Hádka se Stankovičem, přetahování s celníky a Kanga byl dočasně vyřazen z kádru Crvene Zvezdy

Hádka se Stankovičem, přetahování s celníky a Kanga byl dočasně vyřazen z kádru Crvene Zvezdy

Současná Crvena Zvezda pod Dejanem Stankovičem šlape. V domácí Super Lize dosud přetavila devatenáct zápasů v sedmnáct výher a dvě remizy a tabulce vládne o devět bodů před druhým Partizanem Bělehrad. Daří se jí navíc i mimo srbská kolbiště, když figuruje v jarní vyřazovací fáze Evropské ligy.

Úplně špatná čísla nemá ani třicetiletý exsparťan Guélor Kanga, který nasbíral 18 soutěžních startů, v nichž se mu povedlo třikrát skórovat a přidat dalších pět gólových asistencí.

Poslední dva vítězné zápasy proti Bačce Palanka a Metalac GM se však gabonského středopolaře netýkaly, s tím, že naposledy nastoupil v dresu bělehradského obra na severočeském stadionu U Nisy proti tamnímu Slovanu Liberec.

To, že by absentoval kvůli zranění či Covidu-19, vyloučila srbská média, která poukázala na jeho neshody s hlavním trenérem, po nichž mu již necelý půlrok po návratu na bělehradskou adresu hrozilo i vyřazení z kádru rozjetého áčka.

Bývalý hráč Rostova už měl mít v poločase utkání Liberec - Crvena Zvezda výživnou diskusi s koučem s dlouhou minulostí v Interu Milán a dusno mělo pokračovat i po závěrečném hvizdu remízového utkání. Kanga ostatně při svém předčasném střídání, k němuž došlo již sedm minut po změně stran, nepodal Stankovičovi ani ruku. Po návratu do Srbska byl navíc na letišti zachycen při konfliktu s celníky (na záznam se podívejte zde).

Stankovič ho dočasně vyřadil z kádru, s tím, že ho neposadil na lavičku a poslal ho rovnou na tribunu. Touto dobou už by ale mělo být vše urovnáno. Tedy alespoň podle klubového vyjádření. "Co se týče slovního konfliktu mezi trenérem Stankovičem a Kangou, Crvena Zvezda chce celou situaci vyjasnit, aby zastavila veškeré spekulace. Ve všech týmech dochází ke konfliktům, bude tomu tak vždy. Neexistuje žádný klub, který by byl na takové věci imunní. Nesmí to však mužstvo ovlivnit. Mluvili jsme s Kangou a byl potrestán podle pravidel klubu. Pochopil, že udělal chybu a rozhodnutí přijal. Má smlouvu ještě na tři roky a budeme pokračovat společně,“ citoval Deník Sport stanovisko Crvene Zvezdy.

Tu čeká v pátek pohárové vystoupení na hřišti Radu Bělehrad. Jestlipak už u toho bude i Kanga?

Zdroj: iSport.cz