Bc. Jan Pošvář

  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,63. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.12.2020 18:53:23

Dotační programy zemědělství na rok 2021

Dotační programy zemědělství na rok 2021

Každý rok schvalujeme dotační programy zemědělství, ale víme proč? Materiál se roky mění pouze v číslech, ale texty zůstávají. Letos se stala velká věc, přibyl nový odstavec o nové podpoře pro řešení rizik a krizí v zemědělství.

Léta se opakuje věta: “Programy jsou výslovně účelové, sloužící k podpoře restrukturalizace a zvýšení konkurenceschopnosti českého agrárního sektoru”. Sleduje někdo, jestli skutečně k oné restrukturalizaci a zvýšení konkurenceschopnosti dochází? Proč zde nejsou uvedená čísla? Nebo snad vynakládáme prostředky, aniž bychom vytyčené cíle naplňovali? Tyhle informace chybí! Příště tam doplňte podklady.Celkem 2,5 miliardy korun směřuje k podpoře živočišné výroby. Píše se v tisku: “Důvodem je snaha bránit nepříznivému vývoji některých odvětví živočišné výroby, jež je nezbytná pro zachování zaměstnanosti na venkově a která v současnosti ztrácí pozice (chovy prasat a drůbeže)”. A daří se? Na výbor jsme si vyžádali podklady, které obsahovaly pár čísel, ale ať jsem koukal, jak jsem koukal, od roku 2010, kdy se živočišná výroba začala dotovat, nedochází k žádným výrazným změnám k lepšímu. Jsme tedy odkázáni k věčnému doplácení? Nikdy se to nezlepší? Neměli bychom zároveň řešit reálné problémy, které naše zemědělství a především naše chovatele tíží?

Podpořme zpracovatelství.
Zajistěme odbyt ve veřejném stravování.
Zajistěme nezávislé poradenství.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama