První díl seriálu Kukačky uvede ČT v pátek 8. ledna

pátek, 18. prosince 2020, 11:00 Aktuality, TV MediaGuru

Třináctidílný seriál vyplní v novém roce páteční večerní vysílací čas na ČT1.

Kukačky, zdroj: ČT

Kukačky, zdroj: ČT

První díl vztahového seriálu ze současnosti nazvaného Kukačky uvede ČT1 v pátek 8. ledna ve 20:10 hodin. Třináctidílný seriál vyplní v novém roce páteční večerní vysílací čas. Hlavním motivem příběhu je záměna dětí v nemocnici v malém městě. 

„Díky silnému tématu, tedy záměně dětí, máme možnost rozvinout dramatický příběh založený na reálných vztazích osobitých postav, ukázaných v běžných každodenních situacích. Jde o typ seriálu, jenž v posledních letech z českých obrazovek téměř vymizel,“ říká ke Kukačkám kreativní producent České televize Jan Lekeš a autor scénáře Jan Coufal jej doplňuje: „Inspirací mi byla vlastní zkušenost. Mé mamince přinesli po porodu místo mě cizího kluka. Všimla si toho po pár minutách a zjednala nápravu.“

Jan Coufal je členem týmu Dramedy Productions, který pro ČT vytvořil seriály Vyprávěj a První republika. Autory projektu jsou dále Filip Bobiňski a Petr Šizling, režisérem je Biser Arichtev.

Vyprávění začíná v malém českém městě, kde žije manželský pár v podání Davida Novotného a Sabiny Remundové. Manželé po jednom lékařském vyšetření zjišťují, že jejich šestiletý syn není pravděpodobně jejich. Do příběhu následně vstupuje další rodičovský pár ztvárněný Martou Dancingerovou a Markem Adamczykem

Ústřední dvojici zaměněných chlapců ztvárňují Viktor Sekanina a Theo Schaefer. V dalších rolích se představí Jiří Štrébl, Michal Isteník, Jan Dolanský, Jitka Čadek Čvančarová nebo Libuše Švormová.

-mav-