a také s hlavičkou stejného hráče a do kabin se šlo za stavu 0:0.

Druhý poločas osvěžil kouč domácích nasazením Přichystala a Fouska. Prvním kdo ohrožoval brankáře ve druhé části hry byl brněnský Růsek, jehož hlavička nenadělala Bajzovi žádný problém. Větší nebezpečí pro Slovácko znamenala akce Jakuba Přichystala, jenž se protlačil kolem Kadlece do vápna, ale jeho zpětný pas eliminoval vracející se Jaromír Srubek.

Na straně druhé se mohl mezi střelce zapsat střídající Jurečka, ale jeho střela byla v dosahu Šustra, který jí zabránil v cestě do branky. Divácky prázdná Srbská se dočkala gólu v 76. minutě, kdy Havlík centrem našel dobře postaveného Jaromíra Srubka, jenž z malého vápna poslal míč za záda Šustra. V tu chvíli by si na Zbrojovku vsadil málokdo. A kdo to udělal, tak mohl jít slavit.

V 84. minutě totiž Michal Kadlec zastavil rukou míč na brankové čáře a Brno kopalo penaltu. Exekuci pokutového kopu vzal na svá bedra zkušený Ondřej Vaněk, jenž svým váhavým rozběhem oklamal Pavola Bajzu a tvrdou ranou srovnal - 1:1. Zbrojovka v závěrečných minutách vytvořila na obranu Slovácka místy až enormní tlak, ze kterého vytěžila volný kop z velice dobré pozice.

Jeho zahrání si nevzal na starost nikdo jiný než Ondřej Vaněk, jenž ukázal svou geniálnost a místo očekávané střely volil přihrávku na nehlídaného Adama Fouska, jenž si posunul míč ke střele a přes dva bránící hráče trefil neomylně bližší šibenici - 2:1. Zbrojovka zkušeně dohrála zápas a bere tři body za těsnou, ale vybojovanou výhru.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zbrojovka Brno | Zdroj Komentář k zápasu: Zbrojovka Brno

Štítky zbrojovka, brno, slovácko, výhra, 1. FC Slovácko, trenér, FC Zbrojovka Brno, Richard Dostálek, Miloslav Machálek, Ondřej Vaněk, Michal Kadlec, Peter Štepanovský, Pavol Bajza, Jakub Přichystal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka díky parádnímu obratu v závěru porazila Slovácko a slaví první domácí výhru  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.