Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Rekordní výsledek sbírky potravin. Jen v dm drogerie markt se vybralo 44 tun zboží

Dohromady čtyřiačtyřicet tun potravin a drogerie se podařilo vybrat při uplynulém ročníku Sbírky potravin v obchodech dm drogerie markt napříč celým Českem. Firma se do akce zapojila podruhé. V minulosti se účastnila čtyř ročníků Národní potravinové sbírky.

Sbírka potravin je organizována v jednotlivých krajích regionálními potravinovými bankami a Českou federací potravinových bank ve spolupráci se Svazem obchodu a cestovního ruchu a Asociací společenské odpovědnost. Partnery sbírky jsou dále Charita Česká republika, Armáda spásy, nezisková organizace Naděje a Slezská diakonie.

„Dle informací České federace potravinových bank se díky štědrosti dárců v letošním roce vybralo neuvěřitelných 44 tun potravin a drogerie. Z toho v den konání celorepublikové akce, tedy 21. listopadu, přispěli zákazníci drogerií dm více než 5 tunami potravin, drogistického zboží věnovali dokonce přes 11 tun,“ dodal manažer komunikace společnosti dm drogerie markt Jiří Peroutka. Zákazníci podle něho mohli v letošním roce přispět i v dalších dnech.

„Z důvodu nařízeného omezení počtu osob na prodejně jsme v dm sbírku prodloužili, abychom umožnili se zapojit všem, kteří chtěli přispět. V období od 23. do 26. listopadu se tak vybralo dalších 6 tun potravin a 21,12 tuny drogerie, které putovaly potravinovým bankám,“ uzavřel Peroutka.

V letošní sbírce potravin v Česku lidé ve všech obchodech darovali 440 tun zboží pro potřebné. Z toho 396 tun potravin a 44 tun hygienických potřeb. Je to dosud nejvíc v této akci. Rekordní výsledek má akce i přesto, že ji letos doprovázela bezpečnostní opatření proti šíření nemoci covid-19.

Ohodnoť článek

Foto dm drogerie markt

Štítky dm, drogerie, Sbírka potravin, jídlo, Dm-drogerie markt, Česko, banka, Jiří Peroutka, Slezská diakonie, Svaz obchodu a cestovního ruchu České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekordní výsledek sbírky potravin. Jen v dm drogerie markt se vybralo 44 tun zboží  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.