InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Koncert bývalých žáků ZUŠ Veselí n. L.

    Čtvrtek 9.5 18:00 - Kulturní dům Veselí nad Lužnicí

  • Prodaná nevěsta

    Čtvrtek 9.5 19:00 - Divadlo Oskara Nedbala Tábor

    Divadelní představení.

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Úlevy pro podnikatele v Písku zastupitelé schválili

 Autor: Petr Eliáš - Jižní Čechy TEĎ

    Autor: Petr Eliáš - Jižní Čechy TEĎ

PÍSEK – Zastupitelstvo v Písku jednomyslně schválilo úlevy na nájemném pro podnikatele, kteří fungují v prostorách města. Jednalo se prominutí nájmu za listopad a prosinec pro ty, kdo o to požádali.

„O prominutí dluhu do 20 tisíc korun rozhoduje rada města, o vyšší částce musí rozhodnout zastupitelstvo města. Zastupitelstvo města si může zároveň vyhradit, že bude rozhodovat o prominutí všech dluhů. Odbor správy majetku navrhuje, aby v tomto případě o prominutí všech dluhů, které vznikly na základě nutnosti uzavření provozoven z důvodu usnesení vlády ČR č. 1079, rozhodovalo zastupitelstvo města," napsal městský úřad.

Odbor správy majetku předložil zastupitelům neveřejnou tabulku žadatelů, kteří museli kvůli vládnímu nařízení zavřít provozovny a o bonus žádali.

Jiří Hořánek z hnutí ANO poznamenal, že mu přijde nešťastná forma, jakou město schvaluje úlevy. „Samozřejmě bychom měli podnikatele podpořit, ale rada města už v listopadu svým usnesením některé dluhy prominula. Orgán města už vůli projevil, takže mi ji teď projevíme znovu. Je to opakování vůle orgánu města. Ale ruku pro to zvednu, s obsahem souhlasím," řekl Hořánek.

Radní Vratislav Němeček (KDU-ČSL) také záměr podpořil, ale podotkl, že by napříště mělo město vymyslet i jinou formu pomoci pro všechny. „Teď nemůžeme přistoupit stejně ke dvěma lidem, kteří podnikají jeden v městském a druhý v soukromém prostoru," dodal. Jiří Hořánek ho doplnil, že technicky by se to dalo udělat formou daru pro podnikatele, kteří nejsou v městských prostorách.

Dotaz padl i na případ kadeřnice, které měly podané žádost každá za sebe, přitom jsou z jedné provozovny. Vedoucí odboru Milena Hladíková vysvětlila, že v každém kadeřnictví pracuje několik živnostnic a každá platí nájem.

 

Diskuse k článku - 5 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Pánové, já se vůbec nerozčiluji, ani mě osobně tato krize nepostihla, nicméně slova o kapitalistech, vyžírkách, podvodnícich atd. je jak z 50.let.
    Si myslím, že vyžírkové jsou jiní, Dufkové, Středulové a jim podobní nemakačenka a ne soukromnici

    Vloženo 19.12.2020 12:12:35

  • Jan 

    Reagovat

     

    Já jsem si všiml, že někdo se s tím nějak vypořádá a někdo křičí a protestuje. Většinou nejvíc řvou ti, kteří podváděli a neplatili daně jak by měli nebo zaměstnávali na černo. Proto tito nedosáhnou na podporu. Můj známý z restaurace je naprosto spokojen s podporami.

    Vloženo 19.12.2020 11:30:57

  • Lojza 

    Reagovat

     

    Tomáši nemusíš se rozčilovat, v roce 2002 při povodních jsem jako OSVČ více jak dva měsíce nepodnikal, pomáhal při likvidaci následků povodní a vše jsme s ostatními přežili, protože jsme měli našetřeno a vydrželi bychom z úspor žít podstatně déle. V letošním roce při vypuknutí pandemie jsi neměl šanci sehnat na drobnou opravu řemeslníka. Všichni neměli čas a měli plno (topenář, instalatér, elektrikář, malíř a pod.) Všichni měli práce nad hlavu a nestíhali. Musí se zkrátka uskromnit a nemůžou se vymlouvat na to že nemůžou podnikat. Zavřou a najdou si nějakou brigádu, nikde není napsáno , že musí sedět doma a čekat.

    Vloženo 19.12.2020 11:11:12

  • Lojza 

    Reagovat

     

    To se to našim kapitalistům žije, když nás odírají a vydělávají je to v pořádku. Když musí mít zavřeno žebrají o almužnu. Za léta bohatého zisku si nebyli schopni našetřit na několika měsíční prázdniny. Hlavně , že v létě vyrazí zase k moři.

    Vloženo 18.12.2020 20:13:03

    • Tomáš 

      Reagovat

       

      Lojzo promiň, ale na tvůj příspěvek můžu napsat pouze jedno, JSI DOBYTEK

      Vloženo 19.12.2020 01:34:27

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace