LaLiga - preview 15. kola

22.12.2020, 08:36, aktualizováno 23.12.2020, 08:51
Previews
Stadion Getafe (© AFP)
Čtyřmi zápasy bude dnes dohráno patnácté kolo španělské ligy a velká pozornost bude upřena na rozjíždějící se Real Madrid, který nastoupí proti Granadě. Betis hostí Cádiz, Alavés se v malém baskickém derby střetne s Eibarem a do akce jde i Celta, té se daří a další body chce uzmout proti Getafe...
Getafe CF - Celta Vigo  (středa 17:30)
Kdo zastaví Celtu? Tenhle úkol bude mít ve středu v podvečer Getafe, které soka z Viga na své půdě uvítá. A pokud by uspělo, dotáhlo by se v tabulce bodově právě na svého soupeře, odkud je to k pohárům už jen krok.

Getafe zatím patří 11. místo s šestnácti body na kontě, byť je fakt, že má o zápas méně než právě Celta. Pokud domácí večer vyhrají, dostanou se na stejnou sumu bodů jako Celta. Aktuální forma ale v porovnání obou týmů rozhodně není na straně Getafe. Celek trenéra Josého Bordaláse vyhrál za posledních deset soutěžních duelů jen třikrát a naposledy proti Cádizu byl trenér pod velkým tlakem, aby se vrátil na vítěznou vlnu.

To se mu na konec díky trefám Hernándeze s Maksimovićem povedlo a může zas dýchat o trochu volněji. Tentokrát nebude moci nasadit Oliveru s karetním hříšníkem Chemou. Hosté se podívají na Coliseum Alfonso Perez bez absencí.

A navíc se skvělou formou. Po nástupu trenéra Coudeta Cetla mašíruje směrem vzhůru skvělým tempem a vyhrála již posledních pět soutěžních duelů. Minule si poradila s Alavésem a už počtvrté v řadě udržela čisté konto.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Suarez, Cabaco, Dakonam, Nyom - Mata, Maksimović, Arambarri, Cucurella - Hernández, Rodriguez
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Blanco - Mallo, Araujo, Murillo, Olaza - Beltrán, Suérez, Tapia, Nolito - Aspas, Méndez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.76 - 3.16 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Madrid - Granada CF  (středa 19:45)
Atlético Madrid svůj zápas před Vánocemi zvládlo a nyní je na řadě Real. Svěřenci trenéra Zinédina Zidana se mohou opět bodově dotáhnout, ale potřebují k tomu zdolat Granadu. Domácí chytli v závěru roku skvělou formu, ale dokáží jí využít i proti Granadě? Hosté letos sbírali pohárové zkušenosti a v Evropské lize nebudou chybět ani na jaře.

Real Madrid o víkendu porazil Eibar a připsal si celkově čtvrtou výhru v řadě. Zároveň se bodově dotáhl na vedoucí Atlético Madrid a závěr roku je z tohoto pohledu zatím úspěšný. Ještě nedávno byl "Bílý balet" a jeho trenér Zinédine Zidane kritizováni za výsledky i předváděnou hru. Realu hrozilo vyřazení z Ligy mistrů už po základních skupinách a v jednu chvíli byl i mimo první čtyřku v LaLize. Teď se zdá, že je všechno v pořádku. Real do konce kalendářního roku čekají ještě dva soupeři. První bude ve středu Granada a 30. prosince cestuje na půdu Elche. V obou zápasech budou Zidanovi svěřenci plnit roli velkého favorita.

Před Granadou se ale musejí mít na pozoru. Pohárový účastník měl loni skvělou sezonu a letos na ní navázal. S Realem má sice výrazně negativní bilanci, ale to platí skoro pro každý tým v LaLize. V listopadu "Nazaríes" nevyhráli ani jeden duel, ale prosinec se pro ně vyvíjí skvěle. Po remíze s Huescou 3:3, která je považována za ztrátu přišly výhry nad Elche a Betisem Sevilla, v obou případech pak Granada udržela i čisté konto.

Do Madridu cestuje v roli outsidera a s respektem ke slavnému soupeři, nicméně nemá se čeho bát a královský klub budechtít minimálně potrápit. Ve španělské metropoli ještě nikdy nebodovala a na jedinou výhru doma dosáhla v roce 2013. Proč ale nepřekvapit právě před Vánocemi?

Marodka Realu Madrid se před svátky vyprázdnila a do zápasu s Granadou nejspíše nezasáhnou jen záložníci Isco a Luka Modrić. Chorvatský reprezentant si po víkendu přivodil svalové zranění. Naopak už se uzdravil Belgičan Eden Hazard, nicméně i nad jeho startem od úvodní minuty visí otazník. Zinédine Zidane by jeho služby mohl využít až v průběhu utkání.

Kompletní nebude ani Granada, která musí na stadionu Alfréda di Stefána oželet služby Neydera Lozana, Ángela Montora a vykartovaného Maxima Gonalonse.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Mendy, Varane, Ramos, Carvajal - Kroos, Casemiro, Valverde - Vinícius, Benzema, Vázquez
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Silva - Duarte, Sánchez, Vallejo - Foulquier, Herrera, Milla, Eteki, Neva - Suárez, Soldado
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.34 - 5.65 - 9.57
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Deportivo Alavés - SD Eibar  (středa 22:00)
Týmy prakticky se stejnou formou na sebe narazí den před Vánoci na Mendizorrotze v baskickém městě Vitoria-Gasteiz. To je sídlem klubu Deportiva Alavés, který od šokujícího vítězství v Madridu nad Realem nevyhrál. Deportivo se propadlo na sedmnácté místo, avšak na Eibar ztrácí jeden bod.

Když koncem listopadu zavítal Alavés na hřiště Realu Madrid, očekávala se spíše jeho porážka. "El Glorioso" se sice pyšnili poměrně dobrou formou, ale v Madridu se jim dlouhodobě nedařilo. Výhra 2:1 byla prvotřídní senzací, ovšem kdo čekal, že Alavés na výsledek naváže i v dalších kolech, ten musel být nutně zklamán.

Deportivo v dalších třech kolech nejenže nevyhrálo, ale nedalo ani gól. Jakoby je zápas s Realem stál veškeré síly. Baskický celek teď potřebuje zabrat a den před Vánoci k tomu má ideální příležitost - hostí Eibar.

Jeho forma je prakticky totožná. Oba celky vyhrály v 5.,7. a 11. kole. O posledním víkendu ale žádný bod nezapsaly. Alavés prohrál ve Vigu 0:2 a Eibar doma podlehl Realu Madrid 1:3. V tabulce je na tom Eibar lépe, ale jen o jeden bod. Ve vyrovnané španělské lize teď bude mít každý bod velkou váhu.

Obecně je vzájemná bilance vyrovnaná, ovšem minulý ročník mělo navrch Deportivo, které vyhrálo oba zápasy 2:0 respektive 2:1. Poslední výhra Eibaru na Mendizorrotze je stará zhruba tři roky.

Domácím nepomůže zraněný obránce Rodrigo Ely a otazník visí nad startem Pera Ponse. Eibar také hlásí některé ztráty. Předně nebudou hrát Cote a Quique González. U Bigase, Correy, Oliveiry a Enricha je start nejistý.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Duarte, Lejeune, Laguardia, Navarro - Rioja, Battaglia, Pina, Jota - Joselu, Pérez
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Pozo, Burgos, Bigas, Arbilla - Inui, Expósito, Diop, Gil - García, Muto
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.89 - 3.00 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Betis - Cádiz CF  (středa 22:00)
Cádiz už ve dvou minulých duelech prohrál a těsně před Štědrým dnem bude svým fanouškům chtít nadělit mnohem příjemnější dárek. K souboji o tři body ho vyzve domácí Real Betis, kterému se daří mnohem hůř.

V předposledním utkání tohoto prazvláštního roku se oba manažeři pokusí udělat maximum, aby si vylepšili reputaci. I když v tabulce není ten pohled špatný ani u jednoho z nich, tak současná forma by se vylepšení určitě nebránila. Oba kluby totiž prohrály shodně čtyři ze svých šesti posledních duelů.

Real Betis jde do utkání s nováčkem soutěže po nepovedeném zápase s domácí Granadou. Nepovedla se mu v podstatě jediná, ale dost zásadní věc - uhlídat na uzdě Roberta Soldada. Zkušený kanonýr byl rozhodující silou v souboji těchto dvou týmů a výrazně se podepsal pod domácí výhru. Dal totiž obě branky utkání a po dvaceti minutách bylo hotovo.

Béticos se musí poprat s houževnatým soupeřem bez vykartované dvojice Emerson a Guido Rodriguez, přičemž svalové zranění nepustí do hry ani obránce Bartru se záložníkem Carvalhem.

Cádiz má oproti Realu Betis k dispozici o dva body víc a rozhodně se pohybuje ve vyšších patrech, než bychom od něj na začátku sezony čekali. Doposud prohrál 0jen pětkrát. Je ale pravda, že především na ofenzivní stránce by měl hodně usilovně pracovat. Dal totiž jen 11 branek, což je v rámci ligy druhé nejnižší číslo.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Robles - Montoya, Mandi, Ruiz, Moreno - Guardado, R. García - Ruibal, Joaquin, Fekir - Iglesias
Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Iza, Fali, Cala, Espino - Sánchez, Jonsson, Fernandez, Perea - Lozano, Negredo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.06 - 3.32 - 4.19
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Elche CF - CA Osasuna  (úterý 17:30)
Boj ve spodku tabulky se ve španělské LaLize vzácně vyrovnává a týká se i Elche a Osasuny. Oba týmy naposledy zvítězily v 7. kole, které bylo na programu v říjnu. Před vánočními svátky se tříbodový import jeví jako skvělý dárek pro fanoušky. Povede se jednomu z týmů zvítězit?

O něco lépe si vede v tabulce Elche. Od říjnové výhry nad Valencií ještě dokázalo urvat čtyři body za čtyři nerozhodné výsledky, ale minulé dva víkendy zůstalo bez bodu. Prohrálo jak doma s Granadou, tak na Atléticu Madrid. Elche se řadí mezi ty týmy, které mají v tabulce čtrnáct bodů a případná výhra je může katapultovat až o několik příček výše.

Elche tedy sedm zápasů v řadě nevyhrálo a doma bude proti poslední Osasuně cílit na tři body. Před Vánocemi naprosto ideální dárek pro své fanoušky. Stejně to cítí i Osasuna, která je sice poslední, ale od Elche jí dělí jen tři body. Byla to také Osasuna, která vyhrála poslední vzájemné střetnutí v dubnu loňského roku. Na Elche prohrála naposledy v roce 2015, v době, kdy oba celky hrály nižší soutěž. Současné výsledky Osasuny jsou podobné těm Elche. Sedm kol se čeká na výhru a během této doby získala jen jeden bod za remízu s Huescou.

Ještě se sluší říci, že v Copa del Rey oba soupeři zvládli nástrahy prvního kola. Elche si poradilo s CD Buňolem 2:1, zatímco Osasuna zlikvidovala šesti góly UD Tomares.

Určitou výhodou Elche bude jednak domácí prostředí stadionu Manuela Martíneze Valera, ale také kompletní kádr. V tuto chvíli to vypadá, že jsou všichni hráči na úterní duel připraveni. Totéž se ale nedá říci o Osasuně. V minulém kole se díky červené kartě vykartoval Aridane Hernández a na marodce stále zůstávají Chimy Ávila, Jony, Lucas Torró a Juan Pérez.
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Badia - Josema, Verdú, González, Barragán - Milla, Marcone, Morente - Fidel, Boyé, Josan
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Martínez - Roncaglia, David García, Unai Garcia, Cruz - Torres, Moncoyola, Brašanać, Rubén García - Calleri, Budimir
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.24 - 2.99 - 2.63
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Valencia CF - Sevilla FC  (úterý 17:30)
Sotva skončilo jedno kolo LaLigy, nabitý program už chrlí další zápasy. Náročné tempo okusí již v úterý několik týmů a dva z nich se střetnou na slavném stadionu Mestalla. Domácí "Netopýři" to doma proti Seville docela umí, navíc Rojiblancos už několikrát v ročníku šeredně klopýtli.

V minulém kole se Valencia i Sevilla dočkaly jednoho bodu. Ale každý tým na něj bude nahlížet úplně opačně. Valencia totiž uhrála bod s Barcelonou. A bylo to utkání plné zvratů, protože hosté z Valencie šli do vedení, ale ještě 25 minut před koncem po brankách Messiho s Araújem prohrávali. Nakonec si ale odvezli alespoň bod, protože je ke konci utkání zachránil útočník Maxi Gómez gólem na konečných 2:2.

A bod s Barcelonou, jakkoli je na tom katalánský obr ve srovnání s minulými roky hojnosti špatně, je rozhodně dobrý výsledek. Zvlášť vzhledem k tomu, že Valencia si za čtrnáct odehraných utkání zvládla odnést tři body jen třikrát! Jinak je to totiž docela bída a v posledních deseti kolech se Valencii povedlo vyhrát jen jednou. Za stejný počet zápasů navíc udržela čisté konto jen v jednom jediném případě, takže je celkem jasné, kde ji tlačí bota nejvíc.

Jejích 21 inkasovaných branek je totiž tím třetím nejvyšším číslem v celé lize, což se od týmu, který by rád hrál o poháry, rozhodně nečekalo. Stejně jako fakt, že za prvních 14 kol Valencia prohraje už pětkrát. Navíc to často bylo s týmy, které by dle papírových předpokladů měla jasně porážet. Tři body si od ní vzaly Celta Vigo, Real Betis, Villarreal, Elche a Atlético Madrid.

Trenér Gracía se navíc bude muset znova obejít bez hráčů jako Hugo Guillamón, Kevin Gameiro, Jasper Cillessen nebo Toni Lato. Ani Sevilla nepřijede kompletní, protože postrádá Munira El Haddadiho, Tomáše Vaclíka a Sergia Escudera, ale dobrou zprávou je to, že si v minulém kole nikdo další z týmu zranění nepřivodil.

Tou jednoznačně horší zprávou byl především výsledek. Trenér Julen Lopetegui asi nečekal, že jeho tým s nízko postaveným Realem Valladolid jen remizuje. V tomto případě dělba bodů byla jednoznačným zklamáním. Zvlášť, když o tři body Sevilla přišla až tři minuty před koncem. Výsledek znamená, že se Sevilla ocitá stále až na sedmém místě, tedy mimo poháry. Na druhou stranu, vzhledem ke svým sousedům má jedno až dvě utkání k dobru, takže zatím není nutné situaci příliš dramatizovat.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Doménech - Wass, Paulista, Diakhaby, Gayá - Blanco, Soler, Račić, Guedes - Gómez, Vallejo
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Navas, Kounde, Diego Carlos, Acuña - Rakitić, Fernando, Jordan - Ocampos, De Jong, Suso
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.77 - 3.52 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SD Huesca - Levante UD  (úterý 19:45)
Levante pozvolna stoupá tabulkou nahoru a doufá, že po dobrých výkonech z posledních kol si poradí také s Huescou. To je jeden z hlavních kandidátů na sestup a tuhle roli zatím plní velmi svědomitě.

Huesca už na začátku ligy dobře věděla, že sázkové kanceláře ani odborníci jí nedávají moc velké šance na záchranu. A první měsíce mezi elitou to jen potvrzují. Aktuálně je Huesca až na předposledním místě a asi se není čemu divit. Za 14 odehraných duelů totiž získala jen 11 bodů, což je prostě zoufale málo. Pouhých dvanáct vstřelených gólů sice není dobrá vizitka, ale pokud Huescu něco opravdu hodně tíží, je to obrana.

Ta byla totiž pokořena už ve 22 případech, což mimochodem značí druhou nejhorší obranu ligy hned po Realu Betis. Huesca má na kontě doposud jen jedno jediné vítězství. Teď se navíc nemůže spoléhat na Jorgeho Pulida, který byl naposledy proti Bilbau vyloučen. Hosté zase postrádají Campañu.

V minulém kole Levante navázalo na stoupající formu proti Realu Sociedad, tou dobou druhému týmu tabulky. Sice s ním brzy prohrávalo, ale dokázalo v závěru zápasu otočit. Levante tedy prohrálo jen dvakrát z posledních deseti duelů.
SD Huesca - pravděpodobná sestava:
Fernández - Lopez, Insua, Siovas, Galán - Rico, Mosquera, Garcia - Ferreiro, Mir, Ontiveros
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Fernández - Miramon, Pier, Vezo, Clerc - Rochina, Vukčević, Malsa, De Frutos - Marti, Gómez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.50 - 3.34 - 3.08
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Sociedad - Atlético Madrid  (úterý 19:45)
Kdy jindy, než v úterý večer by měl Real Sociedad zastavit pád tabulkou a snížit náskok Atletů na čele tabulky. Baskický celek přivítá vedoucí tým LaLigy na vlastním stadionu a hodně od toho očekává. Připomeňme, že v posledních pěti kolech nevyhrál a postupně vyklízí přední pozice.

Svěřenci Imanola Alguacila se stále drží na skvělém třetím místě, ovšem v neúplné tabulce je to hodně zkreslující. Real Sociedad má sice 26 bodů, ale zároveň o dva odehrané zápasy více, než třeba pátá Barcelona a dokonce o tři více, než jeho soupeř z Madridu. Jinými slovy pokud by Atlético zbývající tři zápasy vyhrálo, mělo by na Real Sociedad už drtivý dvanáctibodový náskok.

I z tohoto důvodu potřebuje baskický celek vyhrát a stávající pozici si upevnit. O víkendu byl Real blízko jednomu bodu, ale v 87. minutě rozhodl o výhře Levante Jorge de Frutos a to pro Basky znamenalo druhou porážku v řadě.

Ve velké pohodě zatím hraje Atlético Madrid. Napříč všemi soutěžemi prohrálo jen dva zápasy - s Bayernem v Lize mistrů a s Realem Madrid ve španělské LaLize. Na prvním místě tabulky má sice stejný počet bodů jako právě Real Madrid, ale hned dva zápasy k dobru.

Atlético o víkendu porazilo Elche 3:1 a připsalo si devátou výhru za posledních deset kol. Vezmeme-li v úvahu, že kouč Diego Simeone zapracovával do sestavy spoustu nových jmen, jde o úžasný počin. Ve skvostné bilanci chce pokračovat i na Anoetě, kde ale naposledy prohrálo 0:2. Vzájemná bilance hovoří pro Atlético, na druhou stranu loni baskický celek ve dvojzápase porazit nedokázalo a ten si věří i tentokrát.

Na domácí straně je stále spousta absencí a duel s Atléticem vynechají Adnan Januzaj, Luca Sangalli a Aritz Elustondo. O poznání méně starostí má Atlético, které by dokonce mělo být kompletní. Jistý otazník se vznášel nad triem Félix, Giménez a Herrera, ale v tuto chvíli to vypadá, že jsou všichni k dispozici.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Monreal, Normand, Zubeldia, Gorosabel - Merino, Zubimendi, Guevara - Oyarzabal, José, Portu
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Savić, Felipe, Hermoso - Trippier, Koke, Ňíguez, Llorente, Carrasco - Lemar, Suárez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.02 - 3.12 - 2.69
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Villarreal CF - Athletic Bilbao  (úterý 22:00)
V úterý po desáté hodině se do sebe na Estadio de la Cerámica pustí domácí Villarreal a Athletic Bilbao. Mohla by to být pořádně žhavá podívaná, jelikož se téměř nikdy nestává, že by v tomto duelu nepadla branka.

Body si oba soupeři rozdělili za bezbrankového stavu jen třikrát za posledních 23 let! A to se spolu dostanou do křížku poměrně často. Villarreal má coby domácí tým co napravovat, protože už delší dobu čeká na den, kdy obere hosty z Baskicka o všechny body. Naposledy vyhrál doma v roce 2017 a od té doby se mu to už třikrát v řadě nepovedlo.

Villarreal v aktuální sezoně hraje rozhodně zajímavý fotbal, který mu zatím nese znamenité ovoce. Patří mu skvělá čtvrtá příčka, tedy poslední vstupenka do Ligy mistrů a má na pátou Barcelonu solidní náskok čtyř bodů. V sobotu večer se mu povedlo vyloupit Pamplonu, když nasázel domácí Osasuně tři branky. Hodně mu k bodům ale pomohlo také vyloučení domácího Aridaneho Hernándeze už v 19. minutě utkání.

Od konce září neprohrála Žlutá ponorka jediné utkání a v minulém kole konečně ukončila sérii čtyř remízových výsledků. S pětadvaceti body nyní ztrácí jen jediný bod na třetí Real Sociedad, přičemž první místo je jen další tři body daleko. Může za to rovněž defenziva, která je se třinácti inkasovanými góly třetí nejlepší v soutěži.

A trenér Unai Emery doufá, že vítězná série bude pokračovat. "Máme za sebou dobré utkání, které jsme odehráli přesně tak, jak jsme plánovali. Chtěli jsme hodně držet míč a být efektivnější před brankou soupeře, což se nám dařilo. Teď ale bude klíčové, abychom to dokázali zopakovat i proti Bilbau. To je hodně nepříjemný soupeř a zvlášť na domácí půdě nám dělá velké potíže," varuje Emery.

Villarreal opět může počítat s Pedrazou, který si odsloužil jednozápasový trest. Mimo hru jsou ale stále Francis Coquelin, Vicente Iborra, Paco Alcácer a Alberto Moreno, přičemž ani start Baccy není jistý. Hosté mají mimo hru vlastně jen Nolaskoaina, protože Raúl García a Yeray Alvárez můžou po karetním trestu opět nastoupit.

Forma Bilbaa je jako na houpačce a velmi často střídá dobré zápasy s nepovedenými. Minulé kolo patřil aspoň výsledkově k těm zdařilejším, protože Bilbao si v závěru dvěma góly poradilo s Huescou. Jednalo se ale o teprve páté vítězství ze 14 duelů.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Gaspar, Albiol, Torres, Costa - Trigueros, Gómez, Parejo - Nino, Moreno, Pedraza
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - Capa, Yeray, Martinez, Yuri - D. Garcia, Vesga - Williams, Muniain, Berenguer - Villalibre
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.18 - 3.30 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Valladolid - FC Barcelona  (úterý 22:00)
Barcelona o víkendu znovu ztratila body a ty si bude chtít vzít zpátky na půdě Valladolidu. Domácí celek čekal na výhru až do listopadu, ale zřejmě to stálo za to, protože v následujících šesti kolech prohrál jen jednou. Valladolid je sice stále v sestupovém pásmu, ale v neskutečně vyrovnané tabulce může vyletět vzhůru.

Valladolid je v tuto chvíli na čtrnácti bodech, ale stejný počet mají ještě další tři týmy. Tři body pak ztrácí na desáté místo tabulky, což svědčí o neskutečné vyrovnanosti soutěže. Domácí z posledních šesti kol prohráli jen jednou a dohromady si připsali skvělých jedenáct bodů. Rozhodně se tedy nedá říci, že by se potáceli ve výsledkové krizi. Naopak, "Pucelanos" jsou v dobrém rozpoložení a po výhře nad Osasunou obrali o body i silnou Sevillu, navíc v Andalusii na její půdě.

Remíza by byla i proti Barce velkým úspěchem, zvláště když je vzájemná bilance tolik jednostrannou záležitostí. Za patnáct let vyhrál Valladolid jen jedno utkání a všechna zbylá s Barcelonou prohrál. Onou výjimkou byl rok 2014 a zápas, ve kterém Valladolid zvítězil po brance Fausta Rossiho 1:0.

Navzdory špatné bilanci mají Pucelanos velkou šanci podobný výsledek zopakovat, protože Barcelona letos hraje pod svoje možnosti. O víkendu opět ztratila body remízou 2:2 s Valencií a celkově z třinácti zápasů nevyhrála sedm. Na něco podobného nejsou fanoušci vůbec zvyklí. Trenér Ronald Koeman má zatím místo jisté, o jeho případném odvolání se víceméně nespekuluje, ale je otázkou, jak pevná bude jeho pozice, pokud bude Barca v nemasných a neslaných výkonech pokračovat.

Barceloně v tuto chvíli patří páté místo se ztrátou čtyř bodů na čtvrtý Villarreal. Nepěkně ale vypadá ztráta na vedoucí Atlético Madrid. Colchoneros mají na Katalánce osmibodový náskok a navíc jedno utkání k dobru.

Domácí celek bude postrádat jen dvě jména a sice Kika Olivase a Saidyho Janka. Oba mají zdravotní potíže a do utkání nezasáhnou. Na druhé straně zase nebudou hrát zkušený Gerard Piqué, talentovaný Ansu Fati a Sergi Roberto.
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - García, González, Fernandez, Hervías - Plaňo, Mesa, Alcaraz, Orellana - Weissman, Guardiola
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Dest, Araujo, Mungieza, Alba - Pedri, Busquets, de Jong - Griezmann, Messi, Braithwaite
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.88 - 5.08 - 1.46
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Atlético Madrid1292124:529
2.Real Madrid1492325:1429
3.Real Sociedad1575325:1026
4.Villarreal CF1467119:1325
5.FC Barcelona1363425:1421
6.Granada CF1363417:2021
7.Sevilla FC1262414:1020
8.Celta Vigo1454519:2019
9.Cádiz CF1453611:1918
10.Athletic Bilbao1452717:1717
11.Getafe CF1344511:1416
12.Real Betis1451815:2616
13.Valencia CF1436521:2115
14.SD Eibar1436510:1315
15.Levante UD1335515:1714
16.Elche CF1235410:1414
17.Deportivo Alavés1435611:1614
18.Real Valladolid1435615:2114
19.SD Huesca1418512:2211
20.CA Osasuna1332811:2111

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (131)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dnes pokud Atletico uspěje, udělá velký krok k tomu, že se mu bude hrát lépe a Reálu hůře. Pokud klopýtne, tak samozřejmě situace bude opačná. Atletico bude pod obrovským tlakem a Real bude hrát, jen případný 3b rozdíl

Reagovat
Phillipinho

Hodne dulezitej zapas. Socky mesic nevyhrali, ale myslim si, ze dneska budou nabuzeny a hodne nebezpecny. Navic se jim vraci do sestavy Oyarzabal a Silva. Uvidime, zda bude Felix fit, aby hral v zakladu a snad Cholo necha Saula zase na lavicce.

Reagovat
smazaný uživatel

co Luisito, jak hraje?

Reagovat
smazaný uživatel

Vamos Real Sociedad!

Reagovat
Rattlesnake

ter stegen, dest, araujo, mingueza, lenglet, alba, de jong, pjanič, pedri, messi, braithwaite

Reagovat
smazaný uživatel

Snad Pjanič konečně předvede něco jiného, než střely z dálky pět metrů nad bránu.

Reagovat
Majk91

3-4-3 by mohlo fungovať, som zvedavý, hlavne že tam nie je Griez a Couts.

Reagovat
Rattlesnake

posledně jsme s tímhle rozestavením strašně tekli proti realu v superpoháru ještě za valverdeho.

na druhou stranu valladolid není real...

Reagovat
herbage

ale je, vždyť to mají i v názvu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rattlesnake

Reagovat
Mercury

Reagovat
Salfovic

to se povedlo

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
adoxx

Reagovat
Rybinho85

Reagovat
Kluivert9

Útok Messi - Braithwaite, to je hroznej bizár...

Reagovat
Mercury

Neskutečné s kým Leo musí nastupovat. To by před pár lety bylo uplně nemyslitelné, aby takové kopyto hrálo základ vedle Messiho. On se snaží, o tom nic, ale já vůbec nechápu, co v té Barceloně vlastně dělá a myslím, že on sám taky ne.

Reagovat
vocasisko

Déjà vu

Reagovat
Kluivert9

Tebe jsem tu hodně dlouho neviděl

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
valloire

Myslíš že je lepší nebo horší než Domenico Penzo?

Reagovat
Mercury

To je nejaky bratranec Vasconcela?

Reagovat
valloire

To je parťák Maradony z Neapole. Nikdy jsem neslyšel, že by si Diego stěžoval nebo jeho fans v Neapoli. Jste rozmlsaný.

Reagovat
Mercury

Opravdu evidis kvakitativni rozdil mezi Braithwaitem a Etoem, Ronaldinhem, Villou, Henrym, Neymarem, Suarezem...? :) Proc do toho motas Maradonu proboha, nebud tak posedly tim Leosem.

Reagovat
valloire

Já můžu napsat nebuď tak posedlý Leošem. Samozřejmě ten rozdíl je jasnej a ilustruje úpadek kádru v poslední době. Maradona je příklad, další je Zico v Udine...nikdo si nestěžoval, že si to nemá s kým dát. A znova - jste prostě rozmlsaný. Je to pododbný jako kdyby Maradona nadával, že nehraje s Platinim, Rummeniggem a Zicem v jednom týmu. Což v podstatě Messi hrál celou kariéru.

Reagovat
Mercury

Ale Messi si nestezuje, stezuju si ja.

Reagovat
valloire

Jasně. Tenkrát si ale určitě žádnej podobnej Mercury nestěžoval a na Messiho chuti ke hře je vidět, že mu to taky zrovna nevoní.

Reagovat
Mercury

Mel by jako byt rad, ze hraje s kopytem? Tobe se tezko zavdeci, at by udelal cokoliv. Aspon to priznej.

Reagovat
valloire

Já jsem čekal, čím by mě ohromil na MS. Viděl jsem spoustu výkonů, ze kterých mi padla brada. Čekal jsem na ty Messiho a nedočkal se. Je to snad má chyba?

Reagovat
Mercury

Fotbal neni jen MS. Ale tohle s tebou znovu resit nehodlam.

Reagovat
valloire

Jasně. Vrchol fotbalu je utkání Barcelona - Eibar

Reagovat
Mercury

To nikdo netvrdi prece. Svet fakt neni tak cernobily, jak ti jej Tomio a hradni opilec prezentuji, dedo. Serme na to.

Reagovat
valloire

Reagovat
Visca el barca

Co to je zas za paskvil? Koeman a jeho ego. Tak ještě měsíc a letí.

Reagovat
LAM

3-5-2

Zase by jsme takhle mohli mít víc hry po křídlech.

Reagovat
smazaný uživatel

luxusní střela, škoda

Reagovat
dextroza_m

Jsme jim půjčili Trincaa?

Reagovat
dextroza_m

Kurwa střelaaa, co pořád vymýšlejí

Reagovat
dextroza_m

Pedri mi přijde jak zpomalený film

Reagovat
smazaný uživatel

Pedri není žádná raketa, ale u hry přemýšlí hlavou a ne prdelí jako Coutinho

Reagovat
dextroza_m

Já myslím práci s míčem, ne běh...

Reagovat
smazaný uživatel

Pedri krásně, Leoš taky gól visí ve vzduchu

Reagovat
smazaný uživatel

GOOOOOOOOOOOL

Reagovat
smazaný uživatel

paráda, nečekaně dobrý začátek, hlavně nepřestat hrát

Reagovat
dextroza_m

Taky proti soupeři, kterému dělá problém zpracovat míč

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych je nepodceňoval. Na tomhle nechutně fialovém stadionu míváme skoro vždycky problémy a na ty poměry to zatím zvládáme s přehledem.

Reagovat
el Principito

Pucela je krásná

Reagovat
smazaný uživatel

stadion je v pohodě...ale ta barva je nefotbalová, jak marcipán nebo co

Reagovat
smazaný uživatel

jsou to pomalu nejlepsi dresy ve fotbale

Reagovat
drussbarb

Spíš nejhorší

Reagovat
smazaný uživatel

mozna pokud nemas vkus (nebo takto, ty letosni zadne terno, ale obecne je to jedna z nejlepsich a nejoriginalnejsich kombinaci)

Reagovat
Mercury

to je dost subjektivni, za me je to taky hnus

Reagovat
el Principito

Reagovat
dextroza_m

Nvm, nějak mě to nebaví... přijde mi, že kromě Jonga je záloha marná.

Reagovat
dextroza_m

Mno sláva

Reagovat
Rattlesnake

pěkně boys

Reagovat
smazaný uživatel

no tak to je luxus...zatím to vypadá na nejlepší venkovní ligový zápas za posledních sto let

Reagovat
dextroza_m

s prvním poločasem proti Sockám je to nesrovnatelné, soupeř nehraje nic.

Reagovat
dextroza_m

to bylo samozřejmě doma..

Reagovat
2miguel1

My tie kraje proste potrebujeme. Dest Alba

Reagovat
dextroza_m

Chce to ale někoho fakt rychlého... Albu si takový Varane strčí rychlostně do kapsy

Reagovat
patas92

Dest je skvělý, Alba mi klasicky pije krev

Reagovat
patas92

reakce na miguela...

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Messiáš

Vlastně to o hůře hovoří proti Firpovi. Alba je čím dál tím slabší, ale smutné je, že pořád de facto neposaditelný

Reagovat
smazaný uživatel

tak alba je za ty leta prectenej, jako centry po zemi na stred na lea, zasekavacky, a jen automatizace nabehu s messim mu drzi fleka..

Reagovat
smazaný uživatel

Pedriho míč

Reagovat
LAM

Messi před vápnem stále naprostá paráda,ale letos mu to prostě nelepí.

Dest a Pedri parádní hráči.Tyhle dva příchody tohle léto se fakt vydařili.

Jinak tenhle systém může úplně v pohodě fungovat.Mít tam ještě Top stopera a hroťáka,tak to může bejt docela jízda.

