Hlavní obsah

Moravskoslezský kraj dá na sociální služby 120 milionů Kč

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Organizace poskytující v Moravskoslezském kraji sociální služby dostanou od kraje stejnou částku jako loni. Hejtmanství mezi ně na dotacích rozdělí 120 milionů korun. ČTK to řekla Miroslava Chlebounová z tiskového odboru kraje.

Článek

Dodala, že výši dotací neovlivní ani skutečnost, že parametry krajského rozpočtu na rok 2021 zásadně ovlivnila pandemie koronaviru a peněz přijde do krajské pokladny mnohem méně.

„V souvislosti s přijímáním protikoronavirových opatření rostou v sociálních službách provozní výdaje. Poskytovatelé těchto služeb musejí vynaložit mnohem více peněz na to, aby udrželi jejich kvalitu a dostupnost, zároveň zajistili vše potřebné, aby minimalizovali přenos nákazy,“ uvedla Chlebounová.

Dodala, že krajští zastupitelé proto na svém prosincovém zasedání při schvalování krajského rozpočtu na příští rok vyčlenili 120 milionů korun pro dva dotační programy vyhlašované v sociální oblasti. Což je stejně jako loni. Osmdesát milionů korun podle ní půjde na uskutečnění Programu na podporu financování běžných výdajů souvisejících s poskytováním sociálních služeb včetně realizace protidrogové politiky Moravskoslezského kraje. Dalších 40 milionů korun bude na Program na podporu zvýšení kvality sociálních služeb poskytovaných v Moravskoslezském kraji na rok 2021.

„Jsem přesvědčen o tom, že kraj tak opět významně pomůže v nadcházejícím roce zabezpečit stabilní fungování krajské sítě sociálních služeb,“ řekl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro sociální oblast Jiří Navrátil (KDU-ČSL).

Reklama

Doporučované