InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Brunch Na Zavadilce – kulinářská akce amatérských kuchařů

    neděle 12.5 10:00 - Podskalí – Strakonice

  • Tomáš Kvapilík: Mozaika vztahů – společenská beseda

    neděle 12.5 19:00 - Kavárna Železářství U Šulců, Blatná

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Na zastupitelstvu v Chotovinách představili postup záměru připojení obce na JVS

 Autor: foto Eva Výborná

    Autor: foto Eva Výborná

CHOTOVINY – Poslední letošní jednání zastupitelstva v Chotovinách se konalo v úterý 15. prosince. Členové obecního zastupitelstva se seznámili se stavem záměru připojení obce na Jihočeskou vodárenskou soustavu. Představili ho investiční technička Petra Málková a místostarosta obce Jan Jordák. Obec má v současnosti devět vrtů. V suchých letech, když vrty nestačí, musí Chotoviny dovážet vodu cisternami. V plánu je napojení na JVS. Zamýšlená trasa přivaděče vody do obce vede od vodojemu v Čekanicích do Chotovin v délce 7.5 kilometru přívodního potrubí.

Petra Málková podrobně popsala trasu a současný stav. Trasa vede pod dálničním mostem, a také musí překonat trasu železnice. Chybí souhlas asi třinácti vlastníků pozemků. Za dráhou bude předávací bod, kde se připojí Tábor a bude zásobovat Stoklasnou Lhotu.

Pak už v Chotovinách půjde trasa výtlačného řadu Javorovou ulicí nahoru do vodojemu. Tam bude nové předávací místo, odkud povede vodovodní řad do Nemyšle a Sudoměřic u Tábora. S oběma obcemi, Nemyšlí a Sudoměřicemi u Tábora, Chotoviny spolupracují. Z Chotovin povede větev vodovodního řadu zpět také pro Vrážnou.

Příprava celé akce bude trvat přibližně dva až tři roky. Odhadované náklady jsou ve výši 30 až 40 milionů korun. Obec by také ráda získala dotaci, o kterou bude usilovat. Ovšem, jak zmínil Jan Jordák, nejdříve bude potřeba stavební povolení. Obec o ně požádá na odboru životního prostředí na úřadu v Táboře. Obec by se ráda domluvila s JVS, aby po vybudování trasu vodovodu převzala.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace