Captain Marvel 2 propojí několik různých „super-Marvelek“

Captain Marvel 2 propojí několik různých „super-Marvelek“ | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 2 obrázky
Premiéra superhrdinského hitu s Brie Larson v hlavní roli se odkládá.

Posledním Marvel projektem, který byl představený v rámci Disney Investor Day byla Captain Marvel 2. Filmům obecně Marvel věnoval menší pozornost, protože prezentace byla zaměřená na nejbližší budoucnost, kdy v pandemických časech bude hrát prim domácí streamování na službě Disney+. Přesto jsme se něco málo o pokračování hitu s Brie Larson dozvěděli.

Šéf studia Kevin Feige potvrdil, že se ve snímku setká větší množství různých „Marvelek“. Samozřejmostí je návrat Carol Danvers (Larson). Právě jí se ve filmovém světě přezdívá Captain Marvel. Potom se na scénu vrací také Monica Rambeau. Tu jsme poprvé potkali v prvním snímku jako malou holku a dceru Marie Rambeau, dobré přítelkyně Carol. Následně se Monica, už jako dospělá, vrací příští rok v minisérii WandaVision, kde zřejmě bude vystupovat jako zaměstnankyně organizace S.W.O.R.D., což je obdoba známé organizace S.H.I.E.L.D. Rozdíl je v tom (alespoň v komiksech), že S.W.O.R.D. se daleko více zaměřuje na mimozemské hrozby. Dospělou Monicu hraje Teyonah Parris. Monica v komiksech získala superhrdinské síly a vystupovala pod celou řadou hrdinských identit, mezi kterými byla dočasně také identita Captain Marvel.

Dvojici dospělých žen doplní ještě „novicka“ Kamala Khan, alias „Ms. Marvel“. V komiksech si Ms. Marvel původně říkala Carol Danvers, a když přijala jméno Captain Marvel, svou starou přezdívku přenechala právě Kamale. Uvidíme, zda se něco podobného stane i ve filmovém světě, nicméně v první ukázce Ms. Marvel jsme mohli vidět, že Captain Marvel pro malou Kamalu (Iman Vellani), jednoznačně je vzorem. Když objevení Kamaly ještě nebylo oficiálně potvrzené a teprve jsme se o něm dozvídali skrze zákulisní šuškandu, tak se proslýchalo, že se vedle mladé hrdinky objeví také další známé Marvel postavy. Uvidíme, zda i tato část zákulisních zvěstí bude nakonec potvrzená.

Zatím nevíme, o čem přesně bude Captain Marvel 2 pojednávat, jen dřívější šuškanda zmiňovala napojení na Secret Invasion, která byla čerstvě oficiálně oznámena jako samostatná minisérie. Režisérkou filmu je Nia DaCosta, která má za sebou krimi drama Little Woods a remake hororu Candyman. Nově také bylo odsunuto datum premiéry. Donedávna se počítalo s uvedením v červenci 2022, místo toho snímek máme očekávat 11.11. 2022.

Foto: Marvel Studios

Zdroje: Disney Investor Day,

Galerie: 3

Captain Marvel 2 propojí několik různých „super-Marvelek“ | Fandíme filmu Captain Marvel 2 propojí několik různých „super-Marvelek“ | Fandíme filmu Captain Marvel 2 propojí několik různých „super-Marvelek“ | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest