21. prosince 2020 • 11:30

Silvestrovské derby pražských "S" nebude. Ve hře je náhradní varianta

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poprvé po 34 letech se kvůli koronavirové pandemii a situaci v Česku neuskuteční Silvestrovské derby fotbalových internacionálů mezi Slavií a Spartou. Pořadatelé věří, že tradiční klání v Edenu by mohlo v červnu nahradit setkání legend obou pražských klubů.



„Vzhledem k současné situaci v naší zemi a především k vývoji protiepidemického systému jsme bohužel nuceni zrušit Silvestrovské derby v letošním roce. Aktuálně se PES nachází ve čtvrtém stupni, byť svou hodnotou 76 bodů spadá do pátého. I kdyby se dokázal dostat do třetího stupně, není možné při omezení počtu 50 osob derby uspořádat,“ uvedli organizátoři na facebooku.

„Proto jsme byli nuceni učinit toto smutné rozhodnutí. Pevně věříme, že situace dovolí, abychom si letošní derby vynahradili v červnu příštího roku, kdy bychom rádi uspořádali setkání legend Slavie a Sparty,“ dodali pořadatelé.

Tradiční Silvestrovské derby internacionálů nad 35 let se hrálo nepřetržitě od roku 1986 a už 17 ročníků má za sebou také souboj veteránů pro hráče nad 45 let. Kvůli koronaviru se letos neuskuteční ani vánoční turnaj internacionálů, který se poprvé po 24 letech z technických důvodů nehrál už vloni.

Lafata o silvestrovském fotbale: Bylo to vyhecované, nikdo nechce prohrát
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud