Manželé kradli v hypermarketu. Díky chytrému fíglu nakupovali zadarmo a ušetřili desetitisíce

Ilustrační snímek
Ilustrační snímek
Foto: Pixabay.com
Klára Zaňková | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 21. 12. 2020

Na chytrý fígl přišel manželský pár z Ústí nad Labem, který díky němu ušetřil desetitisíce korun, a ještě si ze zákona udělal dobrý den. Manželé totiž vymysleli, jak nakoupit vše, co potřebují, a přitom vyřešit nejzásadnější háček - jak obejít placení u kasy. Jejich krádeže jim vycházely několik týdnů, než zakročila hospodářská kriminální policie.

Komu by se nelíbilo nakoupit si, co si člověk usmyslí a neřešit přitom skutečnost, jak za zboží zaplatit. Jednoduchý, ale zároveň mazaný plán vymyslela manželská dvojice z Ústí nad Labem, která se rozhodla ignorovat veškeré zákony i nouzový stav.

Manželka pracovala na kase v hypermarketu, a tak je napadlo, že by toho mohli využít. Přišli s nápadem, že manžel půjde nakoupit a s plným košíkem projde kolem pokladny, kde markuje jeho žena. Když se jim to poprvé povedlo, neváhali a nákupy »zdarma« zkusili znovu.

Tři týdny stačily k tomu, aby ušetřili v rodinném rozpočtu zhruba 54 tisíc korun. Ale štěstím nemohlo zůstat na jejich straně věčně, a tak jejich nakupovací »dýchánky« odhalila policie.

"Tento případ je neobvyklý tím, že se v něm figuruje žena zaměstnaná v hypermarketu, která si spolu s manželem přišla za necelý měsíc na zboží zhruba v hodnotě 54 tisíc korun," uvedla pro ŽivotvČesku.cz Veronika Hyšplerová, mluvčí policie Ústeckého kraje.

K jejich smůle se dopustili trestného činu v době, kdy v Česku kvůli epidemii koronaviru trvá nouzový stav. To znamená, že trestné činy jsou hodnoceny mnohem přísněji a manželskému páru tím pádem hrozí až osmileté vězení.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.