Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Neuctivé loučení s kariérou: Takhle dala křehká babička z Vyprávěj sbohem kameře

Nina Divíšková ve filmu Manžel na hodinu (2016).
Zdroj: Se svolením Bohemia MP
+ Dalších 5 fotografií
VZPOMÍNKA
Majitelka zvučného hlasu a představitelka rázných žen Nina Divíšková (84), kterou si většina diváků asi spojuje především s postavou babičky Běty v seriálu Vyprávěj, už řadu let v ústraní odpočívá a bojuje s neduhy stáří. Podívejte se na záběry z jejího úplně posledního filmu, než pověsila kariéru na hřebík.

Nina Divíšková skončila s hraním

Nina Divíšková (84) je mezi diváky mimořádně oblíbená, a nejen kvůli Vyprávěj Když se tedy před pár lety roznesla zpráva, že ukončuje kariéru kvůli horšícímu se zdraví, mnoho fanoušků rozesmutnila.

Úplně poslední klapku zažila v roce 2016 ve filmu Manžel na hodinu (Prima, 19. 12., 20:15 a 22. 12., 9:25). Jde o pokračování diváckého hitu Hodinový manžel, v němž se David Novotný, Bolek Polívka, David Matásek a Lukáš Latinák potýkají s provozováním plaveckého bazénu.

V Manželovi na hodinu hraje v nebi

V prvním díle sice postava Divíškové, paní Junková (penzistka, která celý život fandí fotbalové Dukle), odejde na vděčnost (a pánové, kteří jí pomáhají, po ní zdědí miliony), i ve druhém díle má ale drobnou roli.

„Paní Nina ve filmu Manžel na hodinu hraje mrtvou. Postava Bolka Polívky Milan dostane infarkt, umře a dostane se do nebe, kde potká Ninu Divíškovou alias paní Junkovou, která mu vysvětlí, že ještě není čas, že musí jít zpátky a vyřešit problémy,“ popsal nám děj režisér snímku Tomáš Svoboda

Neuctivý Bolek Polívka a křehká paní Nina

„Pamatuji si, že na plac tehdy přišla dáma, která měla sice již velmi křehkou tělesnou schránku, ale stále naprosto bystrou hlavu a svou roli zahrála naprosto fenomenálně. Opět ukázala, že je to skvělá herečka,“ vysekl jí poklonu pro eXtra.cz.

„S Bolkem Polívkou nám společně ukázali svůj specifický humor. Hlavně představitel Milana se s ním vůbec nepáral. Všichni měli k paní Nině kvůli jejímu věku a tělesné konstituci ohromný respekt. Pak ale přišel Polívka a zahlásil: ‚Nino, pojď sem, ne.er!‘. Když ji vzal kolem ramen, měl paní Divíškovou nad kolena. Jejich setkání bylo strašně zábavné, hrozně neuctivé a zároveň ohromně laskavé. Za kamerou jsme se váleli smíchy,“ doplnil rejža.

Následky nemoci stáří

Dnes už Nina Divíšková nenatáčí. Stáří si zkrátka vybírá svou daň.

Nesnáším tu nemoc. Mám čím dál víc rád Ninu, čím je hubenější, tím víc ji mám rád. Ale projevy nemoci, sobecké výkřiky a poroučení: ‚Dej mně pivo, dej mně cigaretu!‘… Jak se opakuje. Jak zapomíná. To mě tak neobyčejně s.re, že na ni někdy i řvu. Snažím se dořvat k podstatě její osobnosti, k té vznešené, noblesní holce, kterou bývala a jistě chce dál být,“ prozradil časopisu Inskinkt před třemi lety Divíškové manžel Jan Kačer, který s ní má tři dcery.

I přes všechny problémy související s chorobou a věkem ale už za Ninou Divíškovou navždy zůstane moře práce a spousta vděčných diváckých zážitků.

Co jste o filmu Manžel na hodinu nevěděli

  • Nina Divíšková má v záběru před sebou pivo, to nevynechala ani ve skutečnosti. „V karavanu si po natáčení dala s chutí dvě plzničky, pak ji vyzvednul pan Kačer a odvezl ji domů,“ popsal natáčení člen štábu.
  • Děj se točí kolem fotbalové Dukly. „Produkce vážně přemýšlela o tom, že by kvůli filmu Duklu skutečně koupila. Nebyl tak drahý, stál jen 55 milionů,“ vzpomíná režisér. Nakonec ale ze záměru producentů sešlo.
  • Čtveřice hlavních hrdinů byla ráda, když se po dvou letech objevila zase na place. „Sešla se nám skvělá parta, všichni se náramně bavili,“ tvrdila produkce.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy