Příběh, který stále pokračuje. S Michalem Pařízkem o jeho knížce a deseti letech ve Full Moonu

16. prosinec 2020

Výraz hudební fanoušek je v mnoha ohledech zprofanovaný a pokřivený termín, jeho čistá podstata má ale ty nejlepší konotace. Snad se tedy Michal neurazí, když napíšeme, že přesně na něho sedí jako na málokoho jiného.

Jeho rozhled, touha neustále objevovat nové kapely a projekty, mnohaletá promotérská i publikační činnost, celkový entuziasmus a zaujetí jsou opravdu příkladným fanouškovstvím. A i když je to v současné době s některými zmíněnými aktivitami nelehké, Michal se rozhodně nenudí.

O tom ostatně svědčí i jeho nedávno vydaná kniha Uprostřed příběhu, která reflektuje Michalovo desetileté působení v časopise Full Moon, který se postupem času vypracoval v jedno z nejprogresivnějších hudebních médií u nás.

Čtěte také

Michal stál společně s Janou „Apačkou“ Grygarovou na jeho úplném začátku a po její tragické smrti se stal šéfredaktorem a motorem celého projektu. Kromě toho také nikdy nepřestal do Full Moonu psát, a tak v knize najdete jeho sebrané recenze, rozhovory a další postřehy, na které jsou navázány příběhy konkrétních kapel.

Na nich pak stojí i playlist, který Michal svým typicky zapáleným způsobem komentuje a který by mohl být třikrát delší, a stejně by se nikdo nenudil. Povídat si o muzice s někým takovým je vždy obohacující a zábavné, jak se můžete ostatně sami přesvědčit, když si tento díl Modelářů pustíte. Třeba vás to přivede i ke zmíněné knížce, díky které objevíte svou novou nejoblíbenější kapelu na světě. Nebo klidně dvě.

Co zaměstnávalo promotéry v roce 2020? Od koho jsou fotky v knize Uprostřed příběhu a jaký příběh stojí za Einstürzende Neubauten? To vše a mnohem víc se dozvíte od Michala Pařízka v aktuálním díle Modelářů.

PLAYLIST:

Public Enemy – Public Enemy Number One
Tomáš Palucha – Mauglí
Scott Kelly – Lungs
Arca feat. Rosalía – KLK
Tvrdý/Havelka – Možná Jednou
Einstürzende Neubauten – Taschen

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.