Řidička se vyhýbala sudu spadlému z vozíku a převrátila auto na střechu

  13:08
Policisté hledají řidiče SUV, kterému na Táborsku vypadl z přívěsného vozíku plastový sud a ohrozil řidičku v protisměru. Ta ve snaze zabránit střetu s nádobou strhla řízení mimo silnici a převrátila auto na střechu.

Řidička se ve snaze vyhnout se sudu strhla řízení mimo silnici a auto se převrátilo na střechu. | foto: Policie ČR

Nehoda se stala 7. prosince v době kolem 8:45. Dosud nezjištěný řidič tmavého SUV s přívěsným vozíkem jel po silnici I/3 v katastru Plané nad Lužnicí směrem na obec Roudná.

„Z jeho přívěsného vozíku vypadl modrý plastový sud, který dopadl do opačného jízdního pruhu před právě projíždějící vozidlo Renault Thalia,“ upřesnila policejní mluvčí Lenka Pokorná.

Řidička renaultu ve snaze zabránit střetu se sudem strhla řízení vpravo mimo komunikaci, kde se v travnatém příkopu opakovaně převrátila přes střechu. Řidič SUV pokračoval dál v jízdě, aniž by nehodu a svůj spadlý sud řešil.

Při nehodě se řidička lehce zranila, škoda na jejím autě byla odhadnuta na nejméně 80 tisíc korun.

„V zájmu objektivního posouzení všech skutečností žádáme řidiče neznámého tmavého SUV, aby se přihlásil táborským dopravním policistům na jejich služebně v budově Územního odboru PČR Tábor v Soběslavské ulici, případně na telefonním čísle 974 238 250 a podal ve věci vysvětlení,“ doplnila mluvčí.

Zároveň policisté žádají případné svědky, kteří uvedenou událost viděli, nebo mají ve vozidlech kameru, na které je jízda tmavého SUV nebo nehoda zaznamenaná, aby své poznatky nebo kamerový záznam předali policistům.

Autor: