Hlavní obsah

Závěr týdne bude pošmourný, po víkendu by mohlo nasněžit

Novinky, Klára Beranová
Praha

Na konci týdne bude v Česku vesměs zataženo a mlhavo, pouze na horách vysvitne sluníčko. Teploty se budou pohybovat kolem nuly. Řidiči by si pak měli dát pozor na ledovku na silnicích, příští týden by mohlo i nasněžit. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamerVideo: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Až do konce týdne budeme skloňovat inverzní charakter počasí – od jihozápadu k nám bude proudit teplejší vzduch ve vyšších vrstvách atmosféry a to kolem tlakové výše nad východní Evropou. Převládat bude zataženo nízkou oblačností a mlhavo, pouze na horách bude jasno nebo polojasno,” sdělila Novinkám Honsová.

Řidiči musí být podle ní připraveni na sníženou dohlednost a ojedinělou tvorbu ledovky při mrznoucím mrholení.

Zpočátku příštího týdne pak meteorologové očekávají sněžení na vrcholcích hor, postupně bude hranice sněžení klesat a na horách se sníh postupně udrží.

Neničte hotely a hospody, vyzývá krkonošská petice

Ekonomika

Ve čtvrtek bude zataženo nízkou oblačností a mlhavo, ojediněle přijde mrholení, které může i mrznout. Během dne bude místy i polojasno. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 stupňů Celsia.

V pátek lze čekat zataženo nízkou oblačností a mlhavo, ojediněle mrholení i mrznoucí. Během dne ojediněle i polojasno. Ranní teploty 2 až –2 stupně. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 stupňů.

Na Českomoravské vrchovině pozor na ledovku, varují meteorologové

Počasí

Zataženo nízkou oblačností a mlhavo bude i sobotu. Ranní teploty 2 až –2 stupně. Nejvyšší denní teploty 0 až 4 stupně.

Stejně bude i v neděli. Ranní teploty se budou pohybovat od 1 až –3 stupňů. Nejvyšší denní teploty 0 až 4 stupně.

Pondělí nabídne zataženou až oblačnou oblohu, ojediněle přeháňky, na horách sněhové. Jen přechodně polojasno. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 stupňů Celsia.

Letošní rok byl nejdeštivější za posledních 10 let

Počasí

V úterý lze čekat zataženo až oblačno, místy déšť nebo přeháňky, od vyšších poloh smíšené nebo mrznoucí. Na horách sněhové. Jen přechodně polojasno. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 stupňů.

Ve středu bude zataženo až oblačno, místy déšť nebo přeháňky, na východě od vyšších poloh i srážky smíšené. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám