Hlavní obsah

Slavia brala v derby těsnou výhru, Plzeň dostala nařezáno

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Teplic vyhráli v nedělním utkání 13. kola nad Zbrojovkou Brno 1:0 a Pardubice v Ďolíčku remizovali se Zlínem 0:0. Slovácko si proti Plzni s chutí zastřílelo, Viktoria odjela s debaklem 0:4. Slavia vyhrála ve vršovickém derby nad Bohemians 2:1, a v čele tabulky tak odskočila druhé Spartě na rozdíl pěti bodů. V sešívaném dresu se opět trefil bombarďák Sima.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hvězda Slavie Abdallah Sima slaví další gól.

Článek
Fotogalerie

Nováček z Brna při obnovené premiéře kouče Richarda Dostálka ve středu zdolal Slovácko 2:1, jenže v Teplicích neuspěl. Severočeši se zvedli po sedmigólovém debaklu z Plzně a brali doma těsnou výhru 1:0. Klíčový moment přišel v 79. minutě. Vondrášek po rohu vystřelil a Kučera si patičkou připsal první zásah v sezoně.

Pardubice po porážce na Spartě hostili Zlín. Východočeský nováček v azylu v Ďolíčku rychle zdomácněl a opět potvrdil, že v Ďolíčku boduje. Tentokrát bral bod za bezbrankovou remízu a na kontě už má patnáct "vršovických" bodů, celkově jich nováček uhrál devatenáct.

Plzeňští sice chtěli na Slovácku navázat na úterní suverénní vítězství 7:0 nad Teplicemi, ovšem zůstalo jen u přání. Zápas se proměnil v galapředstavení Slovácka. Trenér Adrian Guľa v pátek oslavil rok na lavičce Západočechů, jenže po vystoupení v Uherském Hradišti nemá důvod k oslavám. Viktoriáni prohráli po bídném výkonu 0:4 a vedení plzeňského klubu jistě bude pozici kouče řešit. Slovácko tak vyhrálo poslední tři utkání s Viktorií.

Ve vršovickém derby šla brzy do vedení Slavia, když se trefila kometa posledních týdnů – Sima. Klokani ale lídrovi tabulky vzdorovali a podruhé inkasovali až po přestávce, kdy nezaváhal sám před gólmanem Provod. Bohemians sice bleskově snížili, ale na bodový zisk v Edenu to nestačilo, prohráli tam 1:2.

Podzimní část první ligy se uzavře 14. kolem, které je kvůli měsíční koronavirové přestávce na programu nezvykle až v úterý 22. a ve středu 23. prosince.

Program 13. ligového kola:
Pátek
Ostrava - Olomouc 1:1
Sobota
Příbram - Karviná 0:1
Jablonec - České Budějovice 2:1
Liberec - Mladá Boleslav 3:0
Opava - Sparta odloženo
Neděle
Teplice - Brno 1:0
Branka: 79. T. Kučera.
Pardubice - Zlín 0:0
Slovácko - Plzeň 4:0
Branky: 12. Kalabiška, 50. Hofmann, 80. Sadílek, 90. Kubala.
Slavia - Bohemians 2:1
Branky: 7. Sima, 66. Provod - 68. Hronek.

Reklama

Související témata: