‚Bublinu‘ se podařilo utěsnit. Biatlonový Světový pohár zvládl první část sezony bez větších komplikací

Biatlonistům začala vánoční přestávka, první část sezony mají za sebou. Čeští reprezentanti se sedmi umístěními v elitní desítce, i když bez medailového úspěchu. Nejvíc triumfů posbírali Norové a jedno důležité vítězství může slavit i Mezinárodní biatlonová unie – první čtyři kola Světového poháru se totiž obešla bez výraznějšího koronavirového problému.

Hochfilzen Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Krčmář.

Michal Krčmář. | Foto: Petr Slavík | Zdroj: Český biatlon

Skoro na každém kroku kontrola, při které vám z akreditace načtou kód a na přístroji se ukáže, jestli smíte dál – aby novináři nevstupovali do koridoru biatlonistů, a naopak. Svou zónu mají také organizátoři, křížení nepřipadá v úvahu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Biatlonisté úspěšně zvládli předvánoční část sezony. Více v příspěvku Jana Suchana

Po celém areálu se musí nosit roušky, jedinou výjimkou jsou biatlonisté při tréninku nebo závodě. Zhruba každé čtyři dny testování na koronavirus, bydlení jen v prověřených hotelech.

„I na hotelu kolem sebe vidím, že všichni ta opatření dodržují. Jsou opatrní, ohleduplní. Všichni chceme závodit a myslím, že to funguje,“ řekl Radiožurnálu Michal Krčmář a statistiky mu dávají za pravdu.

Jsem spokojená hlavně se střelbou, hodnotila Davidová čtvrté místo z hromadného závodu

Číst článek

Mezinárodní biatlonová unie zatím mezi biatlonisty, trenéry, servismany, organizátory i novináři provedla celkem pět tisíc testů a pozitivních bylo jen 18 lidí, z toho deset sportovců a osm členů realizačních týmů. Skoro všichni navíc už na úvodní zastávce SP v Kontiolahti, teď v Hochfilzenu už jen jediný.

„Svědčí to o tom, že se podařilo tu biatlonovou „bublinu“ utěsnit. Je to první velký úspěch této sezony, ale naším cílem je, aby se všichni mohli zúčastnit mistrovství světa a byla tam stejná pohoda jako tady v Hochfilzenu,“ přeje si slovenský člen výkonného výboru Mezinárodní biatlonové unie Ivor Lehoťan.

Podle něj bude důležité odchytit případné nakažené ještě dřív, než Světový pohár znovu začne po vánoční pauze.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme