Vervu zaujal Myšákův parťák. Stehlík má víceletou smlouvu

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Po Janu Myšákovi bude prostor v litvínovském A-týmu vyhlížet další mladý útočník. Osmnáctiletý útočník Lukáš Stehlík podepsal s Vervou svou první, víceletou smlouvu.

O dalších krocích největšího litvínovského talenta po mistrovství světa dvacítek dosud nepadla řeč, dříve či později se ale stoprocentně znovu vydá do zámoří. Verva si nyní pojistila služby jeho vrstevníka a parťáka z mládežnických kategorií.

Lukáš Stehlík zářil především v sezoně 2017/18, kdy byl díky 76 bodům (29+47) ve 33 utkáních druhým nejproduktivnějším hráčem extraligy mladšího dorostu. Než se Myšák posunul do starší kategorie, tahle dvojka dohromady zaznamenala za 12 zápasů neuvěřitelných 102 kanadských bodů!

Na startu dalšího ročníku udělal Stehlík rázné kroky do reprezentační sedmnáctky, ale zranění ho pak odsoudilo k pětiměsíční přestávce od hokeje. V březnu nicméně stihl extraligový debut, a to v zápase play out proti Chomutovu.

Foto: Markéta Křížová, hstrebic.cz

Letos táhl litvínovskou juniorku osmi body (1+7) ve stejném počtu zápasů, po odlivu reprezentantů si ho vytáhly Litoměřice, kde prozatím nastoupil pětkrát (0+1). K pozici v litvínovském A-týmu ho čeká ještě náročná cesta, ale podpis víceletého kontraktu ho určitě povzbudí.

„Lukáš si svými výkony v juniorech vybojoval svoji první smlouvu s klubem. Je jen na něm, jak se ukáže v další fázi své kariéry a jestli se dokáže prosadit v seniorském hokeji,“ uvedl v tiskové zprávě generální ředitel klubu Pavel Hynek.

Soupiska HC VERVA Litvínov

Brankáři:
Denis Godla, David Honzík, Šimon Zajíček.

Obránci:
Uvis Balinskis, Jakub Březák, Oskars Cibulskis, Patrik Demel, Lukáš Doudera, Aaron Irving, Patrick Kudla, Jiří Říha, Jan Ščotka, David Štich.

Útočníci:
František Gerhát, Martin Hanzl, Martin Havelka, Filip Helt, Viktor Hübl, Richard Jarůšek, Martin Látal, František Lukeš, Samson Mahbod, Jan Myšák, Jakub Petružálek, Tomáš Pospíšil, Lukáš Stehlík, Přemysl Svoboda, Patrik Zdráhal, Pawel Zygmunt.

Foto: hcverva.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz