Konec snu: Promoření potrvá pár let, zemřou miliony. Hrůza, nové zjištění

21.12.2020 7:04

Někdejší mluvčí ministerstva zdravotnictví z časů ministra Tomáše Julínka – Tomáš Cikrt bez obalu prohlásil, že představa o přirozeném promoření populace se bortí. Bortí se podle něj i myšlenka, že člověka před koronavirem ochrání buněčná imunita. V boji s novým virovým nepřítelem, který na planetě dosud usmrtil asi 1,7 milionu lidí, pomůže podle Cikrta jen vakcína. Musí nastat doba velkého očkování.

Konec snu: Promoření potrvá pár let, zemřou miliony. Hrůza, nové zjištění
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Tomáš Cikrt

V závěru minulého týdne přibylo tisíce nových případů koronaviru. Ve středu bylo zachyceno nových více než 8000 pozitivních případů a za sobotu, kdy by za příznivějších okolností mohlo být nově nakažených podstatně méně, bylo odhaleno přes 5 tisíc nových případů.

Podle Tomáše Cikrta se s konečnou platností bortí sen o přirozené kolektivní imunitě proti koronaviru.

„Sny o dosažení kolektivní imunity promořením populace se bortí. Stejně jako teze prof. Berana a dalších o roli buněčné imunity u onemocnění covid. Může to být všechno dokonce naopak, než myslel. Jedinou cestou je vakcinace,“ napsal Cikrt na sociální síti Facebook.

Poté se rozhodl předložit několik informací z prestižního časopisu Cell.

V něm se lze mimo jiné dočíst, že přirozené promoření by zabralo až tři roky a po tuto dobu by výrazně narostl počet úmrtí. Vyšší počet úmrtí ve srovnání s předchozími roky byl na podzim zaznamenán i v České republice. Už teď je také jasné, že u řady lidí i po oficiálním uzdravení z nemoci covid-19 přetrvávají dlouhodobé zdravotní problémy. Počet lidí s přetrvávajícími zdravotními problémy by také narostl.

„To všechno při restrikcích, takže to je akorát tak cesta ke katastrofě,“ zhodnotil přirozené promořování Cikrt.

Časopis Cell také tvrdí, že se koronavirus již naučil oslabit buněčnou imunitu, takže po prodělání nemoci má člověk přirozenou ochranu jen pár měsíců. Na očkování však podle časopisu virus reaguje jinak.

„Je to logické – nezpůsobí infekci, čili neinterferuje s přirozenou nebo adaptivní imunitní odpovědí, tedy zřejmě nepoškodí imunitní paměť. Sice nejsou data o tom, jak přesně dlouho vydrží imunita navozená očkováním, ale z dosavadních výzkumů se jeví, že imunitní odpověď na očkování bude zásadně lepší, než jakou poskytuje přirozené infikování,“ poznamenal Cikrt.

Své postřehy pak už jen shrnul v poznámce, že očkování poskytne proti koronaviru lepší ochranu,  a to vše bez výšení úmrtnosti v populaci. Podle jeho názoru tedy není pochyb o tom, že musí nastat doba velkého očkování.

Tomáč Cikrt volá po očkování proti koronaviru

Tomáč Cikrt volá po očkování proti koronaviru

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…