Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Grygarek JanousekZ článku na Seznam.cz (30.12.2019): Chyběl klíčový důkaz, že by se Grygárek s Janouškem v dané době znali. „V takovém případě podle nalézacího soudu nebylo možné dovodit ani jeho úmysl Romana Janouška zvýhodnit a opatřit mu prospěch,“ zopakoval soudce Sovák.

* * *

Grygárek čelil obvinění, že pomáhal přikrýt podezřelé transakce jednoho z kdysi nejvlivnějších lobbistů a obchodníků v Praze Romana Janouška. Jenže případ se žalobcům loni zhroutil, když soudy stíhání zastavily. A poslední tečku udělal letos v létě Nejvyšší soud, píše Seznam.cz.

Grygárek požaduje 3.500.000-Kč a o zpětvzetí žaloby na stát vůbec neuvažuje. Připomeňme, že prokuratura ze Švýcarska urgentně žádala, aby jim Česká republika pomohla více poznat Romana Janouška, majitele účtu s 2.3 miliardami korun na bankovním účtu ve Švýcarsku. V této souvislosti vedly trestní řízení proti neznámým osobám pro praní špinavých peněz.

„Z různých článků, které se objevily v českém tisku, se zdá, že Roman Janoušek je zvláště podezřelý, že je zatažen do podezřelých aktivit ve vztahu s pražskou radnicí,“ uvedl švýcarský prokurátor Leimgruber.

NSZ nemůže zasahovat do probíhajícího dozoru místně příslušného SZ. Proto skončila žádost na stole vrchního státního zástupce JUDr. Libora Grygárka v Praze. Zde byla účelově zadržována odpověď ( údajně kvůli potížím s jazykovým překladem). Po půl roce čekání ztratili Švýcaři zájem, konto uvolnili a Janoušek si peníze obratem vybral, jak psal tehdy dobový tisk, tuším i Jaroslav Spurný v týdeníku RESPEKT.

Pokud se neprokáže, že si někdo „vydělal“ peníze trestnou činností a praním „špinavých peněz“, mělo by být prokázáno, jak si je majitel vydělal a kolik zaplatil daní. Pokud toho majitel není schopen, resp. nemá potřebu to nikomu dokazovat, je to jen důkazem, byť nepřímým, že peníze nejsou „čisté“, ale pořádně zapáchají.

Pokud to nevyžadoval státní zástupce, ani policie, tak se nevyšetřovalo řádně, nebo se nikomu nechtělo, kdy působily zákulisní zájmy. Současně ve vazbě vyšetřovaný soudce VS Praha Zdeněk Sovák právě před rokem osvobodil svého kolegu ze stejné budovy Grygárka

* * *

… Policie zaznamenala, jak se šéf katedry trestního práva Jiří Jelínek domlouval s obviněným vrchním soudcem Zdeňkem Sovákem v kauze kolem Metrostavu. Sovák chtěl za rozsudek 50 milionů. …

* * *

Současné dění na Slovensku a i na Vrchním soudu v Praze o tom vypovídá více než dost. Že by situace v ČR byla jiná, resp. lepší než na Slovensku, informovaný občan neuvěří. Pouze se vše provádí „v rukavičkách“ a bez mrtvol, na rozdíl od Slovenska (Ján Kuciak, JUDr. Ernest Valko). Možná také byly, či ještě budou…

Bez nezávislých médií a justice, můžeme na skutečnou svobodu a demokracii zapomenout!

 

Jan Šinágl, 17.12.2020  

* * *

Mildí? Dědo? „Korupční“ přátelství soudce Sováka sledovala policie zblízka

Grygárek chce po plk. Šlachtovi omluvu a půl milionu?!

Muži se spřátelí i za pár hodin. Bývalý žalobce popsal svůj vztah s Janouškem

Dvě miliardy zmizely, ale Grygárek shledán VS Praha nevinným...?!

Bývalý náměstek VSZ V Praze Libor Grygárek mi vyhrožuje a vydírá...

Dvoumiliardové stíhání Grygárka končí. Mé trestní oznámení na Grygárka „pokračuje“ - mlčením…

ČAK shledala vydírání a vyhrožování advokáta JUDr. Libora Grygárka v pořádku, zato odsuzuje mě?!

Pavel Rychetský nechce připustit opakované selhávání Ústavního soudu ČR?!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.33 (3 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)