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto dominantní poločas ve Valladolidu? Nevycházím z údivu. Škoda, že takhle zahrajeme jednou za 8 poločasů. Messi chce hodně další gól, takže doufám, že ještě něco přidáme Pjanič překvapivě dobrý, zatím jeho nejlepší minuty u nás, Pedri standardně sebevědomá hra s nápady Lenglet gólem aspoň odčinil svoje tragické výkony a Braith přidal další dílek do svého osobního zázraku

Reagovat
smazaný uživatel

Messimu sa tam prvy krat nemota Couts alebo Griez a zrazu to ide.

Reagovat
smazaný uživatel

skvělý centr Alby, tohle mohl Braith dávat...

Reagovat
smazaný uživatel

Takže jo... Obrovský krok udělalo Atletico a už teď jsou opravdu blízko

Reagovat
smazaný uživatel

a je tam kurva 644

Reagovat
smazaný uživatel

z Pedriho teču

Reagovat
ADM

Zase nepozerám tak jdeme na treble? klasika

Reagovat
Majk91

Messi a Dest topka Dnes naozaj skvelý výkon.

Reagovat
Messiáš

Krásná partička Pedriho, ještě jeden pojďme

Reagovat
smazaný uživatel

Umititi

Reagovat
patas92

Umtitiho už radši nestavět tvl

Reagovat
smazaný uživatel

Je na něho smutný pohled. Má pohyb, jakoby neměl 27, ale 37 let

Reagovat
Hristo Stoichkov

A to je prý v Barceloně i agent Mustafiho .

Reagovat
smazaný uživatel

Bus to na konci dobře vodil

Reagovat
loki5

Messi zase po delší době vypadal že ho ten fotbal i baví. No snad to vydrží.

Reagovat
madridcan

Kolko krat tu mienite vypisovat tuto vetu? Pisete to hadam v priemere kazde 2-3 kola.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
misinho7

Reagovat
CHONG

Penalta

Reagovat
Anacron

To je neuvěřitelnej humus . Rozhodčí na to čumí pár metrů od toho a VAR taky nic? Flastry bych napral všem zainteresovaným.

Reagovat
CHONG

Damian do toho sice šel jak lopata, ale ten dive byl vidět i z letadla

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

Niekto link na Real?

Reagovat
misinho7

Prdele...tak to vyzera s Rodrygom velmi zle...

Reagovat
Ed_Hazard

Stehenný sval. Skôr ma udivilo, že to nevyhodnotil ako faul, nakoľko ten obranca vôbec nešiel po lopte.

Reagovat
Israha

Pak by musel vylučovat, protože druhá žlutá. Netroufl si na to, zdá se.

Reagovat
madridcan

Zidane si neodpusti tam neposlat svoje belgicke zlaticko. Som zvedavy v akej forme sa vyjebe na travnik, kedze aj teraz za Rodryga isiel Asensio. To mu neveri ani na cca 10 minut hry, oddych a dalsich 50 minut? To ako je Eden v pici teda?

Reagovat
misinho7

Sak sa vratil po dlhsom zraneni a este nehral. Urcite ho tam nejebne v 40 min. Podla mna mu dnes chcel dat tak 10 min max. Ale radsej tam mal dat Vinca ako trageda Marca. Ten tusim nema ani jeden kanadský bod za tuto sezonu.

Reagovat
madridcan

Este koho tam mame bez kanadskeho bodu? Benzema out, Lunin in

Reagovat
misinho7

Reagovat
DrQQ

Kráľovné nemajú nohy a Casemiro zase ruky! :-)

Reagovat
kaja900

Case

Reagovat
Messiáš

Podruhé za sebou, Ramos a teď Casemiro.. Realu se ruky nepiskaji?

Reagovat
smazaný uživatel

Těmto dvěma nikdy, to není žádná novinka.

Reagovat
Messiáš

Byl jsem přesvědčen, že po té saskarne s Eibarem si to dneska nelajznou. Spletl jsem se

Reagovat
misinho7

tak isto ako sa nepiskaju pre nas...toto pravidlo s rukou je tak debilne definovane..teda vlastne nie je, kazdy si to vyklada po svojom a tak to vyzera

Reagovat
Messiáš

Koukal jsem na poslednich 20 minut, podobne jako proti Eibaru, takze nedokazu rict, ale oboji podle me vcelku jasne penalty. O zadnem rukavu (miste, kde mic stretl ruku), ruce u tela a podobne nemuze byt rec. Tim nerikam, ze pro vas to pisknou obracene (nevim, chci si myslet, ze ne ) Ale realita je, ze z poslednich dvou zapasu jste pravdepodobne meli mit o 4 body mene

Reagovat
dextroza_m

Neres to... stejne to neovlivnis.

Reagovat
smazaný uživatel

Je někde video té dnešní ruky?

Reagovat
Israha

Házíš návnadu, vyléváš frustraci, nebo jsi fakt z těch tří opakovaček neviděl, že Casemiro dostal tím míčem do stehna? Ramosova ruka proti Eibaru byla, tam sám nevím, proč se nepískla, ale tady ty opakovačky jasně prokázaly zásah do stehna (pak MOŽNÁ odraz do ruky, ten byl vidět ze zadní kamery, ale ruky, zasažené odrazem od jiné části vlastního těla, se nepískají naprosto standardně).

Reagovat
Kokesh

On tu vyplakavá docela pravidelně. Zajímavý, že Case udělal jasnou penaltu po stáhnutí protihráče ve vápně, ale o tom se tu nemluví...

To je tak, když to někdo zapne na 10 minut a píše o odpočtech bodů...přitom evidentně nechápe, že neodpískaná penalta nerovná se gól a ztráta bodů, protože zápas pořád pokračuje dál...

Reagovat
Israha

Tam bylo víc rozhodcovských chyb na obě strany, to Casemirovo držení jednak, podle mě mohl klidně letět Foulquier za to přistrčení Rodryga, to klidně na druhou žlutou bylo. Spíš mi jde o to, že ta diskutovaná situace vůbec nebyla vyhodnocena sporně.

Reagovat
madridcan

A ty nerozumiem, ze co to riesis Dokonalost od Jiriho, ktory tu zaviedol časove intervaly. Diskusie typu ,,Videl som iba poslednych 5 minut, ale to mala byt cervena/penalta/distanc" a ked by si sa ho spytal, ze co hovori na cistu penaltu neodpiskanu pre Real v 89. minute, tak ti odpovie, ze si bol akurat zaliať čaj a bohužial to nevidel

Basnička od niektorych Cules zavedená už cca 15 rokov. Si tu dost dlho. Este si si nezvykol?

Reagovat
Kokesh

Reagovat
valloire

Reagovat
DrQQ

Casemiro ruky nemá, tak ako mohol niekoho stiahnuť? :-)

Reagovat
Messiáš

Nevylevám frustraci a návnady nehážu nikdy. Dokonce věřím, že se vyjadřuji pořád velice nad všeobecný standard v rámci rivality mezi Barcou a Realem (to se o tom kašparovi pod tebou dlouhodobě říct nedá). Záběr, kdy by se míč prvně odrazil od stehna jsem opravdu neviděl, jestli tomu tak bylo, tak opravdu nemám problém uznat chybu .

A ano, nutně by penaltu nemusel dát a podobně, já jen si pak přečtu Marcu a AS, kde o tom dají maximálně článek, kde se k tomu vyjádří Laporta nebo nějaký jiný kandidát, tak mě vadí absence sebereflexe (jestli tomu nebylo dneska, tak se omlouvám, ale Ramose tady nikdo neřeší a to mě prostě trochu vadí)

Reagovat
Israha

Právě proto jsem reagoval, protože mám pocit, že dokážeš psát k věci a smysluplně. Tohle imho fakt nebyla ani sporná situace, vypadalo to jako učebnicová "nepenaltová" ruka po odrazu od vlastního těla (a to ještě kdoví jestli, záběry zepředu vůbec na zásah ruky neukazovaly). Být něco sporného, ještě pochopím nějaké rivalské špičkování (i když osobně mě třeba tohle baví jedině naživo, v hospodě nebo u bedny s kámošema, ne v diskusích), ale mám za to, že tady o ničem sporném nemůže být řeč, dokonce, jak píšu Kokeshovi, přímo v daném zápase byly na obě strany podezřelejší verdikty.

Ad ten Ramos a minulý zápas - to, že to tu nikdo nezmínil, ještě neznamená, že všichni berou tu situaci jako správně posouzenou (za mě třeba tohle sporné bylo - spíš pískatelné, osobně bych to pískl, ale bylo to zblízka, bez možnosti tou rukou uhnout, možná to hrálo roli).

Reagovat
Messiáš

Vůbec mě nenapadlo se dívat na koleno/stehno. Ještě jsem si kontroloval pravidla o ruce a je to jak říkáš. Věděl jsem, že, když si hráč nastřelí ruku, tak se penalta nepíská, ale nebyl jsem si jist tečí. Vím, že v ESPN řešili minulý rok nějakou ruku De Ligta, která tuším musela být identická jako teď Casemira a divili se, že se nepískalo. Aspoň to vlákno má pro mě osvětovou přidanou hodnotu

Reagovat
CHONG

Dneska jsem to viděl jenom tak na půl oka (zdobil jsem stromek ), takže nedokážu posoudit, jinak souhlas s tím, že proti Eibaru to byla jasná ruka Ramose, ale řekni, kde jsi byl, když se v předchozím zápase nepískly dvě jasné ruky hráčů Athleticu?

Reagovat
Messiáš

Hele, ono to není nic osobního. Víš, sám, že si dokážeme pokecat o fotbale už teď i bez pubertální zaslepenosti a s měnícími se životními prioritami už tohle člověk bere s nadhledem. Zápas jsem sledoval, až Athletic vyrovnal a taky tak jedním okem . Kouknu na Twitteru a řeknu. Jsou určitě momenty, kdy to rozhodčí otočí proti Realu. Mě možná akorát občasně nabudí Oliver Andujar, Pedrerol a je možný, že emoce mne na chvílí přesvědčí, že jde vše na ruku Realu

Reagovat
Messiáš

Ze záznamu jsem viděl akorát situaci na Viniciuse zhruba ve 20. minutě a to bych klidně řekl, že měla být penalta

Reagovat
dextroza_m

Zajimalo by me, jestli nejlepsi Fr.utocnik historie bude mit alespon jednou vice golu v LL nez Messi. Ted, kdyz ma zivotni neformu ...

Reagovat
JM

Tak zatím má více gólů i asistencí, a to prosím pěkně bez penalt. Já mu věřím.

Reagovat
dextroza_m

Na konci praska bic

Reagovat
smazaný uživatel

Na pohľad hrozný futbal, v prípade nezainteresovaného diváka by som asi ani polčas nevydržal, takto som však rád za 3 body, veľa takýchto zápasov sme už do víťazného konca nedoviedli.

To čo predvádza Varane posledného polroka je na zamyslenie, kiks za kiksom, dnes im znova 2x namazal na chleba..je velmi mimo, to už sa ani nedá povedať žeby nemal formu

Fede s Danim ešte potrebujú minúty na vrátenie sa do formy, pomaly to však ide..

Karim a Lucas ..marco tiež velmi dobre..iscova derniéra snáď

Reagovat
blaugrana

Vecer to urcite nebude takto: Marc, Dest, Araujo, Umtiti, Alba, Pedri, De Jonv, Trincao, Griz Dembele, Martin

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele