Solskjaer to schytal od Van Gaala: Proti City to byla tragédie. United jen bránilo a čekalo na zázrak

Solskjaer to schytal od Van Gaala: Proti City to byla tragédie. United jen bránilo a čekalo na zázrak

Minulý týden se na Ostrovech odehrálo ostře sledované derby klubů z Manchesteru. Bezbranková remíza příliš atraktivní podívané nenabídla, o to více, když jedna strana zvolila taktiku totální obrany a čekala, jestli to bude stačit. I díky tomu se do kouče Ole Gunnara Solskjaera obul někdejší lodivod Rudých ďáblů Louis van Gaal.

Kritika se snáší na bedra norského kouče poměrně často a média mnohdy hovoří o jeho brzkém odvolání. Vedení tento krok zatím neučinilo, ačkoliv Manchester United v této sezóně zatím nikterak nezáří. O minulém víkendu změřil ostrovní gigant síly s dalším obrem v rámci derby, ale že by předvedený výkon zlé jazyky přesvědčil, řeč být nemůže.

„Jediné, na co se zmohli, bylo bránit se deseti mužům. Všichni víme, že můj vztah s Pepep Guardiolou není příliš vřelý, ale bavilo mě sledovat City více než United. Mám teď k Citizens mnohem větší sympatie než k druhému týmu z Manchesteru, ačkoliv mě s ním pojí minulost,“ nechal se slyšet Van Gaal v rozhovoru pro britské listy.

Trnem v oku byla pro nizozemského stratéga především pasivita, kdy Rudí ďáblové neprojevovali příliš zájem o vítězství. „Upřímně, tohle je na klub tohoto formátu hodně málo. Celý zápas jen bránili a doufali, že se objeví nějaký brejk, který je spasí. Byla to tragédie, jako by United čekalo na zázrak. Tahle strategie udělal z hráčů šašky. Působili jako poskoci soupeře,“ dodal Van Gaal.

Zdroj: tribalfootball.com