Vánoční program Českého rozhlasu Ostrava přinese záznamy koncertů i rozhovory se známými lidmi

17. prosinec 2020

Co uslyšíte na vlnách Českého rozhlasu Ostrava během vánočních svátků? Sestřihy koncertů, koledy, vánočně laděné pořady i proudové vysílání.

Pokud z našeho vánočního programu něco nestihnete, záznamy pořadů najdete po dobu jednoho měsíce v celodenních záznamech.

Mezi našimi tipy nechybí rozhovory se třemi zajímavými Hosty. Už 23. prosince vás zveme k poslechu povídání s emeritní biskupkou Církve československé husitské Janou Šilerovou, na Štědrý den v pořadu Host ČRo Ostrava dostanou slovo odbornice z Ostravského muzea, se kterými se zaměříme na odlišnosti vánočních zvyků, a první svátek vánoční uslyšíte rozhovor s Apoštolským administrátorem Ostravsko-opavské diecéze Martinem Davidem. Pořad Host Českého rozhlasu Ostrava vysíláme po 10. hodině.

Na Štědrý den po 14. hodině budeme o Vánocích mluvit i s písničkářkou Kaczi, která připravila úplně novou písničku s dětským sborem Permoník Těšíme se na Vánoce, kterou si také poslechneme. V 18 hodin pak nabídneme tradiční Českou mši vánoční Jana Jakuba Ryby.

Vánoce na Slunečné

Televizní seriál Slunečná si získal za krátkou dobu svého vysílání velkou popularitu. Letošní Vánoce budete moci ve vysílání strávit spolu s jeho protagonisty. Od pondělí 21. prosince do pátku 25. prosince vždy krátce po 13. hodině pro vás máme Vánoce ve Slunečné. Patrik Rozehnal si každý den pozve k mikrofonu dvojici protagonistů tohoto seriálu. Těšit se můžete na Evu Burešovou, Marka Lamboru, Vladimíra Polívku, Denisu Nesvačilovou, Davida Prachaře, Terezu Brodskou, Filipa Blažka, Kristýnu Kociánovou, Ivu Hüttnerovou a Lucii Benešovou.

Hudební nadělování

Kromě spousty koled a vánočních písniček uslyšíte také speciální vánoční vydání dechovkové hitparády Chtěl bych mít kapelu, které chystá autor pořadu Václav Bělohlavý na sobotu 26. prosince po 18. hodině. Rádi bychom vás také pozvali k poslechu folklorních nahrávek z letošního festivalu vánočních zvyků a obyčejů Souznění. Pořad připravovaný Zdeňkem Toflem poslouchejte v pondělí 28. prosince po 18. hodině.

Kompletní program vysílání najdete v záložce Program na našem webu.

autor: tif
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.