Pelhřimov: Vánoce jsou o hodnotách zdánlivě běžných, ale o to vzácnějších

21.12.2020 12:09

Vánoční slovo starosty města

Pelhřimov: Vánoce jsou o hodnotách zdánlivě běžných, ale o to vzácnějších
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Vážení a milí spoluobčané,

neúprosný, ale spravedlivě plynoucí rytmus času nás opět posunul před práh nejkrásnějšího období roku. Vánoc! Pro každého jiný pocit, jiná představa, jiná forma a způsob jejich zpřítomnění. Na dveře něžně klepou vánoční svátky – čas zázraků a plnění přání. Moderní doba nám je připomíná s velkým předstihem, ale ty skutečné přicházejí tiše a nenápadně. Máme před sebou jedny z netradičních vánočních svátků, jelikož do nich zasahuje stále se šířící koronavirus, ale hodnoty Vánoc zůstávají stejné. Je to symbol magických chvil přenášející se z generace na generaci. V duších se nám rozhostí krásný pocit, na stole zavoní kapr, či jiné dobroty a Štědrý večer přinese do srdcí pohodu a lásku. Nezapomínejme však, že Vánoce jsou také časem radosti a veselosti.

Anketa

Chcete Pavla Rychetského za prezidenta republiky?

3%
97%
hlasovalo: 11568 lidí

Vánoce jsou pro každého člověka symbolem čistoty, lásky a klidu. Více než jindy si uvědomujeme, co pro nás znamená rodina, zdraví, upřímné lidské slovo, podání pomocné ruky, úsměv či upřímné poděkování za nezištnou pomoc, existence přátel a blízkých. Vánoce jsou o hodnotách zdánlivě běžných, ale o to vzácnějších. Hovoří o podstatě a smyslu existence lidského společenství. Je to uznání toho, co je v našem životě cenné a důležité. Neexistuje žádný srovnávací přehled, žádný kontrolní seznam, pouze výsledek pokory, trochu statečnosti a laskavosti. Vidím to na lidech našeho města a v podstatě je to základ, díky kterému je Pelhřimov pozoruhodným a dobrým místem pro život. Letošní rok nám ukázal naši odolnost, empatii a schopnost spolupracovat, abychom čelili skutečné pandemii. O to máme větší příležitost přemýšlet o tom, co je důležité, vážit si toho, co máme, a věřit v lepší časy. Velmi rád bych vyslovil uznání lékařům a zdravotním sestrám, kteří ze sebe vydali to nejlepší, a to dokonce i nad rámec svých schopností a povinností, aby zachraňovali lidské životy v této nelehké době. Velký dík patří pracovníkům v sociálních službách, kteří pracovali bez oddechu, dárcům roušek a dobrovolníkům.

Drazí spoluobčané, dovoluji si využít této příležitosti a rád bych Vám a Vašim rodinám popřál jménem svým i jménem místostarostů Josefa Kocha a Zdeňka Jaroše radostné a klidné prožití vánočních svátků v kruhu rodiny a těch, na kterých Vám nejvíce záleží. Přeji Vám do nového roku 2021 hlavně pevné zdraví, štěstí, porozumění a mnoho osobních i pracovních úspěchů. Nechť je pro nás všechny nadcházející rok rokem šťastným.

Ladislav Med
starosta města Pelhřimov

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…