QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Západočeská univerzita má tři nové profesory. Gratulujeme!

17.12.2020 17:07

Tradiční slavnostní předávání dekretů se ale z důvodů aktuální epidemické situace do konce letošního roku neuskuteční. Všem třem profesorům gratulujeme!

ZČU

Milan Honner a Ján Minár z institutu Nové technologie-výzkumné centrum (NTC) a Martin Kopecký z Fakulty právnické Západočeské univerzity v Plzni jsou na seznamu 78 nových profesorů, jejichž jmenovací dekrety podepsal v úterý prezident republiky. Tradiční slavnostní předávání dekretů se ale z důvodů aktuální epidemické situace do konce letošního roku neuskuteční.

Milan Honner byl jmenován profesorem na návrh Vědecké rady Západočeské univerzity v Plzni (ZČU), a to pro obor Strojní inženýrství. Milan Honner působí na ZČU od roku 2000. Jeho pedagogické aktivity jsou spojeny s Fakultou aplikovaných věd, kde byl v roce 2006 jmenován docentem pro obor Aplikovaná fyzika, a s Fakultou strojní. Vědecko-výzkumné činnosti se Milan Honner věnuje ve vysokoškolském ústavu Nové technologie - výzkumné centrum (NTC), kde od roku 2005 vede odbor Termomechanika technologických procesů. Od roku 2013 je současně zástupcem ředitele NTC. V současnosti je Milan Honner členem nejvyššího orgánu Asociace technických diagnostiků České republiky, kde působí jako odborný garant schváleného školicího pracoviště, vedoucí odborné skupiny a hodnoticí komise pro obor Termodiagnostika.

prof. Milan Honner

Ján Minár byl jmenován profesorem na návrh Vědecké rady ZČU, a to pro obor Aplikovaná fyzika. Vystudoval teoretickou a fyzikální chemii na Technické univerzitě v Bratislavě. V roce 2003 získal doktorát na Ludwig-Maximilians-Universität v Mnichově (LMU), kde se podílel na výzkumu spin-orbitální interakce a jejím vlivu na elektronovou spektroskopii. Pobýval na řadě zahraničních pracovišť, např. na univerzitě v Nijmegen, v Jülichu, v Paříži, dále v experimentálních synchrotronových centrech v Grenoblu, Švýcarsku a Berkeley. V roce 2019 získal prestižní cenu Honorary Fellow mnichovské University of Applied Sciences za prohlubování vědecké a akademické spolupráce.

prof. Ján Minár

Martin Kopecký byl jmenován profesorem na návrh Vědecké rady Univerzity Karlovy, a to pro obor Správní právo a správní věda. Je absolventem Právnické fakulty Univerzity Karlovy (v roce 1987), na této vysoké škole získal i titul doktora práv – JUDr. (1987), stal se kandidátem právních věd – CSc. (1993) a byl jmenován docentem pro obor správní právo a správní věda (2012). Na Právnické fakultě Univerzity Karlovy, a to jako učitel na katedře správního práva a správní vědy, působí od absolvování studia dosud. Od roku 2011 je spojen i s Fakultou právnickou Západočeské univerzity v Plzni, kde působí jako vedoucí katedry správního práva. Řadu let vykonává rovněž právní praxi jako advokát zapsaný v České advokátní komoře.

prof. Martin Kopecký

Foto: ZČU

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24