Thein dál investuje. Kupuje IT firmu Aitcom a podíl v Cross Network Intelligence

Tomáš Budník, zakladatel investiční skupiny Thein.

Tomáš Budník, zakladatel investiční skupiny Thein. Zdroj: E15 Michaela Szkanderová

Tomáš Budník, zakladatel investiční skupiny Thein.
Tomáš Budník, zakladatel investiční skupiny Thein.
Tomáš Budník, zakladatel investiční skupiny Thein.
Tomáš Budník, zakladatel investiční skupiny Thein.
5
Fotogalerie

Fond J&T Thein podnikatele Tomáše Budníka a J&T Private Equity Group kupuje pardubickou společnost Aitcom, která se zabývá dodávkami informačně-technologických řešení pro automotive, pojišťovnictví i státní správu. Aitcom je již třetí IT firmou, kterou Thein letos přidal do svého portfolia. Cenu ani jedna ze stran transakce nezveřejnila.

Dříve v tomto roce Thein koupil společnost Síť, která byla s loňským obratem přes 500 milionů korun zatím vůbec největší z investic fondu. Jen před několika týdny do skupiny přešla kyberbezpečnostní společnost net.pointers. Aitcom má být dalším krokem k sestavení komplexního informačně-komunikačního portfolia. 

„Aitcom se vhodně doplňuje se společností Síť. Navíc má stabilní a zkušený tým s výbornými referencemi a know-how, na kterém se dá dlouhodobě stavět,” vysvětluje rozhodnutí investovat do Aitcomu Budník.

Aitcom se zabývá poskytováním komplexních služeb v oblasti informačních a komunikačních technologií, a to od auditů a analýz přes provádění řešení až k následnému servisu. Dnes firma obsluhuje desítky tisíc koncových stanic a serverů napříč republikou, přičemž loni dosáhla obratu přes 150 milionů korun.

Vedle Aitcomu Thein zároveň vstupuje do další tuzemské společnosti Cross Network Intelligence (CNI), v níž získal desetiprocentní podíl. CNI nabízí softwarovou platformu pro správu a modelování datových sítí. V Česku její služby využívá například O2, T-Mobile, ČEZ nebo PRE. 

Fond J&T Thein SICAV se zaměřuje na investice do společností v oblasti informačních a komunikačních technologií, kyberbezpečnosti a vývoje aplikací pro cloudová řešení v České a Slovenské republice. Fond vznikl partnerstvím technologického experta Tomáše Budníka, který je s 65procentním podílem majoritním vlastníkem fondu, a J&T Private Equity Group, která vlastní zbylý podíl. Fond vznikl v říjnu 2020. V portfoliu skupiny jsou Síť, net.pointers, Ponec a nově Aitcom.