bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kovalčuk vzdává boj o NHL. Údajně je domluven s Omskem

20. prosince 2020, 18:56

Jan Vojkůvka

Ruský útočník Ilja Kovalčuk se podle nejnovějších informací chystá vrátit do KHL. Informaci přinesl lotyšský novinář Aivis Kalninš, podle něhož by měl slavný Rus podepsat kontrakt s Avangardem Omsk.

Podle Kalninše se Kovalčukův pokus o restart zámořské kariéry uchýlil ke svému konci. Žádný z týmů NHL totiž o ruského forvarda neprojevil na trhu s volnými hráči dostatečný zájem, což jej nutí přehodnotit své plány a vydat se zpět do Ruska.

„Hodně trénuji, abych se udržel ve formě,“ řekl už v říjnu Kovalčuk v rozhovoru pro The Athletic. „Jsem v kontaktu se svým agentem Patem Brissonem, který mě informuje o situaci. Ale na nic nepospíchám. Pokusíme se najít správné místo, kde to bude prospěšné pro všechny,“ věřil Kovalčuk v dobrý podpis. Jenže nabídka smlouvy na jeho stůl ani po dvou měsících nedorazila. 

Kovalčuk v NHL hrál od roku 2001 do konce sezony 2012/13. Posléze se vydal hrát do KHL, kde strávil šest let v dresu Petrohradu, než se pokusil o zámořský restart. V dresech Los Angeles, Montrealu a Washingtonu se však potýkal se slabou produktivitou a byl jen stínem hráče, který dříve zářil v Atlantě či New Jersey.

I proto byl zájem zámořských týmů o služby sedmatřicetiletého rodáka z Tveru dost vlažný. Druhým důvodem, proč nepřišla adekvátní nabídka, jsou i trable s platovým stropem, který se pro nadcházející sezonu nezvedl. Kluby tak před doplněním svých kádrů musí myslet hlavně na to, aby podepsali levně, ale zároveň efektivně. A to je u nepříliš produktivního Kovalčuka problém.

Podle nejnovějších informací se tak Kovalčuk vydá zpět do Ruska. V KHL by měl podle Kalninše podepsat smlouvu s Avangardem Omsk, který trénuje bývalý kouč z NHL Bob Hartley. 

V NHL Kovalčuk odehrál celkem 13 sezon. Stihl naskočit k 926 zápasům, během kterých nasázel 443 branek a dosáhl celkem na 876 bodů. Pokud se prokáže, že se skutečně vrátí do KHL, další starty za oceánem již nepřidá.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.